Valda Bičkutė: „Chameleoniškumas man patinka“

Juodaplaukė ilgais tiesiais plaukais, griežto kirpimo kirpčiukais. Ir - romantiška garbanė, katė, pašiaušta šukuosena. Tokius du žinomos aktorės Valdos Bičkutės įvaizdžius skiria keleri metai – nuo serialo „Pavogta laimė“, kuris buvo rodomas prieš porą metų ir naujojo įvaizdžio, kurį žiūrovai išvys naujajame LNK seriale „Juodos katės“.

„Niekada nebuvau garbanota jokiame savo vaidmenyje. Garbanos šiame seriale – mano sumanymas. Norėjau būti tokia pasišiaušusi katė, - sako pirmadienį startuojančiame naujame LNK seriale „Juodos katės“ pagrindinį vaidmenį atliekanti Valda Bičkutė. – Visokia esu buvusi – baltaplaukė, raudonplaukė, net kirpta trumpu ežiuku, bet niekada garbanota. Garbanė visą gyvenimą yra mano sesė“.

Prieš kiekvieną filmavimą sugarbanoti ilgus Valdos plaukus prireikia valandos. Bet ji nesibaimina dėl to, ką kaskart reikia patirti jos šukuosenai. „Jie sveiki ir stiprūs, manau, atlaikys“, - juokiasi. Pasak Valdos, aktorės darbas – keistis ir ji dėkinga savo chameleoniškai išvaizdai, kad gali tapti neatpažįstama.

Tačiau naujųjų savo garbanų Valda nesureikšmina, jai svarbiausia personažas. „Visi mano vaidmenys herojiški, dramatiški, o čia, „Juodose katėse“, netikėtai sau esu paprasta barmenė, žmogiška, sukanti aferas ir kovojanti už savo vietą po saule. Mano herojė užaugusi be tėvo, ją apima panikos priepuoliai, ji jaučiasi labai nesaugi ir nori sukurti geresnį gyvenimą naudodamasi savo moteriškumu ir seksualumu“.

Filmuojant naują „Moterys meluoja geriau“ ir „Pasmerktų“ scenaristo Edvino Kalėdos darbą - įtempto siužeto melodraminį trilerį „Juodos katės“, Valda Bičkutė kartus su kolegėmis aktorėmis Emilija Latėnaite ir Karina Stungyte pripažįsta, kad bučiuotis kur kas paprasčiau nei šaudyti.

„Su buteliu per galvą trenkti kolegai buvo labai siaubinga. Bučiuotis daug paprasčiau. Sunku nuskriausti žmogų, mylėti – lengva“, – šypsosi pagrindinio vaidmens atlikėja Valda Bičkutė. Ji džiaugiasi, kad šįkart jai teko itin spalvingas vaidmuo.

aktorė, filmai, juodos katės, pavogta laimė, serialas, valda bičkutė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai