Organizacija „Gelbėkit vaikus“ padeda vaikams pabėgėliams

Pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo Europa susiduria su didžiausia pabėgėlių krize. 2015 metais Europą pasiekė jau daugiau nei 350 tūkst. žmonių, kurie ryžosi pavojingai ir neretai mirtiną pavojų keliančiai kelionei, tam, kad išgyventų, kad išsaugotų gyvybę savo vaikams. Bėgdami iš savo namų jie keliavo beveik be maisto ir šiltų drabužių, miegojo nesaugiose vietose. Dauguma jų, kad pasiektų Europą, kėlėsi per jūrą nelegaliais pabėgėlių perpildytais laivais ar tiesiog paprastomis pripučiamomis valtimis. Oficialiais duomenimis patvirtinta, jog 2015 metais net 2.5 tūkst. saugaus prieglobsčio ieškojusių žmonių nuskendo.

Didžiulę dalį pabėgėlių sudaro vaikai – kai kurie jų iš savo namų iškeliavo su savo tėvais ar giminėmis, tačiau oficialiai pranešta, kad gausu vaikų, kurie į laivus buvo įsodinti vieni ir Europą pasiekė be tėvelių. Nuo sausio mėnesio vien į Italiją atvyko beveik 8 000 vaikų be tėvelių ar giminių. Tūkstančiai išsigandusių berniukų ir mergaičių gyvena pabėgėlių stovyklose. Dauguma jų atvyko išsekę ir mirtinai išsigandę. Kelionėje patirti sunkumai paliko jiems ilgalaikes pasekmes.

Visuomeninė organizacija „Gelbėkit vaikus“ ne vienerius metus dirba ir padeda pabėgėliams vaikams. Tarptautinės organizacijos „Gelbėkit vaikus“ padaliniai dirba šalyse, tokiose kaip Sirija, kuriose karas negailestingai atskiria vaikus nuo jų šeimų. Taip pat mes dirbame tokiose valstybėse, kaip Turkija, Egiptas, Graikija, Italija, siekdami padėti vaikams pabėgėliams, užtikrinti jiems saugumą ir reikiamas gyvenimo sąlygas. Pabėgėlių stovyklose kuriamos Saugios erdvės vaikams, teikiamos konsultacijos ir pagalba, dalinami higienos reikmenų krepšeliai.

„Mus sukrečia Lietuvoje dingusių, nuskendusių ar žuvusių vaikų istorijos, tačiau tūkstančiai suaugusių ir vaikų, bėgdami nuo karo baisumų, žūsta kelionėje. Ne vieną mūsų sukrėtė vieno iš Sirijos berniuko, 3 m. Aylan Kurdis, istorija, jo kūnas buvo rastas paplūdimyje. Aylan, kartu su savo penkiamečiu broliuku Galipu ir mama nuskendo apvirtus perpildytam laiveliu. Šiuo laiveliu jie tikėjosi išsigelbėti nuo karo baisumų Sirijoje. Jie bėgo ieškodami saugumo, deja jų kelionė baigėsi tragedija“, - teigia organizacijos vadovė R. Dičpetrienė.

Norintys padėti nuo karo bėgantiems vaikams paaukoti galite skambindami 1405 arba siųsdami SMS 1405 įrašę kodą 1405. Daugiau paaukoti galite: aukok.lt. Akcija vyksta iki sausio 1 d.

gelbėkit vaikus, karas, pabėgėliai, save the children, sirija, vaikai pabėgėliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai