Dueto „Golden Parazyth“ laukia festivalio „Waves Vienna“ scena

Laikas.lt
Ula Liuka nuotr.

Lietuvos festivalių pažibos „Golden Parazyth“ džiūgauja – spalio 1-6 d. visa „Golden Parazyth“ komanda išvyksta į Austrijos sostinę Vieną ir pasirodys kasmetinėje muzikos konferencijoje bei festivalyje „Waves Vienna“. Tai bus pirmas kartas, kai festivalio programoje vietos atsirado ir Lietuvos atlikėjams. 

Pagal pasaulyje populiarią atlikėjų pristatymo muzikos verslo profesionalams formulę trečią kartą rengiamas miesto festivalis „Waves Vienna“ ir šį savaitgalį Slovakijos sostinėje Bratislavoje vykstantis analogiškas miesto festivalis „Waves Bratislava“ įsitvirtino Europos renginių žemėlapyje. 

Kasmet į Vieną atvyksta šimtai tarptautinių muzikos festivalių, muzikos leidyklų, žiniasklaidos leidinių atstovų ir muzikos profesionalų. Juos vilioja ne tik paskaitos ir diskusijos apie muzikos verslą, bet ir miesto klubuose bei koncertų salėse vykstantys įvairūs koncertai, vakarėliai ir kiti pasirodymai. 

„Labai džiaugiamės, kad turime galimybę šiais metais keliauti į Vieną. Norime padėkoti Lietuvos ambasadai Austrijoje ir Užsienio reikalų ministerijos atstovams už visapusišką palaikymą ir pagalbą. Tai didžiulis įvertinimas, pirmasis mūsų pasirodymas Vienoje ir dar viena proga įsitvirtinti tarptautinėje muzikos industrijoje. Esame pasirengę kovoti dėl publikos ir muzikos profesionalų dėmesio“, - sakė grupės „Golden Parazyth“ vadybininkas Martynas Butkevičius.

Itin margoje festivalio programoje šiemet pasirodys „Hot Chip“ vokalistas Alexis Taylor, kanadiečiai „The Hidden Cameras“, britai „Koreless“, atlikėjas Kwabs, ispanas Pional, švedai „First Aid Kit“, vokiečiai „Still Parade“, danai „Go Go Berlin“, lietuviams jau pažįstami estai „Tenfold Rabbit“, latviai „Carnival Youth“, britas „Mount Kimbie“, švedų atlikėja Jennie Abrahamson, belgai „Pomrad“, rusai „Everything is Made in China“ ir daugybė kylančių atlikėjų iš Austrijos ir kitų šalių.

Konferencijos delegatų pavardės šiemet taip pat ypač stiprios. Į renginį atvyksta dabartinis Steve Wonder vadybininkas Keith Harris, „Iceland Airwaves“ festivalio vadovas Grimur Atlason, buvęs grupės „Pink Floid“ vadybininkas Peeter Jeener, muzikos agentūros „Charmenko“ vadovas Nick Hobbs, svarbiausių Europos muzikos festivalių „The Great Escape“, „Sziget“, „Eurosonic Noordeslag“, „Glastonbury“, „Melt!“, „Dimensions Festival“, „Liverpool Sound City“, „Pohoda“ festivalių atstovai.

Elektroninės muzikos dueto „Golden Parazyth“ pasirodymas Vienoje numatytas spalio 2 d. 20.45 val. centrinėje festivalio „Waves Vienna“ erdvėje „Alte Post“. Tai įstabios architektūros pastatas, kurį dar 1880 m. pastatė ir valdė Austrijos imperatorius Franz Joseph. Ilgą laiką šis pastatas buvo pagrindinis Vienos miesto paštas.

golden parazyth, lietuviska muzika, Waves Vienna

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai