Dažniausios makiažo nesėkmės. Kaip jų išvengti?

Kartais ne vieną valandą praleidžiame prie veidrodžio kruopščiai kurdamos ypatingą makiažą pasimatymui ar draugių vakarėliui. Ir štai pakanka vos vieno potėpio, kad visos pastangos nueitų perniek. Blakstienų tušas išmargino akių vokus, o raudoni lūpų dažai nuspalvino ne tik lūpas, bet ir šypseną – pažįstama situacija?

Kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ makiažo ekspertas vizažistas Šarūnas Žukauskas sako, jog tokiais atvejais svarbu nepulti į neviltį. Pasak jo, visada yra sprendimas bet kokiai makiažo klaidai pataisyti. Taigi, ekspertas dalijasi patarimais, kaip išvengti dažniausiai pasitaikančių makiažo nesėkmių.

„Dvigubos“ blakstienos

Blakstienų tušu išmarginti akių vokai – viena dažniausiai pasitaikančių kasdienio makiažo nesėkmių. Klampus blakstienų tušas ir rytinis skubėjimas gali pakišti koją net ir įgudusioms makiažo profesionalėms. „Taip nutikus, neskubėkite griebtis makiažo valiklio ar kosmetinės vatos gabalėlio – taip tik dar labiau pabloginsite situaciją“, – perspėja makiažo ekspertas Š. Žukauskas. „Leiskite blakstienų tušui nudžiūti ir po kelių minučių perbraukite vokus sausu ir švariu šešėlių teptuku. Sausas blakstienų tušas akimirksniu nubyrės nuo odos paviršiaus nesugadindamas jau sukurto makiažo“. Tiesa, šios problemos galima išvengti – prieš naudojant blakstienų tušą vizažistas pataria kruopščiai nubraukti tušo perteklių, o blakstienas padengti keliais saikingais sluoksniais.

Nubyrėję vokų šešėliai

Biriais akių vokų šešėliais galima sukurti ne vieną kerintį įvaizdį, deja, ypač tamsūs spalvos pigmentai kartais gali kaip reikiant apsunkinti darbą. Daugeliui pažįstama situacija, kai šešėliai nubyra po akimis ar ant skruostų. „Jei taip nutinka, pravartu po ranka turėti švarų makiažo šepetėlį ir šiek tiek maskuoklio. Itin švelniu judesiu nubraukite nubyrėjusius spalvos pigmentus. Prireikus, paakių zoną papildomai padenkite lengvos tekstūros maskuokliu, kuris akimirksniu paslėps šią nedidelę nesėkmę“, – sako vizažistas ir pataria išbandyti vokų šešėlių pagrindą, kuris padeda tolygiau paskleisti birius šešėlius ir išvengti jų nutekėjimo į smulkias vokų raukšleles.

Katės akys

Vadinamosios katės akys jau tapo kultine makiažo technika. Tiesa, drauge ši technika ir viena sudėtingiausių grožio pasaulyje, mat reikalauja ypatingo kruopštumo ir išlavintų rankų. Tiesa, „Douglas“ makiažo ekspertas neabejoja, jog šiek tiek pasitreniravus galima pasiekti puikių rezultatų, o iki tol pravers nedidelė gudrybė. „Tiek pataisyti skysto akių kontūro nelygumus, tiek suteikti ypatingo aštrumo katės žvilgsnio efektui padės įprastas maskuoklis ir smulkus teptukas. Nedideliu kiekiu maskuoklio ir plonu ar kampiniu teptuku galite nesunkiai užmaskuoti nelygumus ar pakoreguoti kontūro liniją. Niekas nė neįtars, kad šiam įvaizdžiui teko imtis profesionalių gudrybių“, – patarimu dalijasi vizažistas.

Pernelyg rausvi skruostai

Rausvi skaistalai gali akimirksniu pagyvinti makiažą ar paslėpti bemiegės nakties pėdsakus, tačiau pernelyg nurausvinti skruostai veikiau primena lėlės nei elegantiškos damos įvaizdį. „Ryškindamos skruostus skaistalais darykite tai ypač švelniais ir subtiliais judesiais, šepetėlio šerelių galiukais perbraukdama skruostų paviršių. Siekiant itin natūralaus efekto, papildomai galima skruostus perbraukti švariu pudros šepetėliu, taip plačiau paskleidžiant spalvos pigmentus. Beje, tai padės atsikratyti ir lėlės efekto, jei netyčia padauginote birių skaistalų“, – pataria vizažistas. Pasak jo, šios problemos išvengti padės ir kreminiai skaistalai – pastarieji itin švelnios tekstūros, juos nesunku paskleisti tiesiog pirštų galiukais, o natūralus efektas garantuotas.

Nuspalvinta šypsena

Raudoni lūpų dažai – tikra klasika. Vis tik, interneto platybėse netrūksta garsenybių nuotraukų raudonai nuspalvintomis šypsenomis. Ką daryti, kad mėgstami lūpų dažai nesugadintų šventinės foto sesijos? Pasak vizažisto, šiuo atveju reikia būti apdairioms ir iš anksto užkirsti kelią galimam nutikimui. „Ruošdamasi šventiniam vakarui rinkitės ilgai išliekančius ir drėgmei atsparius lūpų dažus. Be to, nepamirškite pašalinti dažų pertekliaus, kad šis ilgainiui nenusėstų ant baltutėlės šypsenos. Padengusi lūpas dažais, švelniai prie jų priglauskite švarią popierinę servetėlę – ši sugers dažų perteklių ir drauge padės išvengti dažų nutekėjimo“, – sako makiažo ekspertas Šarūnas Žukauskas.

makiazas, makiazo klaidos, Šarūnas Žukauskas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai