Now Reading
Spektaklis „Dialogai“: apie moterų pareigas, norus ir skanią kavą (Foto)

Spektaklis „Dialogai“: apie moterų pareigas, norus ir skanią kavą (Foto)

Spektaklis „Dialogai“: apie moterų pareigas

Antradienį „Menų spaustuvėje“ įvyko Gyčio Ivanausko teatro aktorių ir šokėjų Brigitos Urbietytės ir Agnės Ramanauskaitės spektaklio premjera „Dialogai“, kurioje šokiu, vaidyba, dainomis ir skania kava parodyta, kad moteris neprivalo būti tokia, kokia…privalo.

„Kokia skani juoda kava. Bet aš labiau mėgstu su pienu. O, kakučių kava. Gal kam kakučių kavos? Nuostabi pieno puta. Ar prisimeni tą filmą? Ką veikei vakar? Mano kojo per trumpos, o aš labai graži, o aš pati gražiausia“. Tokia padrika klausimų lavina prasidėjo spektaklis „Dialogai“. Daug ir apie nieką. Ir dar garsiai.

O toliau dar linksmiau. „Mes esame auksinė žuvelė“, – prisistatė šokėjas Brigita ir Agnė. O kadangi auksinė žuvelė pildo visus norus, šokėjos pildė ir salėje esančių žiūrovų pageidavimus ir galėjo įsikūnyti į bet ką: dramblį, tanką ar net kramtomą gumą. Bet apie viską nuo pradžių.

Spektaklis apie moteris

Gyčio Ivanausko teatro spektakliai retai būna liūdni. Net ir perteikdami rimtas problemas. Kad ir apie moteris. „Moteriškas spektaklis“ – taip kuriamą darbą įvardina aktorės Agnė ir Brigita. Pasak jų, šiuolaikiniame pasaulyje moteris turi būti graži 24 valandas per parą, nors pačiai visai to nesinori, o pasitempusiai visą laiką būti tiesiog neįmanoma.

Moterų pastangas būti gražiomis, linksmomis ir bandymus atlikti joms primetamas pareigas puikiai atspindėjo ir spektaklis „Dialogai“, kuris prasidėjo chaotiškai, linksmai, tačiau pamažu išsirutuliavo į tikrą dramą, kurioje linksmuolės su gražiomis suknelėmis staiga patapo dramatiškomis moterimis kūno spalvos triko.

„Noriu sysiuko“, – ištarė Agnė. Nori sysiuko, bet vistiek dainuok, juk taip vaikystėje reikėjo. Atrodyk gražiai.Poza ir vidinė savijauta – du nesuderinami dalykai. Vienaip atrodai, kitaip jauties.

Gestai, paimti iš gyvenimo

Pasak spektaklio kūrėjų, ieškota keistų judesio formų arba tokių, kurios matomos kasdieniniame gyvenime, tačiau šokyje stilizuojamos ir išdidinamos. Panašiai ir su scenografija, kuri primina vaikystėje ant sienų klijuotus žvaigždžių plakatus, tačiau plakatuose matomos krūtys parodo ir siekį moteris kontroliuoti gražiais vaizdais ir tobulumo atvaizdais.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Tad tie, kurie norės ir matys šiame spektaklyje linksmus vaizdus, dainas ir šokio judesius – tai ir pamatys. Kiti – užčiuops po šia poza paslėptą dramatišką moters pasaulį. Tad „užskaitome“ Gyčio Ivanausko teatro spektaklį be Gyčio.

„Gyčio Ivanausko teatro“ spektaklį „Dialogai“ dar pamatysite spalio 10 dieną Kauno valstybiniame dramos teatre, spalio 20 dieną Šiaulių kultūros centre, spalio 27 dieną Kėdainių kultūros centre, spalio 28 dieną Panevėžio kultūros centre. Bilietus galite įsigyti bilietai.lt kasose.

Rasa Barčaitė
Foto: D.Matvejevo

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top