Purviniausias vasaros bėgimas kviečia įveikti baimes

Ketvirtus metus organizuojamas bėgimas „Bebro kelias“ šiemet rugpjūčio 9 d. siūlys iki kaklo pasinerti į purvą, lipti iš gilių duobių, čiuožti zip-line‘u ir pasikrauti adrenalino visiems metams. Visa tai vyks tikroje lietuviškoje pelkėje.

Maratonuose žmonės dalyvauja, kai nori išbandyti savo fizinę ištvermę ir psichologinį pasirengimą. Tačiau ne visiems to pakanka, tad pasaulyje populiarėja ekstremalūs bėgimai, kurių dalyviai turi įveikti ne tik konkurentus, bet ir gamtos kliūtis.

„Gyvenime retai prireikia ropoti purvu, bėgti per pelkę ar šokti į sraunią upę, tačiau, kai visa tai pavyksta, apima nerealus pasididžiavimo savimi jausmas. Pasikeičia ir mąstymas – iš pradžių dalyviai atsargūs, o trasos pabaigoje jie purvini nuo galvos iki kojų, bet veide šviečia šypsena“, – sako vienas maratono organizatorių Martynas Preikšaitis.

Šiemet galima rinktis vieną iš dviejų – 5 arba 10 km – trasų, kurios vingiuoja per pelkę netoli Pamusės kaimo (Širvintų raj.). Trasose ekstremalų lauks 20 įvairiausių kliūčių, taip pat bus paruošta atskira trasa vaikams.

„Trasas įmanoma įveikti kiekvienam, tik reikia mokėti plaukti. Pernai bėgime dalyvavo per 650 dalyvių, šiemet taip pat planuojame išlikti didžiausiu tokiu renginiu Lietuvoje“, – optimizmo nestokoja M. Preikšaitis.

Šiemet pagrindiniu ekstremalaus bėgimo rėmėju tapo „Efarmos“ vaistinė. Jos specialistai dalyvaus ir renginyje – bėgikai galės įsigyti energijos suteikiančių maisto papildų ar priemonių traumoms gydyti.

„Savo vaistinėje orientuojamės ne tik į sergantį, bet ir į sveiką, sportišką žmogų. Tikime, kad visuomenė taps sveikesnė, kai kuo daugiau žmonių sportuos ir dalyvaus panašiuose renginiuose. Šių metų bėgime „Bebro kelias“ dalyvaus ir mūsų komanda, o visiems dalyviams įteiksime dovanėles“, – sako „Efarmos“ vaistinės vadovė farmacininkė Eglė Paulauskė.

„Efarmos“ bėgimas „Bebro kelias 2015“ šiemet vyks Pamusės kaime (Širvintų raj.), rugpjūčio 9 dieną.

Į bėgimą jau galima registruotis tinklapyje www.bebrokelias.lt







Bebro kelias, bėgimas, bėgimas pelkėje, bėgimas pelkėmis, maratonas, sportas, sveikata

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai