13 vasaros grožio triukų

Sinoptikai žada, kad savaitgalį vėl grįš vasariški orai. Sulauksime ir saulės spindulių, ir šilumos, tad pravartu prisiminti, kaip išsaugoti gaivią ir jaunatvišką išvaizdą per karščius. Kosmetikos kompanijos „Mary Kay“ grožio ekspertė ir visažistė Jelena Liaudinienė dalinasi 13 triukų, ką daryti, kad išliktumėte gaivios ir gražios kepinant saulei.

1. Maudykitės po šaltu dušu. Karštas dušas po kaitinimosi saulėje neleidžia įkaitusiai ir sudirgusiai odai atvėsti, o karštyje išsiplėtusiems kapiliarams – susitraukti. Todėl vasara idealiausia praustis po kontrastiniu dušu. Jis greičiau atgaivins odą ir sustiprins kapiliarus.

2. Pašalinkite išsausėjusią odą. Efektyviausias būdas greitai pašalinti išsausėjusią ir suragėjusią odą, kuri tikrai nepuošia, - kūno šveitimo priemonę naudoti ant rankšluosčiu pusiau nusausintos odos po dušo. Sudrėkinusios odą, lengviau pašalinsite negyvas odos ląsteles.
„Ypatingą dėmesį reikia skirti alkūnių ir kelių odai, kuri labiausiai linkusi sausėti ir ragėti. Nušveitusios odą vėl palįskite po dušu, tačiau neskubėkite nusišluostyti. Dar drėgną kūną ištepkite drėkinančiu kremu ar losjonu, nepagailėdamos jo kelių ir alkūnių odai, ir palikite bent trims minutėms susigerti“, - pataria Jelena.

3. Lengvinkite makiažą. Kreminė pudra saulėtomis ir karštomis dienomis ant jūsų veido greitai gali virsti nepatraukliai atrodančia kauke. Karštomis dienomis oda ir taip gausiau išskiria natūralių riebalų, kurie linkę sukibti su pudroje esančiais riebalais. Tada, norint švariai nuvalyti makiažą, tai daryti reikės kur kas kruopščiau, kad pudros neliktų odos porose.
„Saulėtomis ir šiltomis dienomis rinkitės lengvesnės tekstūros kreminę pudrą arba keiskite ją lengvu ir porų neužkemšančiu CC kremu, kuris sulygina odos atspalvį, atrodo natūraliai ir neapsunkina veido. Taip pat puiki alternatyva – mineralinė pudra. Ji kaip kempinė sugeria išsiskiriančius odos riebalus ir išlaiko gaivų makiažą visą dieną“, - teigia visažistė.

4. Nakčiai rinkitės lengvesnės konsistencijos kremus. Tvankiomis vasaros naktimis odai reikia leisti kvėpuoti, todėl nepatariama naudoti tiršto ir riebaus kremo. Jį, pasirinkusios pagal odos tipą, keiskite lengvesnės tekstūros ir konsistencijos kremu ar emulsija.

5. Saugokite lūpas. „Nesuklyskite, specialiomis priemonėmis saugoti lūpas reikia ne tik žiemą. Saulė ne mažiau nei šaltis gali pakenkti jūsų lūpoms. Jų odelė yra plona ir jautri, saulės spinduliai labai greitai ją išsausina. Todėl vasarą lūpas palepinkite drėkinančiu balzamu, kuriuo, būdamos lauke, lūpas tepkite reguliariai. Taip pat kelis kartus per savaitę galite naudoti specialią lūpų kaukę, pvz., iš „Mary Kay“ rinkinio „Satin lips“, - pataria Jelena Liaudinienė.

6. Saugokite pigmentines dėmes. Jeigu žiemą tamsios pigmentinės dėmelės ant veido gali būti vos įžiūrimos, vasarą saulės spinduliai jas paryškina. Todėl vasarą pigmentinių dėmelių turinčiai odai reikia itin stiprios apsaugos – apsauginio kremo su SFP 50 filtru.
„Saulėtomis dienomis didžiausią dėmesį skirkite pigmentinių dėmių apsaugai, o jų gydymą palikite rudeniui, kai saulės spinduliuotė nebebus tokia aktyvi. Rudenį pigmentines dėmeles dukart per dieną patepkite specialiu jas šviesinančiu „TimeWise“ serumu, kurio sudėtyje yra išskirtinio šviesinamojo komplekso „MelaCEP“. Šis kompleksas efektyviai padeda kovoti su skirtingais pigmentinių dėmių tipais, pvz., strazdanomis, senatvinėmis dėmėmis, nuo saulės poveikio atsiradusiomis dėmėmis ar tomis, kurios atsirado po ilgos kovos su akne. O rankinėje turėkite koreguojamąjį pieštuką, kuriuo bet kada galėsite paslėpti dėmeles“, - sako visažistė.

7. Kovokite su akne. Aknė – paauglių ir jaunų merginų problema, su kuria vasara reikia kovoti dar aktyviau. Net jeigu kitais metų laikais džiaugiatės lygia ir skaisčia oda, šiltomis vasaros dienomis oda linkusi labiau riebaluotis ir ant veido ar kitų kūno vietų gali pasirodyti aknė. Todėl vonios spintelėje visada pravartu turėti priemonę, skirtą kovai su šia odos problema. Priemonėse nuo spuogų (prausimosi želė, serumas, kt.) yra salicilo rūgšties – pagrindinio aknės priešo. Tad ryte nupraususios veidą salicilo rūgšties turinčia priemone, užkirsite kelią nepageidaujamai aknei.

8. Akims skirkite ypatingą dėmesį. Saulė, karštis, dulkės gali labai greitai pažeisti itin jautrią ir ploną odą aplink akis. Be to, vasarą mes linkusios prisimerkti nuo saulės, o tai skatina mimikos raukšlių atsiradimą. Žiemą tarsi natūralu, kad odai aplink akis skiriame daugiau dėmesio, perkame ir naudojame specialius kremus. Nereikėtų to pamiršti ir vasarą. Antioksidantų turintys paakių kremai efektyviai apsaugos jautrią odą nuo žalingo aplinkos poveikio, padės sumažinti matomas raukšleles bei išvengti tamsių ratilų po akimis.

9. Padidinkite naudojamų antioksidantų kiekį. Apie antioksidantus ir jų naudą kalbama ir rašoma daug, tad kartotis neverta. Svarbiausia prisiminti, kad antioksidantai yra esminis apsaugos nuo žalingo laisvųjų radikalų poveikio šaltinis. Jie padeda išsaugoti sveikatą, jaunystę ir grožį. Pagrindiniai antioksidantai yra vaisiuose, uogose ir daržovėse esantys vitaminai, mineralai ir kitos maistingos medžiagos. Tačiau yra ir kosmetikos priemonių, praturtintų antioksidantais.
„Vasarą rekomenduoju nepatingėti ir, renkantis veido bei kūno priežiūros priemones, pasidomėti, ar jų sudėtyje yra antiosidandų. Rinkitės tą, kuri praturtinti vitaminais ir kitomis jūsų grožiui naudingomis medžiagomis. Antioksidantai padės greičiau atsinaujinti jūsų odai, apsaugos ją nuo žalingo saulės spindulių poveikio, padės sumažinti nuo saulės atsiradusias pigmentines dėmeles“, - pataria kosmetikos kompanijos grožio ekspertė.

10. Visada turėkite servetėlių riebalų pertekliui sugerti. Jau kalbėjome, kodėl vasarą besiriebaluojančios veido odos papildomu pudros sluoksniu geriau nemaskuoti. Kur kas efektyvesnė išeitis – specialios riebalų perteklių sugeriančios servetėlės. Turėkite jų rankinėje ir bet kada galėsite akimirksniu panaikinti veido blizgėjimą ir susigrąžinti gaivumą.

11. Atsivėsinkite. Karštomis dienomis atgauti gaivumo ir vėsumo pojūtį gali padėti speciali kūno dulksna ar gaivinamasis veido tonikas ar losjonas.
„Kūno dulksna, kuri ne tik atgaivina, bet ir padeda pašalinti nemalonų dėl prakaitavimo atsiradusį kvapą, praturtinta antioksidantais. Tad ne tik atgaivinsite kūną, bet ir suteiksite jam taip reikalingą apsaugą nuo laisvųjų radikalų poveikio. O gaivinamąjį veido losjoną, įpylusios jo į flakonėlį, galite nešiotis rankinėje ir bet kada juo atgaivinti įkaitusį veidą“, - teigia Jelena.

12. Nepamirškite rankų. Vasarą rankos, ypač viršutinė plaštakų dalis, kaip ir veidas nuolat yra atakuojamos žalingų saulės spindulių. Dėl saulės poveikio ant plaštakų viršutinės dalies gali atsirasti pigmentinės dėmės, oda greičiau prarasti elastingumą, anksčiau laiko pasirodyti odos senėjimo požymiai. Todėl vasarą būtina naudoti apsauginį kremą su SPF ir rankoms.

13. Gaukite SPF ir iš vidaus. Kad ir kaip neįprastai tai skambėtų, tačiau taip, SPF filtrą galite ir suvalgyti! Kai kurie tyrimai rodo, kad vitaminų C ir E vartojimas kartu gali sumažinti nudegimo saulėje riziką. Efektyviai kremo suteikiamą apsaugą nuo saulės papildys štai tokios salotos: vitamino C gausūs citrusiniai vaisiai, uogos ir pomidorai bei vitamino E turtingi riešutai.
 

grožis, Jelena Liaudinienė, kosmetika, makiazas, Mary Kay, stilius, vasara

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai