„Biplan“ švenčia kūrybos 20-metį

Šių metų pabaigoje vienintelė Lietuvoje du dešimtmečius be pertraukos aktyvią koncertinę karjerą vykdanti pozityviojo roko grupė „Biplan“ surengs kūrybos 20-mečiui skirtą koncertinį turą. Lapkričio ir gruodžio mėnesiais muzikantai apkeliaus didžiuosius Lietuvos miestus – Vilnių, Kauną, Klaipėdą, Šiaulius ir Panevėžį. Grupės lyderio Makso Melmano teigimu, „Biplan“ – tai gyvas, nuolat atsinaujinantis organizmas, kuris ir po dviejų scenoje praleistų dešimtmečių nustebins savo gerbėjus bei suskambės naujai.

„Nors stebėdamas scenos bičiulius ir jų kūrybines sukaktis iš šono svarstau, jog 20 metų muzikoje yra labai daug, visgi „Biplan“ nesijaučia scenos veteranais. Atrodo, kad dar vakar grojome pirmus koncertus, o priešakyje laukia ilgas kūrybinis kelias. Esame tuo įsitikinę ir toliau juo žengiame“, – sako M. Melmanas.

Pasak „Biplan“ lyderio, ilgametės kūrybinės sėkmės pagrindas – grupės narių bičiulystė. Nors per dvidešimt metų pasikeitė ne vienas grupės narys, kiekvienas joje buvęs iki šiol vadinamas „biplanu“. M. Melmano teigimu, šie nuolatiniai pokyčiai ir kiekvienas naujas žmogus bei jo gyvenimo patirtys tapo „Biplan“ siprybe ir įkvėpimo šaltiniu.

„Biplan“ yra gyvas organizmas, todėl mūsų kuriama muzika keitėsi kartu su kiekvieno gupės nario gyvenimo posūkiais. Kiekvienas iš mūsų pasikeitė, todėl būtų keista, jei iki šiol grotume tik savo 1997 metų hitus arba būtume apsistoję prie sėkmingiausio „Biplan“ albumo „Braškės“ skambesio. Nors iki šiol stebimės albumo „Banzai“ temomis, bet suprantame, kad turime būti sąžiningi sau – šiuo metu mus įkvepia kiti dalykai, ir su gerbėjais norime dalintis naujomis mintimis“, – teigia grupės lyderis.

Nors „Biplan“ nestovi vietoje ir nuolat ieško naujų kūrybinių iššūkių, jubiliejinių koncertų metu gerbėjai turės progą išgirsti tiek didžiausius naujojo albumo hitus, tokius kaip „Kapitonai“, „Amore“ ar „Iš taško A“, tiek senąsias grupės dainas, tokias kaip „Labas rytas“ ar „Kino filmai“, tiek rečiau girdimus, bet grupės gerbėjams nostalgiją keliančius kūrinius.

„Per du dešimtmečius pažinome savo klausytoją, jis priprato prie mūsų dainų, todėl galiu pažadėti, kad jubiliejiniai koncertai ir mums, ir mūsų gerbėjams taps maloniu siurprizu – norime, kad po koncertų nė vienam klausytojui nekiltų abejonė, jog jis kažkur tai jau girdėjo. „Biplan“ skambės naujai, o vaizdas scenoje taip pat nebus įprastas mūsų gerbėjų akiai“,– sako M. Melmanas.

Kartu su „Biplan“ svečių teisėmis koncertuose pasirodys ir kiti žymūs dainininkai bei ypatingi svečiai. Didelė dalis grupės kūrinių suskambės kitaip, negu įprasta – „Biplan“ atliks naujas jų aranžuotes, grodama pučiamųjų sekcija papildyta sudėtimi. Kiekvienai dainai yra ruošiami ir atskiri originalūs vizualiniai sprendimai. Dizaineriai „Pet Punk“ koncertams kuria specialias dekoracijas, o nestandartinių sprendimų manufaktūra „Mur Mur Mur“ rūpinasi išskirtiniu grupės įvaizdžiu koncertų metu. Daug dėmesio bus skiriama ir kokybiškam garsui bei apšvietimui.

Lapkričio 13 d. „Biplan“ koncertuos Šiauliuose, Šiaulių arenoje, lapkričio 20 d. – Kaune, renginių centre „Renginių oazė“, lapkričio 27 d. – Vilniuje, laisvalaikio centre „Forum Palace“, gruodžio 5 d. – Panevėžyje, „Cido arenoje“, gruodžio 20 d. – Klaipėdos koncertų salėje. Bilietus į koncertus Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje platina „Bilietai.lt“, Panevėžyje – „Tiketa“ ir Šiauliuose – „Ticketmarket“.

1995 m. susikūrusi grupė „Biplan“ apdovanojimus skynė visos karjeros metu. Iš viso „Biplan“ išleido šešis populiarumo ir pripažinimo susilaukusius albumus, kurių paskutinis – „O mes prie jūros“ – pasirodė 2014 m. ir per vieną dieną tapo populiariausiu šios grupės albumu interneto parduotuvėje „iTunes“. Įvairiuose lietuviškuose muzikiniuose apdovanojimuose grupė ne kartą buvo pripažinta metų roko arba metų pop grupe.

biplan, lietuviška muzikas, lietuviškas rokas, maksas melmanas, muzika, rokas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai