Dainininkas Beissoul: „Aš saugau gyvūnus neįkalindamas jų namuose“

Ryčio Šeškaičio nuotr.

Tarptautiniai mados ir gyvenimo būdo žurnalai nedažnai atkreipia dėmesį į muzikos grupes. Tačiau dueto „Beissoul & Einius” dueto žurnalas „L”Officiel” nepastebėti negalėjo. Ne tik dėl stilingos elektroninės muzikos, aiškios kūrybinės strategijos, bet ir dėl išvaizdos - visa naujausiame „L'Officiel“ numeryje.

Artūro Žabo-Beissoul ir Einiaus Jaručio interviu lydi įspūdinga fotografo Ryčio Šeškaičio fotosesija. Beissoul portretą papildo fantasmagoriškai atrodančios gyvūnų kaukolės. Gyvūnų apsaugos institucijos ir geros valios žmonės gali būti ramūs: dainininkas niekam gyvenime nėra atėmęs gyvybės, o fotosesijoje panaudoti skeletai - kadaise surinkti miške.

Juos panaudoti tarptautinio žurnalo fotosesijoje - paties dainininko idėja, nes jis visuomet muziką derina su mada. Tik pastaroji kūrėjui – ne vartojimo objektas, o dar vienas įrankis išreikšti save.

„Nuo pat mažų dienų mano rankos būdavo pilnos ne saldainių, žaislų ar pieštukų, bet sliekų, sraigių kiautų, kriauklių, akmenų, vabalų bei plunksnų“, - pasakojo Beissoul.

Jo tėvams ir bendraamžiams ši aistra atrodė keista ir nesuprantama – juk laike sustingusio gyvūno nepaglostysi ir jis nepalies tavo širdies atsidavusiu žvilgsniu.

„Man tiesiog tai patikdavo ir keldavo išliekamumo, monumentalumo pojūtį, o juk muzika – girdimas monumentalumas. Viskas aplinkui keisdavosi - vaikų darželiai, mokyklos, draugai, o šie miško glūdumoje ar gatvėje rasti daiktai vieninteliai likdavo amžini ir... patys sukalbamiausi. Kai kurias vaikystės kolekcijas turiu iki šiol“, - stebino Beissoul.

Tik štai dabar patys draugai jam tempia išskirtinius egzempliorius, o fotosesijoje panaudoti ragai bei skeletai – vienos bičiulės senelio dovana. Bet ir pats senelis žvėrių nesumedžiojo – gamtos mylėtojas jų rasdavo miške.

„Aš saugau gyvūnus neįkalindamas jų savo namuose. O esu stebėjęs ne vieną atvejį, kai mėnesį, kelis žmogus pasidžiaugia šuniu ir paskui jį kam nors atiduoda ar net išvaro į gatvę“, - kalbėjo Beissoul.

Unikaliais fotosesijos vaizdais dainininkas kelia kitą opų visuomenės klausimą: kodėl feisbuke įkelta nuskriausto gyvūno nuotrauka sukelia diskusijų audrą, kai tuo tarpu realybėje, matydami skriaudžiamą globotinį, daugelis linkę patylėti, nesikišti.

„Šiuolaikinės technologijos sukramto realybę ir individualybę – greičiausiai todėl“, - svarstė Beissoul.

Taigi – gyvūnų kaukolės, skeletai nuotraukose ragina pažiūrėti į kai kuriuos bjaurius reiškinius iš neatsargios pusės. Kaip ir - „Beissoul & Einius” dainos.

Mados gurmanams patarauklu ir tai, kad Beissoul ne tik užšifruoja savo svarbias žinutes aprangoje, bet jis kai ką siuva pats ir nepraleidžia nė vieno gamybos momento. Plačiabrylės skrybėlės, kuriomis Beissoul puošiasi koncertų metu – taip pat jo idėja. Dainininkui tai – lyg planetos, satelito maketas, kuriais jis gaudo energiją. Dažnas gerbėjas po koncerto laukia patogios akimirką nusifotografuoti su duetu pasipuošus Beissoul kurta skrybėle. Ir nustemba, kad ji nėra patogi.

„Taip, su dažna jų sunku judėti, bet taip atrandu naujų judesių“, - sakė Beissoul, publiką stebinantis ir choreografijos elementais. Nenuostabu – juk retas Lietuvos atlikėjas yra baigęs aktorystės studijas.

Jo vizualinis išradingumas - nuolat kintanti plaukų spalva, įsimenantys aksesuarai, neįprasta apranga – jau patraukė ir dizainerių akį, štai neseniai plačiai nuskambėjo žinia, kad duetą papuošė garsi Ukrainos kūrėja Jelena Burenina. Į jos kūrybą jau buvo atkreipusios dėmesį pasaulinio garso žvaigždės, tokios kaip Madonna bei Lady Gaga. „L'Officiel“, „Vogue“, „Harper`s Bazaar“, „Marie Claire“, „Playboy“, „Style Insider“ - tie leidiniai, kuriuose jau minimas lietuviškojo dueto vardas.

Artūras Žabas, Beissoul, Beissoul & Einius, mada, menas, muzika, Rytis Šeškaitis, stilius

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai