Du įvaizdžiai atostogoms: dieną - žavi turistė, vakare - ryški vilioklė

Paskutines vasaros savaites planuojate ilsėtis ar pakeliauti? O gal pratęsite vasarą šiltuose kraštuose? Kad ir ką darytumėte, visada norisi atrodyti gaiviai ir gražiai, o makiažui sugaišti minimaliai laiko. „Mary Kay“ kartu su visažiste Jelena Liaudiniene dalinasi dviem vasaros pabaigos atostogų įvaizdžiais. Dienai – natūralus ir gaivus, o vakarui – išskirtinis grafinis makiažas.

Įvaizdis dienai – ir turistei, ir paplūdimio gražuolei


Per atostogas laiką norisi skirti ne ilgoms grožio procedūroms priešais veidrodį, bet naujų vietų pažinimui, bendravimui su draugais ar tiesiog poilsiui gamtoje. Todėl kompanijos „Mary Kay“ visažistė siūlo dienai rinktis lengvą, gaivų ir natūralumu dvelkiantį makiažą, kuriam pakaks vos kelių kosmetikos priemonių ir minučių priešais veidrodį.

Pasak Jelenos Liaudinienės, viena pagrindinių vasaros dieninio makiažo taisyklių – nepersistengti.

„Kad ir kur keliautumėte, veidas turi išlikti gaivus ir skaistus visą dieną. Ilgai būnant lauke ir aktyviai judant, makiažas neturi apsunkinti veido ir versti jūsų nuolat galvoti, ar viskas savo vietoje. Kuo natūralesnis ir lengvesnis bus makiažas, tuo geriau ir ramiau jausitės“, - teigia visažistė Jelena Liaudinienė.

Kurti dieninį makiažą pradėkite nuo veido padengimo mineraline pudra ar CC kremu. Jis neapsunkins odos, atrodys natūraliai ir užtikrins, kad veidas bus skaistus ir gaivus. Dailų veido kontūrą suformuokite blizgesį kontroliuojančia įdegio pudra.

Ypatingą skaistumą šiam dieniniam makiažui suteiks mineralinių skaistalų paletė. Sumaišiusios skaistalus su paletėje esančia šviesinamąja priemone, suteiksite odai švytėjimo ir gaivumo. Sutvarkykite antakių liniją, kuri išliks tvarkinga ir grakščios formos, jeigu ją formuosite su bespalviu blakstienų tušo pagrindu.

Akių šiame makiaže neakcentuokite. Dieniniam įvaizdžiui visiškai pakaks voką padengti skaistalų paletės šviesinamąja priemone ar matiniais šviesiais šešėliais nubrėžti liniją palei viršutines blakstienas ir lengvai ją išretušuoti.

„Akcentą akims suteikite spalviniu blakstienų tušu. Rinkitės baklažano, rudos ar mėlynos spalvos tušą. Jį galite derinti prie akių spalvos, aprangos ar net nagų lako", - pataria Jelena.

Drąsesnėms moterims „Mary Kay“ visažistė pataria pasirinkti ryškesnius lūpų dažus. Uoginės, sodrios ir skaisčios lūpos puikiai tiks tiek vaikštinėjant Paryžiaus gatvėmis, tiek mėgaujantis pietų ar Lietuvos kurortų malonumais. Kuklesnės atostogautojos turėtų rinktis lūpų dažus, turinčius mažiau pigmento. Jie suteiks lengvą atspalvį ir pabrėš natūralų lūpų grožį.

Žinoma, ilgomis ir karštomis vasaros dienomis rankinėje būtinai turėkite odos riebalų perteklių sugeriančių servetėlių, kurios panaikins odos blizgėjimą, bet nesugadins makiažo.

„Prie šio makiažo rekomenduoju rinktis neįpareigojančią, lengvai netvarkingą šukuoseną. Puikiai atrodys lengvas išsipešiojęs kuodelis ar šlapių plaukų efektas. Apranga taip pat turėtų būti neįpareigojanti, kasdienė ir, žinoma, patogi. Galite derinti, rodos, nesuderinamus dalykus, pavyzdžiui, klostuotą sijonėlį su „Converse“ bateliais“, - teigia kosmetikos kompanijos grožio ekspertė.

Vakarui – išskirtinis grafinis makiažas

Atostogos – puiki proga ne tik pailsėti, bet ir išbandyti ką nors naujo. Visažistė Jelena Liaudinienė ypatingam atostogų vakarui siūlo išbandyti išskirtinį grafinį kampinį makiažą. Jam gali prireikti šiek tiek praktikos, tačiau rezultatas jus tikrai išskirs iš minios.

Vakarinio makiažo pagrindas turi būti sodrus ir patvarus, todėl rinkitės kreminį makiažo pagrindą. Veido kontūrą suformuokite įdegio arba 3D pudra. Jeigu reikia, patamsėjusius paakius užmaskuokite šviesinamuoju flomasteriu.

Kaip ir dieniniam makiažui, būtinai sutvarkykite antakių liniją. Netvarkingi antakiai gali sugadinti visą kruopštų darbą, kuri atliksite dažydamos akis.

Akių makiažui reikės juodo pieštuko, juodų ar kitų tamsių matinių šešėlių, matinių šviesių šešėlių. Darant šį makiažą svarbu kiekvienai akiai atlikti po vieną žingsnį, tada tą patį pakartoti kitai akiai, kad nuolat matytumėte, ar abi akis dažote vienodai.

Mažiau įgudusioms Jelena rekomenduoja iš pradžių brėžti ploną ar net punktyrinę liniją, kurią paskui paryškinsite. Juodu pieštuku ploną liniją pradėkite brėžti nuo vidinio akies kampučio palei blakstienų liniją. Kitą liniją brėžkite palei viršutinę judančios voko dalies liniją - palei akiduobės kaulą. linijas ties išoriniu kampučiu sujunkite smailiu kampu. Tą patį padarykite kitai akiai ir pažiūrėkite, ar linijos ir formos vienodos.

Dabar tuo pačiu pieštuku linijas paryškinkite. Ties vidiniais kampučiais jos gali būti kiek plonesnės ir blankesnės, ryškėti išorinių kampučių link. Sodriausia ir ryškiausia vieta - išorinis kamputis, kuriame suformuokite norimo ilgio grafiškai ryškią „varnelę“. Ją galite nusmailinti tiek, kiek norite. „Varnelę“ užpildykite juodu pieštuku.

Kad pieštukas po poros valandų neišplauktų, būtinai visą pieštuko liniją retušavimo teptuku padenkite tamsiais matiniais šešėliais. Likusią judamą voko dalį itin kruopščiai padenkite šviesiais matiniais šešėliais. Jie negali „užlipti“ ant juodos linijos. Šviesiais šešėliais nubrėžkite ir liniją ties antakiais, lengvai ją išretušuokite žemyn. Blakstienas paryškinkite juodu tušu.

„Visas akcentas šiame makiaže - išraiškingos iš grafiškai išsiskiriančios akys, todėl lūpoms visiškai pakaks neutralaus ar švelnių atspalvių lūpų blizgio. Ir, žinoma, nepamirškite turėti riebalų perteklių sugeriančių servetėlių“, - sako „Mary Kay“ visažistė.

Prie šio makiažo tiks tvarkinga šukuosena, pvz., asimetriškas sklastymas, labai žemai surišta arklio uodegėlė ir paraityti plaukų galai.

Apranga gali būti arba labai ryški, arba lakoniška. Puikiai atrodys grafinio silueto suknelė ar apranga, pasiūta iš geometrinėmis figūromis marginto audinio. Aksesuarai turėtų būti saikingi ir neiššaukiantys. Jeigu apranga švelni, rinkitės drąsesnius ir griežtesnius aksesuarus, pvz., geometrinių figūrų.

atostogos, dieninis makiažas, makiazas, vakarinis makiažas, vasara

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai