Now Reading
„EXPO 2015“: Lietuvos paviljono lankytojų skaičius – jau penkiaženklis

„EXPO 2015“: Lietuvos paviljono lankytojų skaičius – jau penkiaženklis

„EXPO 2015“: Lietuvos paviljono lankytojų skaičius – jau penkiaženklis

Skaičiuojama, kad Lietuvos paviljoną pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ Milane, Italijoje, per kelias dienas aplankė daugiau kaip 10 tūkst. lankytojų.

Gegužės 1 d. atidarytos parodos tema – „Pamaitinti planetą, energija gyvenimui“. Parodoje savo kultūrinį ir kulinarinį paveldą pasauliui pristato ir Lietuva.

Pasak pasaulinės „EXPO 2015“ parodos atidaryme dalyvavusio aplinkos ministro Kęstučio Trečioko, galime didžiuotis laiku atlikę darbus ir tinkamai pasiruošę parodai. „Organizuoti šalies atstovavimą šioje pasaulinėje parodoje šeštąkart patikėta Aplinkos ministerijai. Įsitikinau, kad darbas atliktas gerai ir Lietuvos paviljonas paruoštas lankytojams nuo pat pirmųjų parodos dienų. Tai – didelis pasiekimas, nes daug paviljonų atidarymo dieną dar priminė statybvietes“, – sakė aplinkos ministras Kęstutis Trečiokas.

Lietuvos ekspozicijos pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ generalinis komisaras Romas Jankauskas pasakoja, kad Lietuvos paviljono „Balansas“ lankytojų dėmesį visą savaitgalį traukė čia koncertavusi ir kvietusi lankytojus pasiklausyti lietuvių liaudies muzikos „Sutaro“ kapela.

Apsilankiusieji mūsų šalies paviljone gyrė lakonišką pastato architektūrą ir skoningą interjerą. Įvertinimo sulaukė ir lietuviškas maistas, ir, žinoma, alus. Mažiesiems parodos dalyviams įdomiausia pasirodė Vytauto Karčiausko ir Lauros Potet sukurta skulptūra „Lašas“ ir restorano erdvėje įrengtos sūpynės.

„EXPO 2015“ parodoje dalyvauja per 140 šalių iš viso pasaulio. Geriausias kulinarines tradicijas ir savo kultūrą šalys pristato didesniame kaip 100 ha plote. 56 šalys turi savo atskirus paviljonus. Tarp jų – ir Lietuva. Mūsų šalies paviljonui parodoje skirta 11 arų.

Tikimasi, kad iki spalio 31 d., kol veiks paroda, ją aplankys per 20 mln. žmonių. Vienos dienos lankytojo bilietas kainuoja apie 30 eurų.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Lietuvos paviljonas „Balansas“ lankytojus kviečia kelionei po šalies istoriją, pristato ryšius su kitomis šalimis ir jų tradicijomis, jų įtaką lietuviškai virtuvei. Kultūros pristatymui skirtoje erdvėje eksponuojami autentiški kokliai, viena seniausių rastų šakučių Lietuvoje – XVI a. pirmos pusės šakutė, Bonos Sforcos atvežta iš Italijos į Lietuvą. Šie eksponatai specialiai parodai atvežti iš Valdovų rūmų. Lietuvos paviljono lankytojams pristatoma ir Kanuto Rusecko drobė „Pjovėja“.

Antrojoje parodos salėje Lietuvos paviljono lankytojų laukia pažintis su Lietuvos kulinariniu paveldu – pristatymai, degustacijos. Čia lankytojai galės skanauti autentiškų lietuviškų patiekalų, geografines nuorodas turinčių produktų – juodos duonos, kąstinio, skilandžio. Aplankę restorano erdvę dalyviai galės paragauti ir lietuviško alaus bei midaus, užsisakyti tradicinių lietuviškų patiekalų. Lankytojų dėmesį patrauks šioje erdvėje planuojami organizuoti kultūriniai renginiai.

Nacionalinė Lietuvos diena „EXPO 2015“ parodoje – liepos 15-oji. Už lietuviško maisto pristatymą Lietuvos paviljone atsakinga Žemės ūkio ministerija.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top