Now Reading
Į Vilnių atvykstantys „Sepultura“: džiaugiamės dėl visko, kas mums nutiko!

Į Vilnių atvykstantys „Sepultura“: džiaugiamės dėl visko, kas mums nutiko!

Į Vilnių atvykstantys „Sepultura“: džiaugiamės dėl visko

30 metų scenoje dirbanti brazilų grupė „Sepultura“ per savo karjerą aplankė 73 šalis, pardavė 30 milijonų įrašų visame pasaulyje ir patyrė daug puikių dalykų, bet buvo ir gana skaudžių smūgių. Vienas jų – vokalisto Maxo Cavaleros išėjimas iš grupės. Gitaristas Andreas Kisseris atvirai papasakojo, kodėl taip atsitiko ir kaip grupė laižėsi savo žaizdas.

Kodėl net turėdama amerikietį vokalistą Derrick‘ą Green‘ą, grupė „Sepultura“ taip ir nepelnė deramo pripažinimo Valstijose? Klausiamas apie tai, A.Kisseris pateikia išsamų atsakymą: „Po to, kai vokalistas Maxas Cavalera paliko grupę – tai nutiko dar 1996-aisiais, „Sepultura“ buvo puldinėjama spaudos. O tuometinė mūsų įrašų kompanija „Roadrunner“ tik padėjo kurti tokį įvaizdį, kad Maxas buvo auka, kurią „Sepultura“ išspyrė dėl kažkokių priežasčių ir panašiai. Bet iš tiesų mes tiesiog atleidome savo vadybininkę. O Maxas buvo ją vedęs, todėl paliko grupę. Mes jo neatleidome. Bet tuomet jie ėmė kurti tą burbulą, kad esame blogiukai ir Amerika tai nupirko už tikrą pinigą. Tačiau Valstijose mes turime šaunių fanų, kurie seka visą grupės evoliuciją, vertina mūsų patirtį ir tai, kad nesistengiame kopijuoti ankstesnių savo darbų. Mus vienija grupės dvasia ir tai veda į priekį.“

Pasak gitaristo, jie visada stengėsi vengti gabalų klonavimo ir mėgavimosi savo ankstesniu atspindžiu veidrodyje, todėl kiekvienas albumas turėjo būti kas nors nauja. „Netgi po „Chaos A.D.“, o tai buvo vienas svarbiausių darbų mūsų karjeroje, įrašėme visiškai kitokį albumą „Roots“. Įprastai grupės, suradusios formulę, stengiasi ją pakartoti, bet mes niekada to nesiekėme. Maxas vėliau mėgino pakartoti „Roots“, daug vargo, kalbėdamas su žiniasklaida, ir užkulisiuose, strateguodamas kampanijas prieš mus, bet… Mes ne tik praradome vokalistą – praradome vadybos, įrašų kompanijos, agentų ir koncertų organizatorių pasitikėjimą ir panašiai. Taigi, tikrai turėjome atstatyti viską, – kalbėjo gitaristas. – Valstijose nebuvo lengva rengti turus, todėl daug daugiau koncertavome Europoje ir Pietų Amerikoje. Bet žinote, tai yra iššūkis. Valstijos mums visada buvo iššūkis. Ten niekada neturėjome turo, kurio pagrindinės žvaigždės būtų „Sepultura“, kaip Europoje, kur grojame didžiausiose arenose. JAV apšildėme Ozzy Osbourne’ą, „Pantera“, „Ministry“, grojome „Ozzfest“ ir kituose puikiuose šou, bet niekada kaip svarbiausi svečiai. Buvome pasirengę tai padaryti per „Roots“ turą 1997-aisiais, bet Maxas pasitraukė blogiausiu metu. Vis dėlto dabar, žiūrėdamas atgal, turiu padėkoti, kad visa tai mums nutiko. Kadangi dabar esame kur kas geresnė grupė. Daug labiau kontroliuojame savo gyvenimus, verslą. Esame vyresni, turime šeimas, vaikų… Naudojamės savo turtingesne patirtimi, priimdami sprendimus, labiau mėgaujamės viskuo. Manau, tai yra svarbiausia. O jei kas nebeseka „Sepultura“ muzikos – tai jų problemos.“

A.Kisseris teigė, kad jie nieko neketina teisti, tiesiog reiškia jausmus per savo muziką ir tekstus, kurie „Sepultura“ sujungia su skirtingomis kultūromis, miniomis, šalimis. „Mes grojome 73 šalyse per savo 30 metų, tai yra ypatingas skaičius. Mes praeiname visur, ir muzika mums atidaro duris, nepriklausomai nuo politikos ar religijos. Mes neturime ką pasiūlyti daugiau, tik muziką. Bet tai ir yra žavu. Neateiname apgauti – ateiname atiduoti. Mes mėgstame groti iš širdies ir užmegzti ryšį su klausytojais. Man garbė būti su „Sepultura“, – patikino gitaristas.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


Į Lietuvą „Sepultura“ atvyksta lapkričio 12 d. Jų jubiliejinio turo koncertas įvyks Vilniaus „Siemens“ arenoje. Bilietus platina „Tiketa“.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top