Pelenių pasakos: paprasti mirtingieji, tapę karališkųjų šeimų nariais (foto)

Balsas.lt

Nyderlandų karalienė Maxima Zorrequieta

Su būsimu vyru susipažino Sevilijoje. Maxima sake nepatikėjusi, kad jos išrinktasis priklauso karališkajai šeimai.

Butano karalienė Jetsun Pema

Susipažino dar vaikystėje. Butano princui tuo metu buvo 17, Jetsun – 7. Vaikai susitarė, jei užaugus bus vieniši, jie susituoks.

Christopheris Thomas

Buvusi šio buhalterio žmona – Ugandos princesė Ruth Komuntale. Pora išsiskyrė 2013 metais.

Kembridžo hercogienė Kate Middleton

Su būsimu vyru, princu Williamu, Kate susipažino St. Andrews universitete, Škotijoje. Karališkoji pora jau laukia antro vaikelio.

Jordanijos karalienė Ranya

Ranya Al Yassin dirbo kompanijoje „Apple“ ir su būsimu vyru, princu Abdulah II, susipažino jo sesės surengtame vakarėlyje. Po dviejų mėnesių pora jau buvo susižadėjusi. Karališkoji pora augina 4 vaikus.

Ispanijos karalienė Letizia Ortiz Rocasolano

Letizia, dirbusi CNN žinių tarnyboje, su būsimu vyru, princu Felipe, susipažino 2002 metais, šiam lankant pakrančių gyventojus, nukentėjusius nuo naftos išsiliejimo.

Graikijos princesė Tatiana Blatnik

Buvusi dizainerės Dianos Von Furstenberg šou rengėja ir princas Nikolaos susipažino 2003 metais. Pora susituokė 2010 metais.

Ištremtoji Irano princesė Farah Pahlavi

Su Irano princu Shah Mohammedu Reza Pahlavi buvo susituokusi nuo 1959 iki 1980. Tais metais Sha mire nuo vėžio. Pora užaugino keturis vaikus.

Princas tik vienerius merus: Adansas Lopezas Peresas

Slapta vedė Monako princesę Stephanie, tačiau jos ir už ją dešimčia metų jaunesnio cirko artisto santuoka tetruko metus. Pora išsiskyrė 2004 metų lapkritį.

Monako princesė Charlene Wittstock

Su vyru princu Albertu Charlene susipažino 2000-aisiais. Buvusi Olimpinė plaukimo čempionė ir princas laukiasi pirmagimio. Pora susituokė 2011 metų liepą.

Velso princesė ledi Diana Spencer

Pora pradėjo susitikinėti, kai Dianai tebuvo 19, o princui – virš 30. Diana ir Charlesas susituokė 1981, išsiskyrė – 1996 metais. Diana žuvo tragiškoje autokatastrofoje 1997 metais.

Lichtenšteino princesė Angela Gisela Brown

Prieš susipažindama su princu Maksimilijanu, Brown dirbo mados dizainere Niujorke. Pora susituokė 2000 metais ir augina vieną sūnų. Angela yra pirmoji afroamerikietė, ištekėjusi už karališkosios šeimos nario.

Indijos karalienė Hope Cooke

Amerikos grietinėlės atstovė su kilmingu vyru susipažino atostogų Indijoje metu. Pora buvo susituokusi nuo 1963 iki 1980 metų. Du poros vaikus Hope pasiėmė į Niujorką, kur šiuo metu dirba gidės ir istorikės darbą.

Švedijos karalienė Silvia Sommerlath

Silvia susipažino su vyru, karaliumi Carlu Gustafu, per 1972 metų vasaros Olimpines žaidynes. Pora susituokė 1976 ir augina tris vaikus.

Švedijos princas Danielis Westlingas

Danielis dirbo asmeniniu princesės Victorios treneriu. Pora įsimylėjo ir susituokė 2010 metais. Kartu jie augina dukrelę. Danielis lankė specialią princų mokyklą, kurioje mokėsi tinkamų manierų. Tik tuomet Victorios tėvai palaimino jų santuoką.

Norvegijos princesė Mette-Marit Tjessem Hoiby

Mette su princu Haakonu susipažino didžiausiame Norvegijos roko festivalyje. Įsimylėjėliai susituokė 2001 ir turi du vaikus.

Japonijos imperatorienė Michiko Soda

Imperatoriaus Akihito šeima priešinosi šios poros, susipažinusios 1957 metais, santuokai. Pora pasipriešino ir 1959 metais susituokė. Imperatoriai užaugino tris vaikus.

Maroko princesė Lalla Salma

Su karaliumi Mohameddu Lalla susipažino vakarėlyje 1999. Pora susituokė 2001 ir augina du vaikus.

Netituluota Danijos princesė Mabel Wisse Smit

Mabel susipažino su princu Johanu per bendrą draugę. Kaip tikrų tikriausioje melodramoje, Johanas buvo priverstas atsisakyti teisės į sostą, kuomet ministras pirmininkas išsiaiškino, kad studijuodama koledže, Mabel mezgė romaną su garsiu narkotikų kartelio atstovu, ir pasipriešino jų santuokai. Ko tik nepadarysi iš meilės.

Japonijos princesė Masako Owada

Harvardo absolventė Masako susipažino su princu Naruhito 1986 metais. Princas Owadai piršosi net tris kartus, kol ši sutiko už jo tekėti.

Graikijos princesė Marie Chantal Miller

Su princu Pavlos Marie susipažino aklo pasimatymo metu 1992. Pora susituokė 1995 metais ir augina 5 vaikus.

Monako princesė Grace Kelly

Filmų žvaigždė Grace Kelly susipažino su princu Rainier fotosesijos metu. Įsimylėjėliai susituokė 1956, tačiau jų santuoką nutraukė Grace žūtis autoavarijoje 1982. Pora augino tris vaikus.

Danijos princesė Mary Elizabeth Donaldson

Mary ir Frederikas susipažino vasaros Olimpinių žaidynių metu 2000 metais, Sidnėjuje. Mary nepažino kilmingos šeimos nario, prisistačiusio Fredo vardu. Pora susituokė 2004 ir augina 4 vaikus.

Albos grafas Alfonso Diezas

24-eriais metais jaunesnis Alfonso pasipiršo Albos grafienei, jei tikėsime geltonąją spauda, dėl pinigų. Tačiau vyriškis, norėdamas įrodyti, kad myli savo žmoną, atsisakė visų teisių į jos 800 mln. dolerių vertinamą turtą. Grafienės vaikai vestuvių ceremonijoje, įvykusioje 2012 metų spalį, nedalyvavo.

Grafienė Wallis Warfield Simpson

Wallis tapo princo Edwardo meiluže. Porelės romanas, pasak biografų, prasidėjo 1934-aisiais, antrosios Wallis santuokos metu. 1936 metais Edwardas tapo Anglijos karaliumi, tačiau atsisakė sosto dėl galimybės vesti Wallis. Pora susituokė 1937-aisiais. Santuoką nutraukė Edwardo mirtis 1972 metais.



karalienė, karališkoji šeima, Karalius, mirtingieji, pelenės, princas, princesė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai