Penktadienio DJ: Vee ir Norkes „Lofto“ festivalio pasirinkimai

Liko mažiau nei savaitė iki įvykio, kurio patys laukėme daugiau nei metus – „Lofto“ festivalio. Rugsėjo 4–6 dienomis. Mūsų kieme, kuriame tilptų dar 10 loftų.

Festivalis vyks miesto centre, šoksime iki ryto, bet ilsėtis eisime į savo lovas, ir tada vėl eisime šokti, pramogauti ir džiugia nata uždarinėti vasaros festivalių sezoną nebenutolstant nuo miesto.

Su Vee, apsikeitę kreivais žvilgsniais, vis tik šiaip ne taip išrinkome tik 10 laukiamiausių pasirodymų. Nedelsiame, dalinamės asmeninėmis rekomendacijomis.

Įdomu tai, kad tope net dvi lenkiškos, ir dvi belgiškos grupės. Jos mūsų grojaraščius pjausto jau gerą mėnesį.

FESTIVALIO GRUPĖS A – Z

BRNS (Belgija)

Supermadingi belgai grįžta! Jų vokalistas sėdi už būgnų! Netrukus tai bus didi grupė visame pasauly, o kol kas džiaugiamės turėdami proga nepermokant atsivežti labai kokybišką live’ą.

Carnival Youth (Latvija)

Jaunoji Latvijos muzikų karta su „Brainstorm“ lyderio R. Kaupers dvyniais sūnumis priešaky. Nauja karta, kurios įdomu klausytis. Jie gros lauko scenoje, kuri bus nemokama ir atvira visiems.

Darkside (JAV)

Labiausiai užrekomenduota festivalio grupė. Šio Nicolas Jaar projekto pristatyti turbūt nebereikia. Tačiau ir nereikia slėpti, kad jo labai laukiame – juk tai bus vienas didingiausių grįžimų į mūsų su Vee antrus namus, „Loftą“.

Garbanotas Bosistas (Lietuva)

Lietuvos rokenrolo pranašai, groja tarsi ką tik būtų grįžę iš 7-ojo dešimtmečio. Merginos ofise dūsauja klausydamos jų dainų – vis tik tikri nuoširdūs dalykai niekada nelieka neįvertinti.

Great Mountain Fire (Belgija)

Dabar Belgijoje jie yra arti hitas Nr. 1. Prancūziją irgi baigia užkariauti. Karštas indie boy bandas.

Leon Somov & Jazzu (Lietuva)

Švelniai banguojantys atmosferų sluoksniai, elegantiškos sintetinės melodijos, už orą lengvesnis Jazzu balsas – ką čia bepridursi, kas nespėjo vasarą sudalyvauti šioje terapijoje arba nori pakartoti – labai išskirtinė proga.

Malalata (Čekija)

Unikali balkaniškų ritmų, meksikietiškos kumbijos, regio ir prancūziško electro svingo sintezė. Visą naktį iš penktadienio į šeštadienį jie lies degtę laisvai kartu su „Baltic Balkan“ „Balkanaktyje“, kuris vyks nemokamoje festo zonoje – „Ceche 48“.

Pomrad (Belgija)

Jo lėkštėje – spalvinga muzika, įkvėpta 80-ųjų funko ir 90-ųjų hip hopo, užbarstyta house, dub ir kartais net trap prieskoniais. King of jazz hop!

Rebeka (Lenkija)

Nauja diva – šis žodis čia ne šiaip sau. Elektronika ir užburiantis vokalas. Sunku nemėgti. Kažkas klausė „O čia ji turi vieną tokį hitą?“. Ne, nes čia net ne hitas, yra dar geriau!

When Saints Go Machine (Danija)

Magiški, ezoteriški Danijos electro pop pranašai. Skandinaviškas paprastumas ne tik dizaine, interjere yra genialu, bet ir muzikoje. O kur dar jų visas šiltumas ir likę sentimentai Lietuvai po pastarojo karto čia, dar šį pavasarį... Laukiam!

LOFTAS FEST 2014
Rugsėjo 4–6 d.
Menų fabrike „Loftas“, loftuose aplink ir kieme.
Dvi zonos: nemokama ir mokama.

ŽEMĖLAPIS


Daugiau „Penktadienio DJ“ grojaraščių ieškokite čia.

inga norke, loftas, Loftas Fest, Penktadienio DJ, Viktoras Diawara

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai