5 dažniausios odos priežiūros klaidos

Sveika ir švytinti oda – tai puošniausias moters rūbas, tarsi sieloje vyraujančios harmonijos atspindys. Kiekvienai moteriai – tai ne tik siekiamybė, tačiau ir didžiausias šiandieninio greito gyvenimo ritmo iššūkis – kaip iš gausios odos priežiūros produktų jūros atsirinkti tai, kas tinkamiausia ir naudingiausia kiekvienai iš mūsų. Kosmetologė Ingrida Česevičienė atkreipia dėmesį į 5 dažniausias veido odos kasdienės priežiūros klaidas, kad jų išvengusios moterys ir po daugelio metų galėtų džiaugtis švytinčia ir sveika oda.

1-oji klaida – veido priežiūrai naudojamas tik vanduo

Be jokios abejonės, vanduo yra svarbiausia higienos dalis, tačiau jo tikrai nepakanka. Pasak kosmetologės, sausą ir jautrią odą prausiant tik vandeniu, ją galima dar labiau išsausinti, ilgainiui oda pradės šerpetoti ir dirgti.

Esant išsausėjusiai odai, pro pažeistą odos barjerą ant odos esantys alergenai ir bakterijos gali lengviau patekti į odą, tad vien su vandeniu juos pašalinti yra sunku. Ypač svarbu nešvarumų sluoksnį pašalinti nuo riebios odos ir ją raminti – be tinkamų priemonių to padaryti neįmanoma. „Kosmetikos jūroje esama įvairiausių specialių, šiek tiek ar stipriai putojančių prausiklių, kurie ne tik kruopščiai nuvalo veido odą, bet ir veikia antibakteriškai. Tokie prausikliai labiau tinka riebiai ar mišriai veido odai, tuo tarpu sausai ir jautriai odai tinkamesni minkštinantys ar drėkinantys, kreminės konsistencijos prausikliai“, – sako specialistė.

2-oji klaida – aliejaus naudojimas vietoj kremo

Aliejus nuo senų laikų naudojamas kosmetologijoje – juo oda tepama masažuojant arba jis yra sudedamoji kosmetikos dalis. „Žinoma, tai labai natūrali ir paprasčiausia odos puoselėjimo priemonė, tačiau ilgą laiką naudojant tik aliejų, veido oda ima šerpetoti, nes jai pritrūksta elementariausios drėgmės – net ir aukščiausios kokybės aliejus ar tinkamai parinkti eteriniai aliejai nedrėkina odos arba drėkina ją nepakankamai“, – pastebi I.

3-oji klaida – vienu metu naudojami 4-5 skirtingi kremai

Vienu metu naudojamų kosmetikos priemonių gausa negali sustabdyti laiko, tad tikrai nereikia jų kolekcionuoti. „Oda prie naujo kremo pratinasi pirmąją savaitę, o pirmuosius rezultatus galima matyti tik po 3-4 savaičių. Taigi, dažnai kaitaliojami kremai neduoda jokios naudos ir gali tik dar labiau sudirginti odą. Pabaigus vieną kremo liniją, pagal poreikį galima pradėti kitą“, – pataria I. Česevičienė.

4-oji klaida – visiškas kremo atsisakymas

Išoriniai aplinkos veiksniai, stresas, netinkamos kosmetinės ir higienos priemonės dažnai lemia odos sausumą, šerpetojimą, išbėrimus, paraudimus ar niežėjimą. Odoje netgi gali atsirasti mikro įtrūkimai, pro kuriuos gali patekti infekcija. Pasak I. Česevičienės, šie nemalonūs bei problemų sukeliantys pojūčiai kyla dėl pažeisto odos apsauginio lipidų barjero, kai odoje sumažėja drėgmė.

„Be jokios abejonės, tokiu atveju panaudojus bet kokią kosmetinę priemonę, iš pradžių jaučiamas diskomfortas. Tokią odą būtina kasdien intensyviai drėkinti ir ypač saugoti nuo temperatūrų svyravimų“, – teigia specialistė ir pastebi, kad išvengti šių odos problemų padeda emolientai, kurie drėkina, minkština ir saugo odą nuo išorinių dirgiklių. Atsižvelgiant į jautrios odos poreikius, I. Česevičienės teigimu, reikėtų riktis tokias priemones, kurių sudėtyje yra tik nekenksmingos ir švelnios sudėties dalys – jokių konservantų, kvapiųjų medžiagų ar dažiklių.

Siekiant atkurti natūralų odos drėgmės balansą ir mėgautis sveika ir švytinčia oda, reikėtų daugiau dėmesio skirti moksliškai pagrįstoms hipoalerginėms priemonėms, kurios sukurtos naudojant Physiogel BioMimic technologiją.

Joje esantys lipidai yra panašūs į odos epidermyje esančius lipidus bei suformuoja apsauginį sluoksnį, savo mikrostruktūra panašų į natūralų odos lipidų barjerą. Tokiu būdu sumažinamas drėgmės praradimas bei oda apsaugoma nuo dirgiklių patekimo į vidų.

5-oji klaida – veido šveitimas kasdien

Kosmetologės teigimu, odos šveitiklis tikrai nėra rekomenduojamas kasdienei odos priežiūrai. Tokiu būdu valant veidą, nuo odos paviršiaus pašalinamas nereikalingas raginis sluoksnis, bet per dažnas odos šveitimas gali suardyti apsauginį odos lipidinį barjerą: oda praras drėgmę, pradės rausti ir šerpetoti. „Mūsų odoje esančios poros tikrai nėra priešas, su kuriuo būtina kovoti – pro jas savaime pasišalina riebalai, toksinai, nešvarumai, negyvos ląstelės ir prakaitas. O su šveičiamosiomis priemonėmis galime tik retkarčiais tą procesą paspartinti“, – sako I. Česevičienė

Elementariausias higienos ritualas – odos prausimas, tonizavimas, drėkinimas ir maitinimas turi tapti tokiu pat įpročiu, kaip ir dantų valymas. Tad standartinė kasdienė priežiūra labai paprasta: sausą odą reikia prausti vėsiu, bet ne šaltu vandeniu; naudojamas prausiklis turi būti itin švelnios kreminės konsistencijos; raminančių savybių turintis tonikas padės paruošti odą kremui, kurio sudėtyje turėtų būti kuo mažiau parabenų, kvėpiklių ir kitų cheminių medžiagų.

grožis, kosmetologija, odos prausimas, odos priežiūra, odos priežiūros klaidos, odos šveitimas

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai