„Karklė 2015“: apribotas bilietų kiekis, bet ne programa

Festivalio „Karklė 2015 Live Music Beach“ organizatoriai pateikia vis daugiau ir vis svaresnių argumentų, kodėl šios vasaros Žolinių savaitgalį, rugpjūčio 14-16 d., reikėtų atidėti kitus planus ir trims dienoms būtinai ištrūkti ten, kur jūra, kopos, vasaros pramogos po atviru dangumi ir, žinoma, meilė bei muzika.

Muzika yra tas neatremiamas argumentas, kuris nepaliks abejingų tūkstančių Lietuvos melomanų ir svečių iš užsienio, nes Karklės festivalis visada pasižymi tuo, kad pasistengia pristatyti itin platų
įvairaus žanro ir kalibro grupių bei atlikėjų spektrą, o būtent šiemet jam pavyko prisivilioti tokių žvaigždžių, kurias medžiojo ne vienas festivalis tiek Lietuvoje, tiek už jos ribų.

Jau buvo pranešta, kad savo pasirodymais festivalį „Karklė 2015 Live Music Beach“ bei jo žiūrovus pagerbs tokios pasaulinio garso kompanijos, kaip „Rudimental“, „Example“, „GusGus“, Marlon Roudette, „Tensnake“ ar Tiga. Tenka pripažinti, kad tai vienas solidžiausių ir įspūdingiausių lineup‘ų Lietuvos festivalių istorijoje, ypač turint omenyje tai, kad į pajūrį suvažiuoja ne praėjusių dešimtmečių populiarumo trupinius besirankiojantys muzikantai, o šiuo metu muzikos pasaulio Olimpe įsitvirtinusios grupės bei atlikėjai, kurių singlai karaliauja pirmosiose Europos topų vietose ir pelno prestižiškiausius muzikos apdovanojimus.

Tačiau tai dar toli gražu ne viskas. Festivalio organizatoriai skelbia papildytą atlikėjų sąrašą, kuriame šiuo metu jau gerokai daugiau nei pusšimtis pozicijų.

Anksčiau skelbtų Lietuvos atlikėjų - Marijono Mikutavičiaus, Jazzu ir Leon Somov, Manto Jankavičiaus, grupės „Antis“, Jurgos Šeduikytės, Alinos Orlovos ir kt. – pajėgas pastiprins panašaus kalibro kompanijos „Lemon Joy“, „G&G Sindikatas“, „Rebelheart“.

Darsyk patvirtindami faktą, kad trijų dienų vasaros fiestoje savo muziką atranda įvairiausių skonių melomanai, festivalio rengėjai pakvietė ir sunkiojo metalo kolektyvą „Thundertale“, legendinį Lietuvos aktorių bei bardą Kostą Smoriginą, didelį bagažą puikių dainų turintį buvusios grupės „Atika“ lyderį Darių Žvirblį, grupę „ba.“, kurios siela – prieš kelerius metus išgarsėjęs devyniolikmetis Benas Aleksandravičius, iš radijo eterio pažįstamą Simoną Banditą, garsių vardų iš didžėjų gildijos DJ Mindaugėlį, Manfredą ir daugelį kitų.

Svečių iš užsienio sąrašą papildė viena populiariausių ir originaliausių Estijos roko grupių „Elephants from Neptune“, pasižyminti savitu indie, bliuzo ir psichodeliniu skambesiu.

Organizatoriai pasistengė, kad dvi ilgas vasaros naktis Karklėje tvyrotų tikra Europos didmiesčių naktinio gyvenimo dvasia, kurią į pajūrį atveža kaimynų latvių klubinės scenos lyderis Bogdan Taran, vienas iš nedaugelio Baltijos šalių didžėjų, grojusių Meilės parade Berlyne bei surengęs pasirodymą kartu su Paul Van Dyk koncerte Rygoje. Jam į pagalbą atvyksta kolega iš Latvijos Max Lomovom, o taip pat Olandijos technomuzikos varomoji jėga Stefano Richetta, po visą Europą važinėjantis baltarusis Eli Crust, lenkas Manoid, Vilniuje gyvenanti ir jo naktinį gyvenimą spėjusi užvaldyti rusaitė Anna Hanna, scenoje kartu su Tiesto groję lietuviai Recoco ir Andrius Rio, St. Stereo ir kiti.

Karklės festivalis taps puikiu tramplinu į didesnį žinomumą bei pripažinimą visai eilei jaunų bei jau spėjusių užsirekomenduoti šalies scenose Lietuvos roko, hip-hopo, elektroninės, šokių muzikos ir kitų žanrų grupių bei atlikėjų, kurie sėkmingai praėjo itin precizišką festivalio rengėjų muzikos kokybės, originalumo ir polėkio filtrą. Tarp jų - Arnas D, Lilas ir Innomine, „Z On A“, „JAMA&W“ „Glasshous“, „Wild Reason“, „Lady Gothenburg“, „XIII Fortas“, dainuojantys mimai „Neteisėtai Padaryti“.

Pasak festivalio „Karklė 2015 Live Music Beach“ organizatorių, ruošiantis fiestai, dėliojami ne tik muzikiniai pasirodymai, bet ir atsakingai planuojama festivalio logistika, infrastruktūra, naujausios pramogos, kurios yra tapusios neatsiejama trijų laisvės dienų pajūryje dalimi.

Na, ir šiai dienai kol kas paskutinis, bet ne mažiau svarbus argumentas jau dabar pasirūpinti bilietais į fetivalį „Karklė 2015 Live Music Beach“ yra dabartinė jų kaina ir faktas, kad tokia ji bus tik iki birželio 25 dienos. Vėliau bilietai brangs. Žinia, šiemet į festivalį pateks ribotas skaičius žmonių – tik 10 tūkst. laimingųjų. Tai užtikrins didesnį komfortą ir išskirtinumą tiems, kas suspės pasirūpinti kelialapiais į didžiausią vasaros nuotykį. Juolab kad gerokai daugiau nei pusė bilietų jau išgraibstyta.

festivaliai, karklė, Karklė 2015, karklės festivalis, muzikos festivaliai, vasaros festivaliai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai