Now Reading
„Mis Lietuva 2013“ R. E. Mazurevičiūtė: „Lietuvos krašto apsaugos savanorės patirtis mane užgrūdino“

„Mis Lietuva 2013“ R. E. Mazurevičiūtė: „Lietuvos krašto apsaugos savanorės patirtis mane užgrūdino“

„Mis Lietuva 2013“ R. E. Mazurevičiūtė: „Lietuvos krašto apsaugos savanorės patirtis mane užgrūdino“

Nerijaus Šabanausko nuotr.

Tituluota gražuolė Rūta Elžbieta Mazurevičiūtė intensyviai ruošiasi dalyvauti „Ąžuolyno bėgime“, Kaune. Lietuvos krašto apsaugos savanorė, „Mis Lietuva 2013“ nugalėtoja tikina, kad bėgimas Ąžuolyno parko takeliais jai bus malonus iššūkis.

Kokią distanciją pasiryžote įveikti „Ąžuolyno bėgime“?

Planuoju bėgti 5 kilometrus. Noriu save išbandyti pradėdama nuo trumpesnių distancijų. Tikiu, kad iššūkius sau didinti geriau yra palaipsniui, tad kitais metais tikiuosi dalyvauti 10 kilometrų bėgime.

Ar 5 kilometrai neatrodo per daug?

Esu Lietuvos krašto apsaugos savanorė. Ši patirtis mane užgrūdino ir bėgimas Ąžuolyno takeliais bus dar vienos pratybos. Iki tampant savanore, tokie atstumai atrodė sunkiai įveikiami, bet po treniruočių ekstremaliomis sąlygomis, su sunkia, kareiviška manta, prie jų pripratau. Žygių metu tekdavo bėgti miškais, per smėlį, bristi per pelkes ir įveikti kitas kliūtis.

Augote Garliavoje, visai šalia Kauno, ar vaikystėje dažnai atvažiuodavote į Ąžuolyno parką?

Pamenu, kad vaikystėje pro Ąžuolyno parką eidavome iš zoologijos sodo, tačiau pasivaikščioti čia užsukdavome retai. Bet dabar parke apsilankau dažniau. Mėgstu ramiai pasivaikščioti, gamtos prieglobstis man padeda atsipalaiduoti, o ir parkas kas metai darosi vis gražesnis. Smagu matyti parko takeliais vaikštančius tėvelius su vaikais, besitreniruojančius sportininkus ir kitus kauniečius ar miesto svečius.

O ar pati daug sportuojate?

Sportas mano gyvenime užima labai svarbią dalį. Kelis kartus per savaitę lankau sporto klubą. Sportuodama atsipalaiduoju, pamirštu visus rūpesčius, o tai padeda išlikti sveikai ir, žinoma, palaikyti sportinę formą, žvalumą ir jaustis gerai. Kaip sakoma, „Sveikame kūne – sveika siela“.

Kokia sporto šaka Jums labiausiai patinka?

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Mokykloje žaisdavau krepšinį, kvadratą ir kitus komandinius žaidimus. Baigus mokyklą pradėjau daugiau užsiimti individualiu sportu. Dabar renkuosi sporto šakas ir pratimus, kurios sustiprina visą kūną, o ne tam tikras jo dalis. Nuo mažens mėgau aerobiką. Turėjau gerą pirmąją trenerę, kuri mane išmokė ne tik šio sporto, bet ir gyvenimo paslapčių.

O kaip bėgimas?

Bėgioti man taip pat patinka. Pernai su draugu per treniruotes nubėgdavome apie 10 kilometrų. Kol kas bent kartą per savaitę stengiuosi išbėgti pabėgioti. Kai atšils orai mane bėgiojančią galėsite sutikti dažniau.
 


Balandžio 25 dieną Ąžuolyno parke, Kaune, vyks „Ąžuolyno bėgimas“. Savo jėgas čia galės išbandyti visi: nuo darželinuko iki profesionalo. Dalyviams siūloma rinktis pusės maratono, 10 ar 5 kilometrų distancijas. Moksleiviai savo jėgas galės išbandyti 400 metrų bėgime. Tėvus, su dar vežimėlyje sėdinčiais vaikučiais, organizatoriai kviečia sudalyvauti 400 metrų šeimos bėgimo varžybose, o mažiausieji, darželinukai, paruošiamųjų ir pradinių klasių moksleiviai galės bėgti simboliniame 100 metrų bėgime.

Daugiau informacijos: http://sportohale.lt/azuolyno-begimas/

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top