Now Reading
Fetišistinė dichotomija: kas visuomenei priimtina ir kas yra tabu (foto)

Fetišistinė dichotomija: kas visuomenei priimtina ir kas yra tabu (foto)

Fetišistinė dichotomija: kas visuomenei priimtina ir kas yra tabu (foto)

Laikas.lt

Gruzinų fotografo Foresto McMullino nuotraukų serija „Day & Night“ atskleidžia žmogaus dualumą ir verčia susimąstyti. Visi mus supantys žmonės vienaip atrodo viešumoje, o visai kitaip – už užrakintų durų, kuomet lieka vieni. Vieni su savo „nenormalumais“, kurie jiems leidžia pasijausti savimi, tačiau visuomenėje yra tabu.

Taip apribodami save įvairiausiais modeliais „kas normalu, kas ne“, atsiduriame uždarame rate. Juk ta visuomenė esame mes patys – su visais seksualiniais fetišais, nukrypimais nuo normos, keistais pomėgiais, kurie juk galėtų atsidurti sąvokos „normalu“ ribose. Tereikia mums tai leisti.

Štai visi šie žmonės, lygiai taip pat kaip jūs, eina į darbą, bendrauja su kolegomis, apsiperka prekybos centruose, lankosi tėvų susirinkimuose, vyksta atostogauti, vedžioja rytais ir vakarais šunis… Kairėje esančiose nuotraukose jie niekuo neišsiskiria, tačiau dešinėje – jie atsipalaidavę ir yra savimi lygiai taip pat kaip ir dešininėse fotografijose. Tačiau pastarosios gąsdina ir verčia jaustis nepatogiai.

Fotografas norėjo pabrėžti, kad norint būti laimingu, svarbiausia nebijoti atsipalaiduoti, nepabūgti būti savimi ir mažiau galvoti, ką apie mane pasakys kiti.

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai


View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top