„Aš esu“ – vaizdo klipas apie moters kovą prieš smurtą (video)

„Aš esu“ – tai naujausias tarptautinės kompanijos AVON ir Lilijos Larionovos bei Egidijaus Rainio bendradarbiavimo projektas – vaizdo klipas, skatinantis diskutuoti bei keisti esamą smurto prieš moteris situaciją.

Pagrindinė vaizdo klipo „Aš esu“ idėja – paskatinti moteris išsivaduoti iš smurto aplinkos. Tai istorija apie moterį, kuri patiria vyro smurtą, o jos nuolatiniai gyvenimo palydovai – tai nuolatinė priespauda, bloga savijauta, baimė. Atsiskyrimas nuo smurtautojo dažniausiai tampa sunkiausiu žingsniu, tačiau AVON vaizdo klipu nori priminti moterims, kad išeitis yra ir motyvuoti jas, primindama apie jų stiprybę ir tikrąją savivertę.

L. Larionovos ir E. Rainio rudens–žiemos kolekcijos pristatymo metu buvo sukurta gyvo šiuolaikinio baleto šokio ir vaizdo klipo sintezė. Scenoje pasirodžiusi studijos „Aura“ šokėja judesiais perteikė išsivadavimo iš smurto eigą – sugniuždytos būsenos moteris išsilaisvina ir pradeda savo nepriklausomo gyvenimo etapą. Šokį lydėjo „Aš esu“ vaizdo klipo premjera.

„Tai yra opi problema, apie kurią mes dažnai negirdime ir nematome, nes kalbėti šia tema visuomenėje yra beprasmiška ir gėdinga. Iki šiol yra manoma, kad smurtas šeimoje yra dviejų žmonių problema, o aukos dažniausiai laikomos provokatorėmis. Liūdniausia, kad moterys, patiriančios nuolatinį smurtą, prie jo pripranta, smunka savivertė ir jos pradeda pateisinti savo partnerio veiksmus. Mes norime paraginti moteris išsilaisvinti iš šio užburto rato – smurtas nėra gyvenimo dalis, atsiskyrus nuo smurtautojo laukia tik šviesus rytojus“, - kalbėjo dizaineris ir AVON smurto prieš moteris projekto ambasadorius Egidijus Rainys.

Informatikos ir ryšių departamento prie Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, nuo nusikalstamų veikų nukentėjusių moterų skaičius didėja. Vien tik oficialiais duomenimis 2014 m., pranešimų apie smurtą artimoje aplinkoje buvo priimta 29399 kartus, o buvo nužudytos 38 moterys. Pagal moterų informacijos centro statistiką, net 80 procentų moterų nemato skirtumo tarp seksualinio santykiavimo ir partnerio išprievartavimo.

„Kalbėkime apie smurtą prieš moteris“ – tęstinis AVON projektas, kuriuo siekiama skatinti visuomenę pamatyti ir pripažinti, kad smurtas šeimoje egzistuoja.

Aš esu, avon, Egidijus Rainys, Kalbėkime apie smurtą prieš moteris, Lilija Larionova, smurtas, smurtas artimoje aplinkoje, smurtas prieš moteris

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai