Stereotipai: kuris įvaizdis tikrasis?

Laikas.lt
Parengta pgl. Mymodernmet.com

Fotografas iš Dalaso Marine Joel Parés užsibrėžė labai kilnų tikslą – savo nuotraukomis bent šiek tiek pakeisti žmonių požiūrį į kitos rasės, seksualinės orientacijos, socialinio sluoksnio žmones. Nevertink knygos pagal viršelį – tai pagrindinis jo devizas.

Nuotraukų serija „Teisianti Amerika“ sudaryta iš dviejų portretų palyginimo. Kairėje esantis įvaizdis atspindi įsišaknijusį požiūrį į tam tikrus žmones, o dešinysis parodo, kad ne viskas yra taip, kaip atrodo žvelgiant į pasaulį pro stereotipų prizmę.

„Ne visi juodaodžiai yra gangsteriai, musulmonai – teroristai, o meksikiečiai – sodininkai“, - sako Pares. Imtis šios misijos fotografą įkvėpė asmeninė patirtis – kuomet jo draugai, šeima nepažįstamųjų buvo iš karto pasmerkta dėl anksčiau išvardytų priežasčių. „Mano nuotraukos – tai riksmas, atkreipiantis dėmesį, kad pirmiausia reikia pasistengti pažinti žmogų šiek tiek artimiau, o tik vėliau klijuoti jam visokias etiketes. Kiekvienas šioje planetoje nusipelnė jaustis pilnaverčiu“, - priduria Pares. 


Seselė


Pastorius-misionierius


Didžiulės kompanijos vadovas


Našlė, auginanti 3 vaikus


Programos, nukreiptos prieš smurtą šeimoje, steigėjas


Žymus dailininkas


Karo veteranas


Stanfordo studentė


Milijonų vertės iPhone apps'o išradėjas


Harvardo absolventas

fotografija, socialinė akcija, stereotipai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai