Now Reading
Nuo ko gydo seksas?

Nuo ko gydo seksas?

Nuo ko gydo seksas?

Kuri, gerdama karčią mikstūrą nuo eilinio negalavimo, nesvajojo apie saldaus skonio ir naudingus vaistus. Visagalis išgirdo tavo prašymą ir perdavė jį mokslininkams, kurie savo ruožtu įrodė, kad nuo daugelio ligų gelbsti seksas. Panagrinėsime tas ligas, kuriomis nemalonu sirgti, tačiau labai malonu jas gydyti.

Seksas gydo… galvos skausmą

Ne paslaptis, kad seksas padeda gamintis kraujyje endorfinui – “laimės hormonui”, kuris yra pats natūraliausias nuskausminamasis. Be to, padidėja kortikosteroidų lygis, kurie taip pat padeda pamiršti galvos skausmą, o galbūt net ir kitas ligas (seksas malšina ir PMS skausmus). Medicinoje kortikosteroidai naudojami ir alerginių reakcijų gydymui.

Seksas gydo… plaukus ir odą

Seksas žymiai padidina estrogenų kiekį moters kraujyje, o tai plaukams suteikia blizgesio, odai – sveikumo ir švytėjimo. Be to, mokslininkai nustatė, kad reguliarus seksas padeda moteriai išlikti ir atrodyti jaunesnei nei realus jos amžius. Dėl pozityvaus sekso poveikio hormoninei sistemai, jis gali išgydyti spuogelius ant odos (jei jų priežasimi buvo hormoniniai sutrikimai).

Seksas gydo… peršalimą

Seksas – pati geriausia priemonė imuniteto stiprinimui. Sekso metu organizme padidėja baltymų imunoglobulino A antikūnų kiekis, kuris ne tik sėkmingai kovoja su peršalimu, tačiau ir stiprina organizmo pasipriešinimą įvairioms infekcijoms. Be to, pastebėta, kad lytinio susijaudinimo metu, atslūgsta slogos užgulta nosis.

Seksas gydo… nutukimą

Jei sporto salės ir dietos – ne tau, tai seksas bus būtent tai, ko reikia tavo raumenų tonuso ir viso kūno geros formos palaikymui. Mokslininkai teigia, kad per fizinio artumo minutę sudeginamos 4 kalorijos (kartais ir daugiau), taip kad nuo šiol ant šaldytuvo klijuok lapelį su užrašu ne 600 kalorijų, o 2,5 valandos sekso ir netruksi sulaukti iš savo vyro “atitinkamo” dėmesio.

Seksas gydo… menstruacijų ciklo sutrikimą

Reguliarus seksas – stabilaus menstruacijų ciklo garantas, nes seksas aktyviai veikia hormonų sistemą (o jos veiklos sutrikimas dažnai ir būna “šokinėjančio” menstruacinio ciklo priežastimi)

Seksas gydo… ginekologines problemas

Lytinio akto metu į moters mažąjį dubenį priteka kraujo, o po akto – jis atslūgsta. Tai labai teigiamai veikia moters lytinių organų sveikatą. Patvirtintais duomenimis, seksualinis nepasitenkinimas įtakoja kai kurių ginekologinių ligų vystymąsi (reguliarus seksas jas gydo), o kartais sukelia net makšties raumenų atrofiją. Primename, kad su amžiumi dubens raumenys, padedantys sulaikyti šlapimą, nusilpsta ir tai sukelia didelių nepatogumų. Seksas padeda išlaikyti šių raumenų tonusą.

Seksas gydo… psichologines problemas

Jei tave užklupo laikina depresija, viskas aplinkui erzina, net smulkmenos – tai seksas tave išgydys kur kas greičiau, nei bet kuris gydytojas. To paaiškinimu gali būti vėl gi tas pats endorfinas, kurio patekimas į kraują problemas padaro mažesnėmis, ir, nors jų visiškai gal ir nepanaikina, tačiau naujai pažiūrėti į sunkumus priverčia. Be to, pastebėta, kad po sekso žmonės tampa ramesni ir geranoriškesni.

Seksas – tai toks pats žmogaus organizmo poreikis, kaip ir maisto ar šilumos (žinoma, jei tu nesi šventoji). Todėl, jeigu nepatenkinsi tokių prigimtinių organizmo poreikių, jis pradės streikuoti, visokiais būdais parodydamas ko jam trūksta. Tai pasireikš ne tik per ligas, bet ir nuolatiniu dirglumu ir priekabių ieškojimu. Taigi geriau užsiimk profilaktika ir tuomet pamirši, kad seksas gydo, nes niekuo nesirgsi. Juk ne kartą yra tekę sutikti moterų, kurioms pavymui taip ir norisi pasakyti: “gero vyro jai reikia”.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Be to, sekso metu žmogaus smegenys gauna didelę dozę deguonimi prisotinto kraujo, kas labai teigiamai veikia smegenų veiklą, padeda geriau susikoncentruoti ir sukaupti dėmesį, dėl ko žymiai padidėja darbingumas.

Seksas gydo… insultą ir hipertoniją

Žinoma, šių ligų seksas negydo, o greičiau padeda išvengti insulto ir hipertonijos, nes reguliarus seksas normalizuoja kraujo spaudimą.

Universali gydymo priemonė

Sekso metu organizme sumažėja cholesterolio kiekis, o kepenyse sumažėja gliukozės. Hormonų antplūdis, kuris įvyksta susijaudinus ir orgazmo metu, teigiamai paveikia visą organizmą. Netolygus kvėpavimas sekso metu ir atsipalaidavimas po jo prisotina organizmą deguonimi ir profilaktiškai gydo bronchų-plaučių ligas.

Taigi, moksliškai įrodyta! – seksas ne tik gydo kai kurias ligas ir padeda jų profilaktikai, tačiau daro mus gražesnėmis, jaunesnėmis, grakštesnėmis, linksmesnėmis, tiesiog harmoningomis asmenybėmis. Seksas padeda organizmui vystytis taip, kaip jam skirta gamtos, palaikomas visų raumenų ir visų vidaus sistemų tonusas.

O reguliarus seksas su mylimu žmogumi ar tiesiog artumas gydo VISAS ligas. Todėl laimingos neserga ir visada būna gražios.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top