Now Reading
„Išsipildymo akcija” ant kojų pastatė Ukrainoje sužeistą vaikiną

„Išsipildymo akcija” ant kojų pastatė Ukrainoje sužeistą vaikiną

„Išsipildymo akcija” ant kojų pastatė Ukrainoje sužeistą vaikiną

Dvyliktoji TV3 televizijos ir SEB banko „Išsipildymo akcija”, skaičiuojanti virš 350 tūkst. eurų (gerokai per milijoną litų) gerumo aukų, šiandien jau daro stebuklus. Vieno jų jau sulaukė pernai metų pabaigoje iš Ukrainos į Lietuvą atgabentas snaiperio į galvą peršautas vaikinas Ilja. Jam „Išsipildymo akcija” suteikė specialią, net dviejų mėnesių trukmės reabilitaciją Druskininkuose, kur su Lietuvos specialistų pagalba jaunuolis neįtikėtinai greitai pradėjo atsigauti, o sekmadienį jau išvyko atgal pas namiškius.

Ilja džiaugiasi, kad visi prie „Išsipildymo akcijos“ prisidėję geri žmonės suteikė jam galimybę ir vėl džiaugtis gyvenimu. „Čia gerai, net namo nenoriu“, – sako jėgas atgavęs vaikinas.

Iljai dėl sudėtingo sužeidimo prireikė net dviejų mėnesių sudėtingos reabilitacijos. Kaukolę perskrodusi kulka dešiniajame vaikino smegenų pusrutulyje sunaikino viską savo kelyje: 2-3,5 cm pločio kanale. Dėl to buvo paralyžiuota kairė kūno pusė.

„Pradžioje jis buvo toks išsigandęs, stebėjo aplinką, prislėgtas. Nelabai kalbėjo. Bet po to mes susidraugavome iš tikrųjų, vyravo tikrai puiki atmosfera dirbant su juo. Ir atsirado šypsena veide, netgi juokeliai”, – sako Druskininkų sanatorijos „Saulutė“ neurologė Danutė Šukienė.

Dabar Ilja jau daro tai, ko prieš porą mėnesių daryti visai nesitikėjo. Už „Išsipildymo akcijai“ suaukotus pinigus skirtas gydymas išties padarė stebuklus. Smulkioji motorika labai pagerėjo. Jam buvo pažeisti 3, 4, 5 pirštai, jis negalėjo atlikti judesių su jais, o dabar gali juos atitraukti, suglausti, ištiesti. Ilja jau gali ir pats apsirengti, apsiauti batus. Jis ir vėl tapo savarankiškas.

Fizioterapija, elektroterapija, specialistų darbas, karšti įvyniojimai, pasyvios mankštos ir kitos procedūros – visa tai vaikinui labai stipriai pagelbėjo. Jis tokių procedūrų sau tiesiog negalėjo leisti. Iš akcijai suaukotų pinigų Iljos gydymui skirta apie 5 tūkst. eurų. Už juos vaikinui pagaminti ir būtini įtvarai, nupirktos kineziterapinės priemonės užsiėmimams namuose, apmokėta kelionė ir kelionės draudimas bei nupirktas kompiuteris.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ilja – tik vienas iš daugelio „Išsipildymo akcijos“ išgelbėtų ir remiamų vaikų. Pagalbos šiemet sulauks dar daugybė likimo nuskriaustų ir sergančių mažųjų. Per dešimtmetį TV3 „Išsipildymo akcijai“ jau suaukoti kone 7 mln. eurų.

Prie dvyliktosios „Išsipildymo akcijos” aktyviai prisidėjo ne tik geros valios žmonės, eterio žvaigždės, bet ir daugybė įmonių bei organizacijų. SEB bankas akcijos metu nuo kiekvieno atsiskaitymo kortele akcijai skyrė po 1 ct. ir iš viso papildomai surinko 24 tūkst. eurų (84 tūkst. litų). Gerumo krepšį gausiai papildė ir prekybos tinklas „Maxima”. Tinklo klientai, įsigiję edukacinį, specialiai šiai labdaros akcijai sukurtą arkliuką, arba aukodami į akcijai skirtas dėžutes, paaukojo beveik 30 tūkst. eurų (100 tūkst. litų).

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top