Now Reading
Vasariškas įdegis iki vėlyvo rudens – misija įmanoma

Vasariškas įdegis iki vėlyvo rudens – misija įmanoma

Vasariškas įdegis iki vėlyvo rudens – misija įmanoma

Laikas.lt

Rugsėjį į miestus ir biurus sugrįžtame pailsėjusios ir, žinoma, įdegusios. O ar įmanoma išsaugoti vasaros įdegį iki vėlyvo rudens? Taip – sako kosmetikos ir parfumerijos tinklo „Douglas“ grožio ekspertė Jūratė Kurilienė. Tam, pasak jos, tereikia pasitelkti keletą gudrybių ir, žinoma, rūpintis oda.

Drėkinimas

„Drėkinimas yra sveikos ir gražios odos paslaptis, ne išimtis ir dailus vasariškas įdegis. Jei oda negaus pakankamai drėgmės ir jai būtinų maisto medžiagų bei vitaminų, ji taps sausa ir ilgainiui ims šerpetoti. Taip oda pašalina nebegyvas ląsteles, o kartu su jomis blunka ir vasariškas įdegis. Dėl to odos drėkinimas yra vienas svarbiausių žingsnių siekiant išlaikyti vasarišką įdegį kuo ilgiau“, – sako J. Kurilienė. Tiesa, anot jos, drėkinamojo kremo imtis tik tada, kai oda jau išsausėjo, nepakanka – drėkinti odą reikia nuolat, todėl dar atostogų metu svarbu nepamiršti ne tik apsauginio kremo nuo ultravioletinių spindulių, bet ir losjono po saulės. Be to, šerpetojančią ar besilupančią odą grožio ekspertė pataria nušveisti puoselėjančiu šveitikliu – taip greičiau pašalinamos nebegyvos ląstelės, oda atsinaujina, tampa gyvybinga ir elastinga. Pasak grožio ekspertės, odą drėkinti padės ne tik kremas ar losjonas, bet ir vertingais aliejais praturtinta dušo želė.

Palaikymo komanda

„Kad dailus įdegis išliktų iki pat rudens, galima pasitelkti ir kelias gudrybes, pavyzdžiui, savaiminio įdegio ar atspalvį suteikiančias priemones. Įprasta manyti, kad šios tinkamos tik pavasarį, kai po žiemos iš spintos traukiame sukneles ar šortus, tačiau jos leidžia ir ilgiau išsaugoti vasaros metu įgytą įdegį“, – pastebi grožio ekspertė. Pasak jos, galima rinktis iš kelių rūšių savaiminio įdegio priemonių. Kai kurių sudėtyje jau yra spalvos pigmentų, kurie akimirksniu suteikia odai atspalvį, kiti norimą atspalvį suteikia per kurį laiką – juos galima naudoti iki tol, kol bus pasiektas norimas rezultatas, ar nepertraukiamai. „Vienadienį saulės nugairintos odos atspalvį akimirksniu suteiks bronzinanti pudra ar gelis. Kitaip nei savaiminio įdegio priemonės, šios neturi ilgalaikio efekto, todėl nusiplauna prausiantis ar yra nuvalomos įprastu makiažo valikliu“, – sako grožio ekspertė J. Kurilienė. Anot jos, vis dar gajus mitas, kad savaiminio įdegio priemonės sausina odą. „Šiuolaikinės savaiminio įdegio priemonės yra praturtintos drėkinamosiomis medžiagomis ir drėgmę palaikančiais augaliniais ekstraktais. Tai padeda užtikrinti tolygų atspalvį ir tinkamą drėgmės pusiausvyrą“, – pastebi grožio ekspertė.

Dėmėta vasara

Tos, kurios jau yra išbandžiusios savaiminio įdegio priemones, greičiausiai pastebėjo, kad sausesnės odos vietos „įdega“ labiau – pasitaiko atvejų, kai sausesnė kelių ar alkūnių oda įgauna tamsesnį atspalvį. Pasak grožio ekspertės, kad taip nenutiktų reikia, žinoma, drėkinti odą ir pasirinkti tinkamus produktus. „Lengvos aliejinės ar gelinės tekstūros losjonai lengviau pasiskirsto odos paviršiuje, todėl jais tolygiai padengti visą kūną yra paprasčiau nei tirštu kremu. Be to, prieš naudojant savaiminio įdegio priemones, rekomenduojama odą sudrėkinti įprastu kremu ar losjonu, o ypač sausas kūno vietas papildomai nušveisti šveitikliu. Taip oda suminkštinama, jos paviršius tampa tolygesnis ir savaiminio įdegio priemonės pasiskirsto lengviau“, – pataria J. Kurilienė. Tai padės išvengti įdegio netolygumų ir neestetiškų savaiminio įdegio priemonių paliktų dėmių ant odos.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Saulės nugairinti skruostai

Kad ir kaip dailiai įdegęs, veido atspalvis išblunka greičiau. Grožio ekspertė sako, kad kitaip nei viso kūno, veido oda yra kur kas labiau veikiama aplinkos veiksnių. „Ją nuolat prausiame, valome makiažo valikliais, be to ji pirmoji patiria rudens žvarbą, nuolat kenčia nuo sauso patalpų oro. Visa tai turi įtakos ir įdegiui, kuris veide, kaip taisyklė, išblunka greičiau. Ilgainiui šis skirtumas tampa lengvai pastebimas, todėl tenka pagalvoti, kaip suvienodinti veido ir kūno atspalvį“, – sako J. Kurilienė. Vienos renkasi keliais tonais tamsesnį makiažo pagrindą, kitos skruostus padengia bronzinančia pudra. Tiesa, tarp gausybės įdegį suteikiančių priemonių yra pritaikytų specialiai veido odai. „Paprastai šios priemonės ne tik palaipsniui suteikia veido odai vasariškai rusvą atspalvį, bet ir giliai drėkina bei saugo nuo kenksmingų išorės veiksnių, taip pat turi SPF filtrą. Palaipsniui suteikdamos švelnų įdegusios odos atspalvį, šios priemonės padeda išlaikyti vienodą veido ir kūno odos spalvą, o žiemą gali suteikti saulės pabučiuotos odos įvaizdį ne tik veido, bet ir dekoltė sričiai“, – sako Jūratė Kurilienė.

Pasak jos, šiandien kosmetikos ir parfumerijos parduotuvėse siūlomas išties gausus savaiminio įdegio ar atspalvį suteikiančių priemonių pasirinkimas, pritaikytas įvairiems poreikiams. Taigi net ir žiemą, norint džiaugtis rusva oda, nebereikia nei vykti į šiltus kraštus, nei ieškoti dirbtinės saulės spindulių.

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top