Velykinė mugė beglobių gyvūnų organizacijoms paremti

Visi gatvėse pastebime beglobius gyvūnus, dažniausiai juos matome dar sveikus, dažnai netgi gražius ir, atrodo, kokia čia bėda – per amžius gyvūnai gyveno lauke ir nieko jiems nenutiko.

Tačiau dažniausiai nebematome jų, kai jie mirtinai sušąla žiemą, kai nuo vargano, pavojų kupino gyvenimo sunkiai suserga ir tyliai merdi, suradę kokį užkampį, kai miršta ką tik gimę gatvėje ar dar blogiau – tiesiog išmesti į gatvę, į konteinerį ar į upę, užkalami rūsiuose, nuodijami piktų žmonių, marinami badu ar net šaudomi, mušami neatsakingų šeimininkų, kai vaduojasi kančiose partrenkti automobilių ar užmėtyti akmenimis. Tai mūsų kasdienybė. Tokius gyvūnus randame kasdien ir lekiame jų gelbėti, gavę jautrių žmonių pranešimus.

Šių metų kovo 29 dieną, sekmadienį, visi, maži ir dideli, kviečiami į smagią Velykinę mugę beglobiams gyvūnams paremti. Mugėje dalyvaus Vilniaus ir kitų miestų beglobių gyvūnų globos organizacijos, kurios prekiaus įvairiausiais daiktais – rankdarbiais, knygomis, suvenyrais, velykiniais margučiais, namų dekoro detalėmis skirtomis Velykoms. Taip pat bus galima išgirsti apie beglobių gyvūnų organizacijų veiklą. Surinktos lėšos bus skirtos beglobių gyvūnų gelbėjimui (gydymui, vaistams, pašarams ir globos priemonėms įsigyti). Taip pat galite atnešti ir dovanų mūsų globojamiems gyvūnams. Jiems visada reikia maisto, paklotėlių, žaislų.

Tai – nebe pirmas toks renginys – praeitų metų gruodžio 21 dieną Užupio meno inkubatorius dūzgė it bičių avilys per didįjį medunešį – ir maži, ir dideli pirko suvenyrus, aukojo pinigus, kad artėjančios Kalėdos ateitų ir pas mažuosius mūsų draugus, beglobius naminius gyvūnus.

„Tokia mugė vyko pirmą kartą ir lankytojų gausa parodė, kad buvome išgirsti. Džiugu, kad yra neabejingų žmonių benamių gyvūnų atžvilgiu. Gavome dėmesio, dovanų ir pavyko visko parduoti. Labai smagu, kad šiai iniciatyvai gausiai aukojo žmonės savo darbeliais, nes kitu atveju stalai galėjo būti pustuščiai“, – pavykusiu renginiu džiaugėsi „Rainiuko“ savanorė ir viena iš mugės rengėjų Rūta.

Dauguma mūsų ruošiamės Šv. Velykoms, jaučiamės kiek pakylėti, nes pavasario virsmas visus nuteikia džiugiai, pakiliai, tad pasidalinkite gera nuotaika ir dosnumu su likimo nuskriaustais gyvūnais.

Visų lauksime Užupyje, Velykinėje mugėje beglobiams gyvūnams paremti!

Vieta:
Užupio meno inkubatorius, Užupio 2A, Vilnius
Laikas: 2015 metų kovo 29 dieną, 12.00–19.00 val.

augintiniai, beglobiai, gyvūnų globa, naminiai gyvūnai, velykos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai