„Liūdni slibinai“ naują dainą įamžino gulėdami ant traukinio bėgių

„Liūdni slibinai“ pristato kūrinį iš naujos savo programos „Viskas netrukus baigsis“. Daina „Dviratis“ grupė dalinasi be padailinto studijinio įrašo ar surežisuoto vaizdo klipo. Muzikinį darbą atlikėjai įamžino gulėdami ant traukinio bėgių.

„Slibiniškoji“ komanda toliau lieka ištikima savo požiūriui į džiaugsmą bei nuolatinį sėkmės troškimą. Dainoje „Dviratis“ jie kviečia pajausti gyvenimo lengvumą maldaudami kančių.

„Ši daina siūlo pagalvoti apie tai, kokia yra ta laimė. Ar laimė, kada tu jautiesi laimingas, ar kada nesijauti nelaimingas? Ar nešti sunkų krepšį yra kančia ar laimė, nes yra rankos, galinčios panešti tokį sunkų krepšį? Tai apie viso pasaulio lengvumą, nors tą pasaulį panešti būtų ne tik sunku, bet ir neįmanoma. Gal todėl ir lengva, kad neįmanoma?“, - sako „Liūdnų slibinų“ moteris Aistė Lasytė.

Kūrinį iš naujojo savo repertuaro „Liūdni slibinai“ pristato akustiniu video. Kaip ir šį rudenį vyksiančiuose „Viskas netrukus baigsis“ pasirodymuose, grupė dalinasi garso efektais ar vaizdo montažu nepagražintu skambesiu. O traukinio bėgius atlikėjai pasirinko vedami laimės ir patogumo jausmo.

„Beveik neįmanoma, kad ant traukinio bėgių partrenktų nors koks dviratis. Mažų mažiausiai - neįtikėtina. Kokia laimė tai žinoti. O apie traukinį, mes nieko nežinome. Jei žinotume - gal ir negulėtume. Visa laimė, kad nežinom“, - sprendimą komentuoja dainos „Dviratis“ žodžių autorė Aistė Lasytė. Jos kolega Dominykas Vaitiekūnas priduria, kad ant dviračio gulėti pasirodė nepatogu.

Gyvai išgirsti šią ir kitas naujas „Liūdnų slibinų“ dainas bus galima „Viskas netrukus baigsis“ premjerose, kurios spalį ir lapkritį vyks penkiuose Lietuvos miestuose: spalio 17 dieną Lietuvos nacionaliniame dramos teatre Vilniuje, spalio 18 dieną Kauno kameriniame teatre, spalio 24 dieną Šiaulių „Aušros“ muziejuje Ch. Frenkelio viloje, spalio 25 dieną Juozo Miltinio dramos teatre Panevėžyje, o lapkričio 15 dieną Klaipėdos kūrybiniame inkubatoriuje „Kultūros Pasirodymuose, į kuriuos gali patekti tik po šimtą gyventojų, skambės nauja grupės autorinė kūryba, nepasaldinta poezija ir atviri pokalbiai. Netradicinis programos formatas publikai leis betarpiškai bendrauti su atlikėjais, lyg būtų užėję pas juos į svečius.

Aistė Lasytė, Dominykas Vaitiekūnas, lietuviska muzika, liudni slibinai, menas, muzika, teatras

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai