Makiažo „gudrybės“, kurias teks pamiršti 2015-aisiais

„2015-aisiais pasaulį užkariauja natūralumas. Net garsiausių mados ir grožio namų kūrėjai vis dažniau ant didžiųjų podiumų modelius palydi be įmantrių šukuosenų ir gausaus makiažo“, – sako kosmetikos ir parfumerijos tinklo makiažo ekspertas vizažistas Šarūnas Žukauskas. Jis pasakoja apie visame pasaulyje ir Lietuvoje išpopuliarėjusias grožio „gudrybes“, kurias specialistai šiemet ragina tiesiog pamiršti.

Juodi antakiai – viena iš jų. „Socialiniuose tinkluose išpopuliarėję preciziškai nupiešti ir itin ryškūs antakiai, deja, neturi nieko bendra su natūralumu ir subtilumu. Akivaizdžiai nupiešti, jie ne tik neatrodo natūraliai, bet ir suteikia veidui perdėto griežtumo. Žinoma, antakius paryškinti būtina, tačiau šiemet siūloma atsisakyti juodų pieštukų bei griežtų linijų ir pakeisti juos natūralaus atspalvio antakių šešėliais ar pieštuku“, – sako ekspertas. Pasak jo, subtiliai paryškinti antakiai paryškina ir natūralų veido kontūrą, ir žvilgsnį.

O štai dangų remiančios blakstienos dar pernai buvo itin madingos. Tiesa, drauge su naujaisiais metais grožio ekspertai dirbtines klijuojamas blakstienas ragina atidėti į šalį, o vietoje jų rinktis kokybišką blakstienų tušą. „Jei norite tankių ir ilgų blakstienų, rinkitės apimties ir ilgio suteikiantį tušą. Kad šios nesuliptų, tušo perteklių pašalinkite popierine servetėle ir keliais sluoksniais padenkite viršutines bei apatines blakstienas“, – pataria Š. Žukauskas.

Vizažistas pataria atsisveikinti ir su putlesnių lūpų „gudrybe“, kai šios itin storai apvedamos lūpų pieštuku. „Tokia gudrybė kartais padeda fotosesijų metu, tačiau kasdieniame gyvenime ji lengvai pastebima. Taip lūpos atrodo ne putlesnės, o akivaizdžiai nupieštos. O kas tokiam makiažui nutinka užkandžiaujant...“, – svarsto vizažistas. Trokštančioms putlesnių lūpų jis pataria šias padengti lūpų blizgiu, o švytinčia pudra subtiliai paryškinti virš viršutinės lūpos.

Pasak grožio specialistų, šiemet iš mados olimpo pamažu traukiasi ir ilgus metu karaliavęs dūminis makiažas. „Šis įvaizdis vis dar išlieka aktualus, tačiau 2015-aisiais jis daug subtilesnis. Vienspalvę paletę pakeičia neutralūs pereinamieji atspalviai, kurie, derinami su tamsiais vokų šešėliais, žvilgsniui suteikia paslaptingo gilumo ir išraiškingumo“, – pasakoja Š. Žukauskas.

Jis pastebi, kad vis dažniau matomas „no makeup“ (liet. be makiažo) įvaizdis šiemet turėtų pasiekti savo populiarumo viršūnę. „Nors jam sukurti taip pat naudojamos įvairios makiažo priemonės – jos itin natūralių atspalvių, kruopščiai pritaikytos prie veido odos spalvos. Tokio makiažo tikslas – itin natūraliai atrodantis įvaizdis, tarsi jums nė nereikėtų makiažo“, – sako „Douglas“ makiažo ekspertas. Pasak jo, šio makiažo paslaptis – itin kokybiškas makiažo pagrindas, subtiliai paryškinti antakiai ir blakstienos.

Nors pastaraisiais metais ne tik grožio profesionalai, bet ir mėgėjai visame pasaulyje itin pamėgo veido modeliavimo priemones, ekspertas įspėja nepersistengti. „Veido modeliavimo priemonės padeda ne tik paryškinti natūralius veido kontūrus, bet ir paslėpti tam tikrus trūkumus. Tačiau tikroji veido modeliavimo paslaptis ta, kad jis turi būti nepastebimas – tarsi nuo pat gimimo turėtumėte išraiškingus Angelinos Jolie skruostikaulius“, – paaiškina vizažistas. „Be populiarių modeliavimo priemonių neišsiversime ir 2015-aisiais, tiesa, jas šiemet rekomenduojama naudoti saikingai“, – priduria makiažo ekspertas.

Šiemet specialistai pataria pamiršti ir bronzinės deivės įvaizdį, kuris buvo itin madingas praėjusių metų vasarą. Pasak Š. Žukausko, bronzinančia pudra galima paryškinti dailų vasaros įdegį, tačiau žiemą toks „įdegęs“ veidas atrodo nenatūraliai.

Pasak „Douglas” vizažisto Šarūno Žukausko, pavasaris į moterų kosmetines ir vėl atneš ryškių atspalvių, kuriuos šiemet rekomenduojama skoningai derinti su natūraliu įvaizdžiu. Pavyzdžiui, madingą minimalistinį makiažą pagyvinti spalvinga akių kontūro linija ar šiemet itin madingais rožiniais ar uogų spalvos lūpų dažais. Specialistas primena, kad naujausios grožio tendencijos – puikus įkvėpimo šaltinis, tačiau svarbiausia nepamiršti, kad makiažas turi derėti tiek prie aprangos stiliaus, tiek individualios progos.

grožis, kosmetika, makiažas. makiažo tendencijos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai