Now Reading
Daugiau nei 20 konferencijos „TEDxVilnius 2015“ pranešimų galima bus stebėti tiesiogiai internetu

Daugiau nei 20 konferencijos „TEDxVilnius 2015“ pranešimų galima bus stebėti tiesiogiai internetu

Daugiau nei 20 konferencijos „TEDxVilnius 2015“ pranešimų galima bus stebėti tiesiogiai internetu

Dmitrijaus Matvejevo nuotr.

Šį šeštadienį įvyksiančios penktosios „TEDxVilnius“ konferencijos organizatoriai paskelbė galutinį pranešėjų sąrašą bei nudžiugino renginyje negalėsiančius dalyvauti „TEDx“ gerbėjus. Kaip ir kasmet, konferenciją norintieji galės stebėti internetu.

Pasak „TEDxVilnius“ atstovės Rūtos Kruliauskaitės, šių metų renginys išsiskirs daugeliu aspektų: jis pirmą kartą vyks Lietuvos nacionaliniame dramos teatre, pranešėjų tarpe bus kaip niekada daug užsienio lietuvių, o iš viso bus ne keturios, kaip pernai, bet net penkios pranešimų sesijos.

„Stengėmės atrasti dar nematytų ar mažiau žinomų asmenybių, kurių veiklą bei žinios būtų įdomios tiek Lietuvai, tiek ir pasauliui, tad pranešėjų tarpe gausu pasaulinio lygio ekspertų, kurių darbai daro įtaką šiuolaikinės kultūros, ekonomikos ir apskritai civilizacijos vystymuisi“, – sakė R. Kruliauskaitė bei pridūrė, kad ieškoti pranešėjų, o ypač po visą pasaulį išsibarsčiusių lietuvių, labai padėjo organizacija „Global Lithuanian Leaders“.

Pašnekovė taip pat atkreipė dėmesį į tai, jog konferencijoje bus ne tik nagrinėjamos opios problemos, keliami sudėtingi klausimai, bet ir atiduodama duoklė menui, kuris ne mažiau už kitas sritis lemia visuomenės formavimąsi. Tad kiekvienoje pranešimų sesijoje bus bent vienas kultūrinis intarpas.

Kaip ir praeitais metais, renginį ves charizmatiškasis švietimo specialistas iš Didžiosios Britanijos Marcus Orlovsky. Tiesa, šį kartą jis turės porininkę, buvusią „TEDxVilnius“ pranešėją, Cheryl Miller.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Pasiteiravus Rūtos Kruliauskaitės, kodėl konferencija buvo perkelta į naują vietą, ši tikino, kad tai lėmė noras padidinti renginio kokybę ir suteikti jo dalyviams daugiau galimybių. „Šis sprendimas leido kūrybingai pažvelgti ne tik į pranešimų sesijas, bet ir pertraukas. Už salės ribų esančią didelę erdvę, padedami partnerių, išnaudojome įvairių pramogų ir įdomybių pristatymui“, – sakė pašnekovė.

Deja, pertraukų metų vykstančiais interaktyviais užsiėmimais galės mėgautis tik renginyje dalyvaujantys žmonės. Tačiau dėl to kiti neturėtų nusiminti, nes visas pranešimų sesijas norintys galės stebėti nemokamai internetu – tedxvilnius.com ir lrt.lt svetainėse.

„Labai smagu, kad renginiui ruošiasi ne tik tie, kas į jį ateis, bet ir tie, kas ketina konferenciją stebėti kompiuterio ekrane. Žinome, kad iniciatyvūs žmonės buria grupes bendraminčių, su kuriais kartu stebės transliaciją, o vėliau aptarinės pranešimus. Taip „TEDxVilnius“ konferencija bus žiūrima ne tik Lietuvoje, bet ir Jungtinėje Karalystėje, Liuksemburge ir Suomijoje“, – džiaugėsi „TEDxVilnius“ atstovė Rūta Kruliauskaitė.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top