Now Reading
Šefo Ruslano Bolgovo pusryčių receptai

Šefo Ruslano Bolgovo pusryčių receptai

Šefo Ruslano Bolgovo pusryčių receptai

Ruslanas Bolgovas siūlo du puikius, daugeliui tikrai patiksiančius receptus, kurie idealiai tinka pusryčiams – virtuvės šefas siūlo pasilepinti ir šeimos narius palepinti gardžiais lietiniais su varške arba puriais varškėčiais.

Žymus virtuvės šefas Ruslanas Bolgovas šypsodamasi sako, kad savaitgalis pats tinkamiausias metas palepinti ir nustebinti brangius žmones. „Juk savaitgaliais laiko turime daugiau ir kurdami mažus kulinarinius stebuklus galime niekur neskubėti, tiesiog, improvizuoti. Mano naujas atradimas, kurį įsimylėjau – kvietiniai miltai su sėlenėlėmis. Šį produktą atradau visai neseniai ir panaudojęs jį supratau, kad jis idealiai tinka savaitgalio rytais su meile gaminamiems patiekalams, nes suteikia kepiniams ypatingą skonį ir iš tokių miltų lengva gaminti. Be to, sėlenos yra labai naudingos žmogaus organizmui, nes jose apstu skaidulinių medžiagų, tad pusryčiams pagaminsite ne tik gardžius, bet ir sveikatai naudingus patiekalus“, – sakė virtuvės profesionalas ir pateikė net 2 receptus iš miltų su sėlenėlėmis: lietiniai su varške ir varškėtukai.

Lietiniai su varške

Ingredientai:
Miltai, praturtinti sėlenėlėmis, 0,5 kg
Kiaušiniai 2 vnt.
Pienas 1,3 l
Druska 5 g
Cukrus 1 valg. šaukštas
Kepimo milteliai 5 g
Aliejus 50 g
Grietinė 2 valg. šaukštai

Paruošimo būdas:
Įberiame miltus į dubenį, įmušame kiaušinius. Nedideliame kiekyje pieno ištirpiname cukrų, druską ir supilame į dubenį. Visus kitus ingredientus, išskyrus aliejų, taip pat sudedame į dubenį ir išmaišome iki vientisos masės. Aliejų įpilame į šią masę ir gerai išmaišome. Įkaitiname keptuvę, ant šakutės užmauname žalių lašinių gabalėlį ir ištepame jais keptuvę, galima keptuvę ištepti ir aliejumi.

Į varškę (400 g) įdedame vanilinio cukraus (1 arb. šaukšt.), cukraus (2 valg. šaukšt.), žiupsnelį cinamono. Įdarą įvyniojame į lietinį ir pakepiname keptuvėje, kad sušiltų.

Varškėčiai (25 vnt.)

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Ingredientai:
Miltai, praturtinti sėlenėlėmis, 4 valg. šaukšt. (apvoliojimui)
Varškė 1 kg
Cukrus 60 g
Vanilinis cukrus 20 g
Kiaušiniai 3 vnt.
Druska žiupsnelis
Aliejus
Juodųjų serbentų uogienė arba bet kuri kita turima
Grietinė

Paruošimo būdas:
Į varškę įmušame kiaušinius, įdedame miltus, cukrų, vanilinį cukrų, druską. Viską išmaišome, padalijame į 25 vienodas dalis, iš kiekvieno padarome rutuliuką, apvoliojame miltais ir padarome mažus blynelius. Trumpai apkepame aliejuje iš abiejų pusių. Ant skardos, užklotos kepimo popieriumi, sudedame varškėčius, o skardą dedame į įkaitintą orkaitę (iki 180 laipsnių pagal Celsijų). Kepame 5 min. Varškėčius patiekiame su uogiene ir grietine.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top