Now Reading
Knygų pusryčių konkurse – „Moteris, gyvenusi svajone“

Knygų pusryčių konkurse – „Moteris, gyvenusi svajone“

Knygų pusryčių konkurse – „Moteris

Leidykla „Mintis“ pristato Maria Rosa Cutrufelli knygą „Moteris, gyvenusi svajone“. Romane atkuriami paskutiniai penki Olimpijos de Guž (Olympe de Gouges), giljotinuotos 1793 m. valdant Robespjerui, gyvenimo mėnesiai. Olimpija – garsiosios „Moters ir pilietės teisių deklaracijos“ autorė, pirmoji iškėlusi moterų problemas į politinį lygmenį. Jos kūryba ir visuomeninė veikla padarė didelę įtaką demokratinėms ir socialistinėms idėjoms, kurios tapo priimtinos ir buvo realizuotos tik po šimtmečio.

Knyga „Moteris, gyvenusi svajone“ parašyta remiantis to meto dokumentais ir šaltiniais. Talentingos rašytojos vaizduotė kūrybingai užpildo istorijos spragas ir atskleidžia jos paslaptis.

Paryžius, 1793-ieji. Robespjerui teroru valdant karo ir sukilimo Vandėjoje draskomą šalį, yra žmonių, kurie nesileidžia įbauginami giljotinos ir drąsiai kovoja, siekdami įgyvendinti svajonę apie lygių ir laisvų žmonių visuomenę. Viena tokių – Prancūzijos Revoliucijos laikų moterų emancipacijos šauklė Olimpija de Guž (Olympe de Gouges), sukūrusi garsiąją „Moters ir pilietės teisių deklaraciją“. R. M. Kutrufeli knygoje apie Olimpijos gyvenimą pasakoja moterys, supusios ją sumaišties ir nepriteklių kankinamame Paryžiuje, o jų balsai susilieja į didingą moterų chorą, apdainuojantį to meto grožį ir siaubą.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Maria Rosa Cutrufelli (g.1946) – italų prozininkė, moterų teisių gynėja. Jos kūryba išversta į daugelį pasaulio kalbų, pelnė ne vieną literatūrinį apdovanojimą: Alghero apdovanojimą moterims (Premio Alghero Donna), Recalmare premiją (Premio Recalmare), Santa Marinelos miesto premiją (Premio Città di Santa Marinella), Strega premiją (Premio Strega) ir kt.

Knygą laimėti galite čia.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top