Kaip patobulinti pirktinį šampūną?

Paverskite galvos plovimą gydomąja procedūra. Plaukus, kaip ir odą, reikia maitinti, drėkinti, palepinti kaukėmis ir valyti, ir daryti tai galima netgi namuose, naudojant įprastą, tačiau mūsų pačių pagerintą, šampūną.

Keturi šampūno patobulinimo būdai:


Pieniškas. Idealiai tiks tiems, kieno plaukai šakojasi ir lūžinėja. Įmaišykite į savo šampūną rūgpienio, jogurto arba kefyro (santykiu 1:1). Seniai žinoma, kad rūgštaus pieno produktai sukuria ploną plėvelę, kuri apsaugo plaukus nuo žalingo išorinių veiksnių poveikio.

Rūgštus. Tinka bet kokio tipo plaukams. Keratiną (pagrindinę plaukų statybinę medžiagą) naikina agresyvūs šarmai, kurių gausu pirktiniuose šampūnuose. Šios problemos galima išvengti, jeigu šampūną maišysite su obuolių actu arba citrinų sultimis. Plaukai taps blizgūs ir sveiki.

Vitaminizuotas. Ištirpinkite 250 ml šampūno po ampulę vitamino A, E, B1, B6, B12. Vitaminas E kitaip dar vadinamas tokoferolio acetatu, o vitaminas A – retinolio acetatu. Pirkdami akcentuokite, kad naudosite juos išoriškai. Šis būdas padarys plaukus šilkinius, blizgančius, be to, jie pradės labai greitai augti.

Naudojant eterinius aliejus. Jų galima lašinti tiek į šampūnus, tiek į plaukų kaukes. Pirmieji tai sugalvojo Holivudo stilistai. Aliejai apvilks plaukus plėvele ir neleis jiems išsausėti, apsaugos nuo per daug agresyvaus šampūno poveikio. Plaukų žvyneliai suglaudžiami, plaukai tampa minkštesni ir elastingesni, o galvos oda puikiai pamaitinama nesočiosiomis rūgštimis. Pirmiausiai ištirpinkite 15 lašų eterinio aliejaus 1 arbatiniame šaukštelyje medaus, vyno arba konjako (jeigu plaukai ilgi, reikės 30 lašų), o tada maišykite su šampūnu. Jeigu šių produktų neturite, tiesiog įlašinkite į pirktinę priemonę 10 lašų eterinio arbatmedžių aliejaus ir mėgaukitės.

geras šampūnas, ilgi plaukai, plaukų kaukė, plaukų priežiūra, šampūnas, stiprūs plaukai, sveiki plaukai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai