Trakai tarp 100 įspūdingiausių pasaulio vietų

38-iose pasaulio šalyse leidžiamas žurnalas „National Geographic“ pirmosiomis pavasario dienos nudžiugino savo skaitytojus Lietuvoje. Specialiame žurnalo leidinyje tarp 100 nepažintų kelionių, į kurias siūloma leistis, žurnalo redaktoriai, įvardino ir vieną objektą Lietuvoje – Trakų pilį.

Trakų pilis tapo kone vieninteliu šiame leidinyje minimu ir viso pasaulio žurnalo skaitytojams aplankyti siūlomu objektu Šiaurės Europoje. Be Trakų čia išskirtas tik Suomijoje esantis Kolovesio nacionalinis parkas.

Senoji Lietuvos sostinė minima leidinio skiltyje „Nepapasakotos istorijos“. Didžiulė Galvės ežero vandenyje atsispindinčios Trakų pilies nuotrauka puošia ir šią skiltį pristatančius puslapius. Leidinyje „100 nepažintų kelionių“ rašoma, jog Trakų pilis – tai viduramžių palikimas, namai, kuriuose atgyja praeitis.

„Galvės ežero saloje stūksanti Trakų pilis iškilo XIV a. ir netrukus atsidūrė kovų dėl Lietuvos didžiojo kunigaikščio titulo sūkuryje. Per mūšius gynybinės dienos buvo gerokai apgadintos, bet šiandien atkurta tvirtovė yra nuostabus viduramžių architektūros pavyzdys, kur lankytojai gali pasinerti į regiono istoriją“, – su Trakų pilies realijomis supažindinamas pasaulis.

Trakų pilis, kaip istorija besidominčių keliautojų žvilgsnio vertas objektas, išskiriamas šalia tokių įspūdingų objektų kaip piramidiniais statiniais garsėjantys Kopano griuvėsiai Hondūre, didingo Leptis Magnos miesto liekanos Libijoje, Plezant Hilas Kentukio valstijoje JAV, įspūdingiausia Ankoro regiono Kambodžos šventykla Ta Prohmas ar Indonezijoje, vulkaniniuose Javos kalnuose, esantis rūko ir tylos kraštas, vadinamoji „Dievų buveinė“.

Specialius teminius leidinius „National Geographic“ išleidžia du kartus per metus. Nemokamai šiuos leidinius Lietuvoje gauna visi žurnalo „National Geographic Lietuva“ prenumeratoriai. Pirmasis šių metų leidinys – „100 nepažintų kelionių“ – pasakoja apie įspūdingiausias pasaulio vietoves, kurias turėtų aplankyti unikalių maršrutų, egzotiškų vaizdų ir įdomių nuotykių mėgėjai. Antrasis metų priedas pasirodys rudenį ir bus skirtas smegenų paslaptims įminti.

istorija, kelionės, lietuva, national geographic, Trakai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai