Now Reading
Šaliname skysčių perteklių ir lieknėjame

Šaliname skysčių perteklių ir lieknėjame

Šaliname skysčių perteklių ir lieknėjame

Per didelis svoris ir patinęs kūnas – tai ne tik negražu, bet ir ne itin malonu. Tačiau tai dar nebūtinai reiškia, kad leidai sau per daug atsipalaiduoti ir užsiauginti riebaliukų. Visai tikėtina, kad tavo organizme susikaupė per daug skysčių, kuriuos pašalinus išsispręs ir svorio problemos.

Kodėl organizme susikaupia skysčių perteklius?

Priežasčių gali būti daugybė, tačiau jei problema iš tiesų skysčių pertekliuje – rekomenduotume apsilankyti pas gydytoją, nes kūno patinimai neatsiranda iš niekur ir akivaizdžiai rodo į tam tikras sveikatos problemas. Tokiais atvejais savigyda užsiiminėti nereikėtų, nes gali sau dar labiau pakenkti.

Ir vis dėl to, yra keletas skysčių pertekliaus atsikratymo būdų, kuriuos gali išbandyti jau dabar. Pavyzdžiui, peržiūrėti savo mitybą ir gyvenimo būdą, kad išsiaiškintum, kokios galimos skysčių kaupimosi priežastys. Štai keletas dalykų, į kuriuos turėtum atkreipti dėmesį.

Druskos perteklius racione – dažna skysčių susilaikymo priežastis. Jei suvalgei silkės, organizmas stengsis pašalinti druskos perteklių ir reikalaus vandens. Jei druską vartoji dažnai ir gausiai, organizmas ims kaupti vandenį, kaip nuolatinę apsisaugojimo nuo druskos priemonę.

Viskas, ką reikia padaryti, tai tiesiog pakoreguoti savo mitybos įpročius. Niekas nesako, kad turi atsisakyti visų sūrių produktų, bet gerai pagalvok, ar tikrai viską reikia gardinti dideliu druskos kiekiu? Druska slopina tikrąjį maisto skonį, o veikdama kartu su natrio glutomatu paverčia maistą savotišku narkotiku, prie kurio priprantame. Pamėgink palaipsniui mažinti suvartojamos druskos kiekį ir pajausi, kaip iš naujo atrasi tikrąjį maisto skonį bei atsikratysi skysčių pertekliaus organizme.

Vandens trūkumas ir diuretiniai gėrimai. Dauguma iš mūsų dienos bėgyje geria kavą, arbatą, gazuotus gėrimus ar sultis, naiviai tikėdamiesi, kad visi šie skysčiai patenkins kasdienį vandens poreikį. Deja, taip nėra. Organizmui reikia švaraus vandens, o ne “pakaitalų”, nes šie “pakaitalai” ir taip yra pripildyti skirtingų medžiagų ir tiesiog negali iš organizmo pašalinti šlakų. Arbata, kava, gazuoti gėrimai ir alkoholis iš organizmo pašalina naudingą drėgmę. Kad išvengtų išsekimo, organizmas ima kaupti skysčius.

Kad išspręstum skysčių kaupimo problemą, išbandyk vandens dietą. Viskas labai paprasta: kiekvieną dieną turi išgerti ne mažiau nei 2.5 litro paprasto geriamo vandens. Palaipsniui tavo kūnas supras, kad jam nebereikia kaupti atsargų, šlakai bus intensyviai šalinami iš organizmo ir jau po kelių dienų nuo vandens dietos pradžios pasijusi kupina energijos ir gerokai lengvesnė.

Sėdimas darbas. Dėl mažo fizinio aktyvumo gali sulėtėti medžiagų apykaita, taigi ir skysčiai pasišalins sunkiau. Tas pats gali nutikti ir tuo atveju, jei daug laiko praleidi stovėdama.

Šiuo atveju pagelbės sureguliuotas poilsio ir fizinio aktyvumo režimas.

Kiti galimi problemos sprendimo būdai

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Vienas iš galimų metodų – tai iškrovos diena, daroma kartą per savaitę. Mes siūlome tau tris skirtingus iškrovos dienų variantus:
Pieniška iškrovos diena. Pašildyk 2 litrus pieno (paros norma) beveik iki užvirimo, įberk kokybiškos žalios arbatos, palaikyk šį mišinį pusę valandos ir tuomet jau gali gerti.
Kefyrinė iškrovos diena. Nusipirk 1 litrą 1% kefyro ir po nedidelį kiekį gerk kas 2 valandas.
Moliūgo sulčių iškrovos diena. Jei moliūgo sultys tau nėra skanios, gali jas sumaišyti su obuolių, morkų ar kitomis sultimis, tačiau nepamiršk, kad efektą šiuo atveju duoda būtent moliūgai.

Nepamiršk, kad iškrovos dienos metu nieko daugiau nevalgome, bet tuo pačiu laikomės vandens dietos, t.y. išgeriame ne mažiau nei 2.5 litro geriamo vandens.

Dar vienas būdas pašalinti skysčių perteklių iš organizmo – tai druskos ir sodos vonelės.

  • 2 valandos iki vonelės nieko negeriame ir nevalgome.
  • Vandens temperatūra turi būti ne aukštesnė nei 38 laipsniai. Į vandenį supilame pusę kilogramo valgomosios druskos ir 200 gramų sodos.
  • Gulamės į vonią ir pabūname ten ne ilgiau nei 10 minučių. Procedūros metu rekomenduojama išgerti puodelį nesaldintos žalios arbatos.
  • Keliamės iš vonios, nusišluostome rankšluosčiu ir gulamės į lovą po keliomis anklodėmis, kur praleidžiama 40 minučių. Tuomet keliaujame maudytis į dušą.
  • Po vonios valandą laiko nieko negeriame ir nevalgome.

Na, o jei esi rimtai nusiteikusi susidoroti su skysčių pertekliumi, rekomenduojame išbandyti griežtą savaitinę dietą. Dėmesio, jei turi kokių nors sveikatos problemų, prieš tai būtinai pasitark su gydytoju. Dieta žada – 3 kg per savaitę.

  • Pirma diena: 1.5 litro kefyro + 5 virtos bulvės
  • Antra diena: 1.5 litro kefyro + 100 gramų vištienos krūtinėlės, virtos be druskos
  • Trečia diena: 1.5 litro kefyro + 100 gramų neriebios be druskos virtos mėsos
  • Ketvirta diena: 1.5 litro kefyro + 100 gramų virtos žuvies
  • Penkta diena: 1.5 litro kefyro + bet kokios daržovės
  • Šešta diena: 1.5 litro kefyro
  • Septinta diena: 1.5 litro kefyro + negazuotas mineralinis vanduo

Po dietos rekomenduojama laikytis kelių paprastų mitybos taisyklių:

  • Racione turėtų būti daugiausiai angliavandenių: vaisių, daržovių, kruopų. Vaisių ir daržovių per dieną turėtų būti ne mažiau nei pusė kilogramo.
  • Baltymų kiekį reikia sumažinti.
  • Riebalų reikia atsisakyti ar sumažinti iki minimumo.
  • Atsisakyti saldumynų ir cukraus, juos pakeičiant saldžiais vaisiais.
View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top