Now Reading
Žinomi žmonės pristatė savo kurtus kalėdinius medelius

Žinomi žmonės pristatė savo kurtus kalėdinius medelius

Žinomi žmonės pristatė savo kurtus kalėdinius medelius

Žinomi Lietuvos žmonės pristatė savo kūrybos kalėdinius medelius. Tarp pristatančiųjų: dizainerė Viktorija Jakučinskaitė, su visu būriu futbolininkų žmonų eglutę pristatė Vaida Grikšaitė-Česnauskienė, taip pat – aktorė Gabija Ryškuvienė su mama, Vaidas Baumila su Egle Kernagyte-Dambrauske, Radzevičių ir Juozapaičių šeimos bei kiti. Kalėdiniai medeliai dvi savaites stovės parodoje, o gruodžio 19 d. bus parduoti aukcione, kurio metu gautos lėšos bus skirtos Vytauto Kernagio fondo vykdomam projektui „Gėrio menas“.

„Žinomus žmones pakvietėme kurti kalėdinius medžius ne šiaip sau – kalėdų medis, dažniausiai – eglutė, visuomet ryškus, žalias ir gražus, simbolizuojantis amžiną gyvenimą. Sukurti medeliai ne tik papuoš kažkieno namus, bet ir suteiks vilties onkologinėmis ligomis sergantiems vaikams, – sako Vytautas Kernagis jaunesnysis. – Už po kelių savaičių įvyksiančio aukciono metu gautas lėšas organizuosime mažiesiems ligoniukams menines dirbtuves, susitikimus su dailininkais ir kitais menininkais. Šis laisvalaikis sergantiems vaikams labai svarbus: jis ne tik užpildo jų laiką tarp alinančių gydymo procedūrų, bet ir primena gyvenimo grožį ir šilumą, palaiko svajones ir viltį išgyti“.

Iš viso pristatyta 11 kalėdinių medelių. Vaidos Grikšaitės-Česnauskienės, kartu su kitomis futbolininkų žmonomis, kurtoje eglutėje atsispindėjo futbolo nuotaika: žaisliukai buvo rankų darbo kamuoliai, o ant viršūnės – vartininko pirštinė, kurioje įspraustas pirmos vietos medalis.

Dizainerė Viktorija Jakučinskaitė savo kurtai eglutei sugalvojo net pavadinimą – „Kiškių namai“: „Eglutėje pasislėpė 20 kiškių, o išorėje matosi tik jų uodegos. Eglutė padaryta iš natūralių šakų, o viduje šienas, kad kiškiams būtų minkšta ir šilta. Šiais metais pirmą kartą šventes švęsime šiltuose kraštuose ir namuose eglutės neturėsime, todėl labai džiaugiamės galimybe eglutę papuošti bent šiam projektui“.

Tradicijomis kvepiančią eglutę pristatė ir visiems gražių artėjančių švenčių linkėjo Eglė Kernagytė-Dambrauskė ir Vaidas Baumila.

Įdomesnį sprendimą kalėdinio medžio kūrybai rado Lavija Šurnaitė su Birute Lavickiene – jos eglutę sukūrė iš statybinių medžiagų: silikono, akrilo bei plokštės. „Mes Kalėdas matome kitokias, todėl ir mūsų eglutė kitokia. Nors išoriškai ji atrodo agresyvi, tačiau viduje šilta, o tą šiltumą sukuria rankų darbas. Manome, kad eglutė vietą atras kosmopolitiškų, miesto stilių mylinčių žmonių namuose“, – sako B. Lavickienė.

Originalumu išsiskyrė ir kitų kūrėjų medeliai: kaip pats Vytaras Radzevičius sakė, su sūnumi jie sukūrė berniukišką eglutę iš medinių lentelių, Juozapaičių šeima eglutę suvijo iš siūlų, o štai grupės „Liūdni slibinai“ eglutė buvo be įmantrių žaisliukų: „Šis medis kalba apie tai, kad svarbiausia tvirtas ir gražus kamienas – kai vieną dieną nukris lapai ir spygliai, medis vis tiek liks gražus, o juk vieną dieną mums visiems nukris lapai ir spygliai. Medžio akcentu tapo voverytė, simbolizuojanti draugystę“. Originalius medelius taip pat sukūrė aktorė Edita Užaitė, televizijos laidų vedėja Rūta Lukoševičiūtė, aktorė Gabija Ryškuvienė, Jasaičių šeima.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Žinomų žmonių kurtos eglutės dvi savaites bus eksponuojamos interjero prekybos centre „Domus galerija“.

Projektas „Gėrio menas“ vykdomas jau nuo 2011 metų. Projekto tikslas – padedant profesionaliems menininkams, organizuoti mažųjų ligoniukų laisvalaikį. Per šiuos metus fondas vaikams surengė daug užsiėmimų, kurių metu vyko savosios pasakos kūrimo, jos rašymo ir knygutės įrišimo, fotografavimo, piešimo, muzikos ir dainavimo bei literatūros pamokos. Šiuo metu projekte dalyvauja beveik 100 vaikų.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top