Now Reading
Tiesiai iš Milano dizaino savaitės į Lietuvą atkeliavę šviestuvai – tarsi užkerėti

Tiesiai iš Milano dizaino savaitės į Lietuvą atkeliavę šviestuvai – tarsi užkerėti

Tiesiai iš Milano dizaino savaitės į Lietuvą atkeliavę šviestuvai – tarsi užkerėti

Pavasarį Milane vykstančioje vienoje didžiausių interjero ir baldų parodų pasaulyje „iSaloni“ garsiausi pasaulio gamintojai ir dizaineriai pristatė naujausias kolekcijas. Apžiūrėti ir įvertinti šių naujienų kiekvienais metais keliauja ir prekybos centre „Domus galerija“ įsikūrusių salonų atstovai, atrenka savo favoritus ir atveža į Lietuvą.

Pristatome jums išskirtinio dizaino, pagal naujausias tendencijas ir naudojant šiuolaikines technologijas pagamintus šviestuvus, kurie jau pasiekė „Domus galerijos“ salonų vitrinas.

Stebina šiuolaikinių technologijų galimybės

Salonas „Delight“ pristato naujausius garsios italų apšvietimo kūrėjos „Artemide“ šviestuvus. Gamintoja šiais metais Milane pademonstravo išties unikalių sprendimų, naujausių technologijų galimybes ir įrodė, kad šiuolaikiniai šviestuvai gali kur kas daugiau, nei tiesiog šviesti.

Vienas įkvepiančių pavyzdžių – žymaus britų dizainerio Rosso Lovegrove’o kūrinys „Chlorophilia“. Dizaineris atrado subtilią funkcionalių sprendimų ir poetiškų šviestuvo dekoro dalių pusiausvyrą. Jis panaudojo plastišką organinį stiklą, kurio detalės, apšviestos per specialų optinį lęšį, kiekvieną kartą ant lubų sukuria pasakišką šviesos ir šešėlių pasirodymą.


Šiuolaikinėmis technologijomis išties galima sukurti magiją. Tai puikai įrodo minimalistinio dizainomodernus „Artemide“ šviestuvas „Discovery“. Jis – bendrovės įkūrėjo inžinieriaus Ernesto Gismondi darbas. Šio šviestuvo korpusas pagamintas iš itin lengvo aliuminio apskritimo, o jame įmontuotas specialus organinis stiklas ir šviečiančios LED juostelės. Nuostabu tai, kad išjungto šviestuvo vidus yra visiškai skaidrus, o įjungus apskritimas prisipildo spinduliuojančios šviesos.

Tarsi užkerėta ir salono „Simetria“ naujiena – šviestuvai „Melt“. Milano parodoje šviestuvų kūrėjas britų dizaineris Tomas Dixonas dalijosi savo naujuoju eksperimentu – dulkių metalizavimo technologija. Ją pasitelkiant šviestuvai sukuria magišką efektą – šviesdami tampa permatomi, o išjungus matomas tik veidrodinis jų paviršius. Kolekciją sudaro dviejų skirtingų dydžių ir trijų spalvų, sidabro, vario ir aukso, šviestuvai.

Milžiniškas šviestuvas – karpis

Ne tik žvejybos mėgėjams salonas „Barselona Living“ pristato unikalų ispanų gamintojos LZF šviestuvą-skulptūrą karpį „Koi“ iš labai lengvos medienos. Milžiniškos žuvies ilgis nuo galvos iki uodegos siekia 3 metrus. Jos kūnas pagamintas iš smulkių medinių detalių, primenančių žvynus.

Interjere šviestuvas „Koi“ tampa meno kūriniu ir pagrindiniu dekoro akcentu. Jis ypač tiktų didelėje erdvėje aukštomis lubomis, įspūdingai atrodytų visuomeninėse patalpose ar lofto tipo namuose.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Elegantiškieji „Foscarini“

Italai „Foscarini“ kaip ir kiekvienais metais stebina itin stilingu ir kruopščiai apgalvotu šviestuvų dizainu. Salonas „Delight“ Lietuvoje pristato kelis išskirtinius šios bendrovės modelius, kurie jau gali papuošti jūsų namus.

Dizaineriai Vincente Garcia Jimenezas ir Cinzia Cumini sukūrė šviestuvus „Spokes“, kurie forma primena senovinius rytietiškus žibintus, o iš tiesų italų įkvėpimo šaltiniu tapo besisukančio dviračio rato stipinai. Iš metalinių virbų suformuotas plastiškos formos šviestuvas apatinėje dalyje turi du aukštyn ir žemyn nukreiptus LED šviesos šaltinius, kurie ne tik apšviečia erdvę, bet ir sukuria įspūdingą šešėlių ir šviesos šokį.

Vandenyje pasklidusios tirštos rašalo dėmės ir netaisyklingos Alpių ežerų formos įkvėpė „Foscarini“dizainerius sukurti sieninius šviestuvus „Lake“. Organišką jų formą paryškina elegantiškai paslėptas LED šviesos šaltinis. Dviejų skirtingų spalvų šviestuvai sukurti taip, kad ant sienos būtų kabinami ir derinami vienas šalia kito.

Naujausios technologijos ir kruopščiai apgalvoti dizainerių sprendimai modernius šviestuvus paverčia ne tik namų apšvietimo funkciją atliekančiais objektais, bet ir išskirtiniais interjero dekoro akcentais, būstui suteikiančiais ypatingą atmosferą ir jaukumą.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top