Baigėsi didžiausia Lietuvoje kūrybai dedikuota konferencija „What’s Next?“ (foto)

Laikas.lt

Vakar vėlai naktį menų fabrike „Loftas“ ir erdvėse aplink baigėsi dvi dienas trukusi kūrybinių industrijų konferencija „What’s Next?“. Dvi kūrybai pašvęstas dienas pabaigė reklamos profesionalų diskusija, o vėliau – muzikinis duetas Rebeka.

„Ši konferencija parodė, kad mums labai trūksta kūrybai skirtų renginių. Dvi dienas „What’s Next?“ paskaitas ir dirbtuves aplankė daugiau nei 1000 žmonių. Dar daugiau apsilankė didžiausioje dizaino mugėje“, – sako konferencijos bendraorganiztorė, menų fabriko „Loftas“ įkūrėja Živilė Diavara.

Per dvi dienas daugybė skirtingų minčių ir idėjų pasiekė konferencijos dalyvius apie tai, kas mūsų laukia artimiausioje ateityje kalbant apie technologijas, inovacijas, reklamą ir verslą.

„Kūryba tai ne tik menas, kūryba gali būti versle, technologijose ir moksle“, – savo atidarymo kalboje sakė Ž. Diavara.

Savo pranešimus ir interaktyvias dirbtuves surengė ir žinomi savo srities profesionalai iš Lietuvos, ir svečiai iš įvertintų reklamos agentūrų bei kitų kūrybos sferų užsienyje.

„Žinių kūrybinėmis temomis troškulys neabejotinai sufleruoja, kad tokios konferencijos Lietuvai reikia. O mūsų ambicijos didelės – „What’s Next?“ – didžiausia kūrybai dedikuota konferencija ne tik Lietuvoje (ką jau pasiekėme šiemet), bet ir Baltijos šalyse“, – planus išduoda Ž. Diavara.

„What’s Next?“ bendraorganizatorė Aistė Jakimavičiūtė iš organizacijos „Penketai“ papildo: „Lietuvoje vyksta vis daugiau konferencijų, bet daugiausia verslo sektoriuje. O kūrybai lieka nebe daug vietos, nors iš esmės inovacijos ir naujos idėjos yra sėkmingo verslo pagrindas“.

Kada tiksliai vyks kita „What’s Next?“ konferencija kol kas nėra aišku, tačiau organizatoriai išdavė, kad per metus bandys apkeliauti kuo daugiau kūrybiškų konfernecijų, kad kitais metais ir taip pakankamai netradicinį „What’s Next?“ formatą papildytų dar daugiau inovacijų, interaktyvių sprendimų ir užsienio pranešėjų kalbomis.

Daugiau nuotraukų - galerijoje.

dizainas, kūrybinių industrijų konferencija, mada, whats next

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai