Now Reading
D. Urbonavičiūtė: „mada ir apsirengimas – skirtingi dalykai“

D. Urbonavičiūtė: „mada ir apsirengimas – skirtingi dalykai“

D. Urbonavičiūtė: „mada ir apsirengimas – skirtingi dalykai“

Ekstravagantiškos, emocingu ir scenišku stiliumi išsiskiriančios dizainerės Daivos Urbonavičiūtės naujausias projektas – spalio 9 d. VILNIUS FASHION WEEKEND metu menų fabrike LOFTAS pristatomas mados spektaklis “OrlaNdO”.

Čia ji – meno vadovė ir stilistė, pasiryžusi derinti naujausias lietuvių dizainerių tendencijas spektaklyje. Madą su poezija lyginanti kūrėja pasiruošusi “Mados savaitgalį” sutikti sostinėje ir mano, jog Vilnius nė kiek nenusileidžia didžiosioms mados sostinėms.

Mados savaitgalis – globali šventė. Nesinori jos švęsti vienoje mados sotinių: Milane, Paryžiuje, Niujorke? Gal net traukia ten dirbti?

Aišku, kad norisi! Dar ir kaip norisi. Aš tiesiog niekad nešvenčiau „Mados Savaitgalio“, tad kodėl pirmojo nesutikus Lietuvoje? O kurti, dirbti tikrose mados mekose neapsakomai traukia. Tiesiog aš Lietuvoje dar turiu ką veikti. Turiu darbų, užsiėmimų, daugybę įvairios veiklos, tad manau, kad jau būtų sunku palikti gimtinę. Na, o kai anksčiau galvojau apie galimybę išvažiuoti mokytis į užsienį, tai buvo tiesiog neįmanoma. Dabar aš esu patenkinta tuo, ką turiu Lietuvoje. Nepaisant visko, aš dar išvažiuosiu… (šypsosi).

Vilnius jau pasirengęs prisijungti prie didžiųjų pasaulio mados miestų švęsti „Mados savaitgalį“?

Žinoma! Jis visada buvo pasirengęs tam ir gali prisijungti. Idėjine prasme Vilnius niekuo nenusileidžia Londonui ar kitiems didiesiems miestams. Tiesiog jie nežino, kas vyksta mūsų sostinėje. Jiems gal ir nereikia žinoti, nes užsienyje tokių miestų kaip Vilnius yra daugybė. Taip tiesiog didinamas konkurencingumas.

Ar esate labai kritiška žmonių išvaizdai? Mėgstate analizuoti jų apsirengimą?

Dabar jau ne. Kritikavimas – tik pradedantiesiems. Kai įstojau į akademiją mokytis ir galvoje sukosi mintys tik apie dizainerio darbą, tada labai mėgau visus taisyti ir koreguoti. Po to suvokiau, kad ne tai yra mada. Mada – tai kūryba. Ji ir apsirengimas yra skirtingi dalykai. Idėjos yra aukščiau apsirengimo.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Turite mados idealų? Kas jie?

Idealai…Tai gali būti balti marškiniai, visiškai minimalistinė, balta, konstruktyvi suknelė. Juoda suknelė, kuri būtų ne juoda, bet paprasta ir ypatinga – štai kas yra tikras idealas. Kalbant apie dizainerius, man patinka Lanvin, Martin Margiela. Beje, yra labai daug jaunų, nežinomų, dar studijuojančių dizainerių, kurie tikrai turi genialių idėjų.

Mada – tai…?

Aš sutinku su John Malkovich mintimi, jog mada yra poezija. Tai yra kūryba, kurią kiekvienas žmogus interpretuoja savaip. Kalbant apie poeziją, save sulyginčiau su Puškinu. Jo kūryba yra pasakojamoji. Mes abu turime daug ką pasakyti, papasakoti bei daug kuo pasidalinti, kartais į savo kūrybą įmaišydami ir siurrealizmo bei dadaizmo. Mada man – vienareikšmiškai menas.

Mados spektaklio “OrlaNdO” premjera – spalio 9 d. menų fabrike LOFTAS, Švitrigailos g. 29, Vilnius. Daugiau informacijos: www.fashionweekend.lt

Laikas.lt

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top