Pašėlusio Makso sugrįžimą pažymėjo dosnios kino kritikų pagyros

Kino teatrus jau pasiekęs naujasis George’o Millerio veiksmo filmas „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ (angl. „Mad Max: Fury Road“) su Tomu Hardy ir Charlize Theron savaitgalį šventė įspūdingą startą – juosta per pirmąsias dienas pasaulio kino teatruose surinko net 109,4 mln. JAV dolerių. Lietuvoje filmą pamatyti jau spėjo per 10 tūkstančių žiūrovų.

Prie galvą dėl Pašėlusio Makso pametusio pasaulio prisidėjo ir kino kritikai, šiai juostai buvę kaip niekad dosnūs gerų žodžių. Šiuo metu portale Metacritic.com filmui „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ profesionalių vertintojų yra skirti 89 balai iš 100, juosta neturi nė vieno neigiamo kritikų atsiliepimo.

Aukčiausią 100-o balų įvertinimą naujausiam G.Millerio kino hitui skyrė tokių žinomų ir gerbiamų leidinių kaip „The New York Times“, „Los Angeles Times“, „The New Yorker“, „Wall Street Journal“, „New York Post“, „Empire“ bei „The Telegraph“ apžvalgininkai.

„Laukinis ir negailestingas, bet taip pat nepaprastai poetiškas filmas, kuriame įpinta humoro, kuris išvysta dienos šviesą tik tada, kai pasaulis pasmerktas“, – rašė Anthony Lane iš „The New Yorker“.

„Šis filmas atims jums žadą ir tai nuostabu. Žodžiai tampa nesvarbūs, kai degančiame postapokaliptinės ekstravagancijos pasaulyje nėra išsigelbėjimo nuo karščio ir nerimo“, – pridūrė „Los Angeles Times“ kritikas Kennethas Turanas. „Wall Street Journal“ autorius Joe Morgensternas pažymėjo gotikiniais motyvais paįvairintų vaizdų turtingumą, scenografų darbą bei riaumojančius dykumų monstrus – iki šiol neregėtų kelio žvėrių kuopą. Kiti vertintojai žėrė komplimentus G.Millerio meistriškumui, subtiliam šmaikštumui, vaizduotės polėkiui bei aktoriams, kurie tarsi iš tiesų žengė į postapokaliptinį pragarą. Kai kurie juokavo, kad „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ toks kinematografiškai ir emociškai stiprus filmas, kad kino teatrai, nutarusiems leistis į kelionę su Pašėlusiu Maksu, prie kėdžių turėtų įmontuoti saugumo diržus.

Populiaraus kino portalo „Rotten Tomatoes“ kritikai taip pat šiltai sutiko juostą „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“. Net 98 procentai iš daugiau kaip 220 filmo recenzijų yra teigiamos, o vidutinis filmo reitingas – net 8,7 balo iš 10-ies. Galima drąsiai teigti, kad tokie aukšti įvertinimai Holivudo filmams – tikra išimtis šių dienų kino industrijoje, o tai tik dar kartą pabrėžia naujojo G.Millerio darbo išskirtinumą. Beje, „Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias“ – naujas sėkmingiausiai startavęs šio režisieriaus filmas ir daugiausiai uždirbusi juosta iš visų keturių juostų apie Pašėlusį Maksą, kurį prieš tris dešimtmečius įkūnijo Melas Gibsonas.











filmai, kinas, Mad Max: Fury Road, Pašėlęs Maksas. Įtūžio kelias

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai