Now Reading
„The Doors“ gerbėjams – J.Morrisono poezijos knyga lietuviškai

„The Doors“ gerbėjams – J.Morrisono poezijos knyga lietuviškai

„The Doors“ gerbėjams – J.Morrisono poezijos knyga lietuviškai

Leidykla „Versus aureus“ Lietuvos skaitytojams pristatė roko grupės „The Doors“ vokalisto Jameso Douglaso Morrisono poezijos knygą.

Kas yra J.Morrisonas turbūt nereikia pristatinėti. Tačiau nežiniukams: J.Morrisonas (1943–1971) – amerikietis daininkas, dainų autorius, kino filmų kūrėjas ir poetas, geriausiai žinomas kaip pagrindinis roko grupės „The Doors“ vokalistas, itin charizmatiška asmenybė roko muzikos istorijoje, kuriai priskiriama 47-oji vieta Rolling Stone geriausių visų lakų atlikėjų šimtuke.

J. Morrisonas rašyti pradėjo dar paauglystėje. Koledže studijavo dalykus, susijusius su teatru, filmais ir kinematografija. Savarankiškai išleido du poezijos tomus: „Viešpačiai. Regėjimų pastabos“ ir „Naujosios būtybės“, o 1969 m. jie buvo sujungti į vieną leidinį. Tai vieninteliai kūriniai, išleisti atlikėjui esant gyvam. Dar du poezijos tomai („Wilderness“ ir „The American Night“) pasirodė po jo mirties.

Praėjus net 41-eriems metams „Viešpačiai ir Naujosios būtybės“ pasiekė ir Lietuvos skaitytojus.

Tai pirmas žinomo dainininko J. Morrisono poezijos vertimas į lietuvių kalbą. Poemoje „Viešpačiai“ nesunkiai įžvelgiama pagrindinė mintis – kinas. „Regėjimo ir regėjimų menas.“ Kinas, anot autoriaus, atsirado ne iš literatūros, meno ar teatro, o iš liaudies burtų, nuo raganų laikų, kai apeigų metu „šešėliai tapdavo dvasiomis, apsaugančiomis nuo blogio“. „Naujosios būtybės“ – pastanga į pasaulį pažvelgti moters driežės akimis, praplėsti regėjimo lauką poetinio žodžio įtaiga.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Dėmesio! Laimėk knygą!

Laikas.lt ir leidykla „Versus aureus“ siūlo savo skaitytojams laimėti net du knygos „Viešpačiai ir Naujosios būtybės“ egzempliorius. Kaip žinome, įžymybių gyvenimas yra pilnas pačių įdomiausių faktų, pasidalinkite komentarų skiltyje jums įdomiausiu faktu iš jo gyvenimo ir laimėkite knygą!

Knygos laimėtojas paaiškės pirmadienį 12 val. Turime dvi knygas 🙂

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top