Now Reading
Užmiršti riedučiai atgyja Vilniuje

Užmiršti riedučiai atgyja Vilniuje

Užmiršti riedučiai atgyja Vilniuje

Turbūt nerasime mūsų tarpe tokio, kuris nebūtų girdėjęs apie vieną iš smagiausių laisvalaikio praleidimo formų – riedučius. Ši sporto šaka puikiai treniruoja visas raumenų grupes, o taisyklingas riedėjimas – unikalus laisvalaikio ir fizinio aktyvumo derinys.

Pirmieji riedučiai patentuoti dar XIX amžiuje, Anglijoje, o jų pradininku laikomas Džeimsas Plimptonas, kuris Niujorke patentavo savo išradimą – keturrates pačiūžas su dviem ašimis. Prasidėjus „disko“ erai 80-aisiais praėjusio šimtmečio metais riedučiai pavergė visų širdis.

Sparčiai populiarėjant riedėjimui buvo atrastas naujas riedučių pritaikymas. Jie ne tik tiko šokiams, bet ir šuoliams per tramplynus, todėl juos itin pamėgo ir didžioji dalis extreme kultūros pradininkų. Su jais buvo pradėta riedėti gatvėse, daromi triukai, o kartu su riedučių sportu ir šokiais susiformavo naujas gatvės riedėjimo stilius (street style). Deja, toks stilius greitai pradėjo nepatikti miestų valdžiai ir jis buvo paskelbtas „už įstatymo ribų“, netgi atsirado specialūs ženklai, draudžiantys važinėti riedučiais. Valdžios pasipriešinimas kuriam laikui pristabdė riedučių plitimą.

Nauja beprotiška riedučių era prasidėjo 90-taisiai metais ir siejama su „bleidų“ (ratukinių pačiūžų) atsiradimu. Tai – daug patogesni riedučiai su kietu batu ir viena eile pritvirtintų ratukų, pilnai pritaikyti gatvėms, kliūtims, laiptams ir triukams.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Šiomis dienomis riedučiai tapo itin populiariu laisvalaikio praleidimo būdu prisidedančiu prie ekologinės idėjos skatinimo, o jau gegužės 23 dieną, UAB „Terrasport“ visus aktyvaus laisvalaikio gerbėjus kviečia į Vilniaus Vingio parke įvyksiančią, pirmąją tokio pobūdžio riedučių šventę Lietuvoje „Riedantis Vilnius‘2015“. Šventės metu vyks riedutininkų turnyras, kuriame dalyviai demonstruos savo techniką, aistrą, greitį ir jėgą. Turnyras atviras ir dalyvauti gali tiek mėgėjai, tiek profesionalai.
Riedučių šventės rungtys nepaliks abejingų: sprintas, greitasis slalomas, šuoliai į aukšti ir speciali estafetė komandoms.

Riedučių šventė „Riedantis Vilnius“ – puiki proga susipažinti su šiuo nuostabiu sportu, sutikti riedančių bendraminčių ir prisidėti prie riedučių sporto populiarinimo Lietuvoje. Daugiau informacijos: www.terrasport.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top