​Kulinarinis horoskopas

Einate į svečius, ir nežinote, ko tikėtis iš šeimininko? Arba laukiate svečių, ir nežinote, kuo juos pavaišinti? Žvaigždės atskleis, ką mėgsta valgyti ir kuo vaišina savo svečius skirtingi Zodiako ženklai.

AVINAS

Stilius

Ekstravagancija. Karštieji patiekalai, kuriais jis vaišina svečius, patiekiami šventiškai. Prieš padėdamas juos ant stalo, Avinas net apmiršta laukdamas aplodismentų ar bent jau garsių pagyrų.

Ką valgyti?

Avinas, kaip nė vienas kitas Zodiako ženklas, turi žiūrėti, ką valgo. Labiausiai jiems tinka košės, žuvis, daržovės – kopūstai, ropės, ridikai, burokai. Sveikatai tinka petražolės, krapai ir svogūnų laiškai. Būtinas mitybos režimas. Vakarines ar naktines pilvo šventes derėtų pamiršti.

Jei Avinas – jūsų svečias...

Pasiūlykite sultingos mėsos su aštriais prieskoniais. Nepamirškite daržovių! Desertui Avinui paruoškite ekstravagantišką gardėsį.

Produktai

Mėsa, žuvis: tinka įvairi žuvis, ėriena, aviena, ožkiena.

Vaisiai: greipfrutas, arbūzas.

Daržovės: morkos, svogūnas, saldieji pipirai, ridikėliai.

Prieskoniai: pipirai, česnakas, kmynai, šafranas, mėtos, rozmarinas.

JAUTIS

Stilius

Kuo daugiau ant stalo – tuo geriau. Akylai stebi, kad svečių lėkštės visada būtų pilnos. Beprasmiška atsisakinėti, jei šeimininkė siūlo jums paragauti dar vieną mažytį kąsnelį.

Ką valgyti?

Jautis turi jausti saiką – persivalgymas prie gero neprives. Atminkite: kas skanu – nebūtinai naudinga. Jaučiui būtini apelsinai, citrinos, obuoliai, slyvos, kriaušės. Morkų ir kopūstų salotos turi tapti įpročiu.

Jei Jautis – jūsų svečias...

Jautis visada apsidžiaugs kvietimu papietauti, o dar labiau apsidžiaugs tradiciniais sočiais patiekalais nukrautu stalu. Patiekite tirštą sriubą su mėsos gabaliukais, tada, žinoma, egzotiškai paruoštą jautieną. Desertui duokite daug įvairių vaisių – Jautis tai įvertins.

Produktai

Mėsa, žuvis: jautiena.

Vaisiai: obuoliai, avokadai, bananai, vyšnios, persikai, kriaušės, persimonai, avietės, braškės.

Daržovės: žirniai, špinatai, pomidorai.

Prieskoniai: krapai, pankolis, petražolės, mėtos, krienai, karis, gvazdikėliai.

DVYNIAI

Stilius

Šie eksperimentatoriai dievina nacionalinius valgius, todėl ant jų stalo puikuojasi uzbekiškas plovas, tikra itališka pica ar lietuviški cepelinai.

Ką valgyti?


Dvyniai negali atsisakyti baltymų: kiaušinių, sūrio, riešutų, varškės. Džiovintos slyvos ir abrikosai, razinos teigiamai veikia jų nervų sistemą. Pasilepinti gali alyvuogėmis ar žemės riešutais.

Jei Dvyniai – jūsų svečias...

Dvyniams rūpi ne kiekis, o įvairovė. Tegul visko būna po nedaug, tačiau iš įvairių pasaulio virtuvių. Jų nedomina sotus naminis maistas – juos nustebinsite tik egzotiniais patiekalais.

Produktai

Mėsa, žuvis: paukštiena.

Vaisiai: abrikosai, granatai.

Daržovės: pupelės, žiediniai kopūstai, salieras.

Prieskoniai: kardamonas, muskatas, vanilė, mėta, sezamas.

VĖŽYS

Stilius

Dėl įgimtos intuicijos yra geras kulinaras. Jo arkliukas – kepiniai. Todėl neskubėkite išeiti iš Vėžio namų po pietų – prie arbatos ar kavos puodelio jūs gausite gabalėlį burnoje tirpstančio malonumo.

Ką valgyti?


Vėžys – savo skrandžio vergas, todėl jam būtina laikytis dietos. Kuo mažiau saldumynų ir miltinių patiekalų. Visai neribodamas savęs gali valgyti arbūzų – jie nuo šlakų puikiai išvalys organizmą. Gali pasilepinti pupomis, pupelėmis ir jūros gėrybėmis, tačiau saikingai.

Jei Vėžys – jūsų svečias...

Vėžiui valgymas – tai ištisa ceremonija. Geriausia vaišinti jį jūros gėrybėmis. Jis niekada neatsisakys grybų patiekalų ir lengvų daržovių salotų. Vėžiai dievina įvairius padažus – ant stalo padekite jų keletą. Desertui jam puikiai tiks plakta grietinėlė su vaisiais ar ledai.

Produktai

Mėsa, žuvis: krabų mėsa.

Vaisiai: kokosų riešutai, vynuogės, citrinos, papaja, arbūzas.

Daržovės: kopūstai, agurkai, moliūgai, bulvės, ropės.

Prieskoniai: šalavijas, karis, krienai, garstyčios, kmynai, vanilė.

LIŪTAS


Stilius

Svečiams įžengus pro duris, paaiškėja, kad visgi vienų salotų jis nespėjo pagaminti, o šampaną pamiršo atvėsinti. Tačiau pinigų svečių vaišinimui Liūtai negaili: ant stalo visada bus ikrų ar eršketas, kitų išskirtinių valgių.

Ką valgyti?

Kasdien Liūtai gali maitintis paukštiena, tačiau nepadauginti. Potraukį mėsai reikia išdalyti daržovėms, vaisiams ir džiovintiems vaisiams. Iš daržovių reikėtų rinktis cukinijas ir baklažanus.

Jei Liūtas – jūsų svečias...

Liūtai mėgsta prabangą. Todėl, jei jau pakvietėte Liūtą į svečius, pasirūpinkite delikatesais – ikrais, otu, lašiša ar žvėriena vyno padaže.

Produktai

Mėsa, žuvis: žvėriena ir laukinė paukštiena.

Vaisiai: citrinos, apelsinai, ananasai, mandarinai.

Daržovės: alyvuogės, cukinijos.

Prieskoniai: peletrūnas, anyžius, gvazdikėliai, bazilikai, imbieras, kalendra.

MERGELĖ

Stilius

Dievina sveikus patiekalus iš receptų knygų. Po daržovių salotų ir keptų baklažanų svečiai lengvai pakils nuo stalo, padės nurinkti indus ir netgi su malonumu dalyvaus šeimininkės organizuotuose žaidimuose.

Ką valgyti?

Mergelėms nepakenktų laikytis daržovių dietos ir reikėtų pamiršti šašlykus. Sunku atsisakyti mėsos? Per šventes palepinkite save virta vištiena ar troškinta jautiena. Mergelių virškinimo traktui ypatingai gerai tinka obuoliai ir nenusakomi kiekiai žalėsių.

Jei Mergelė – jūsų svečias...

Mergelės – ne gurmanės ir dėl jų nereikia stalo nukrauti begale valgių. Jos su malonumu pasimėgaus šviežių daržovių salotomis. Pasiūlykite joms troškintos jautienos su ryžiais ir būtinai daug žalėsių. Desertui geriausiai tiks vaisiai.

Produktai

Mėsa, žuvis: jautiena.

Vaisiai: abrikosai, granatai.

Daržovės: pupos, žiediniai kopūstai, salieras.

Prieskoniai: Lauro lapai, cikorija, cinamonas, kardamonas, saldymedis, vanilė.

SVARSTYKLĖS

Stilius

Jos labai užsigaus, jei jūs išliesite vyną ant baltos staltiesės arba iškart suvalgysite iš morkos padarytą roželę, kuri puošė salotų dubenį. Juk Svarstyklėms svarbiausia – tvarka ant stalo ir harmonija.

Ką valgyti?

Svarstyklės turi atminti šią taisyklę kaip du kart du: nekimšti į skrandį visko, kas papuola po ranka. Dėl polinkio į kraujagyslių ligas joms rekomenduojamas česnakas, juodieji serbentai ir spanguolės. Geriausias pusrytis joms – daiginti grūdai. Svarstyklės turėtų vengti aštrių ir pikantiškų patiekalų. Geriau paskaninkite valgius padažais ir salotomis..

Vaisiai: obuoliai, avokadai, bananai, vyšnios, persikai, avietės, gervuogės, persimonai.

Prieskoniai: peletrūnas, kmynai, anyžius, saldymedis, šalavijas, gvazdikėliai, krapai.

SKORPIONAS

Stilius

Kas lankosi pas Skorpionus svečiuose, tas elgiasi išmintingai. Todėl, kad jie tikrai žino, kas yra kulinarija. Be to, jų stalas visada bus serviruotas pagal aukščiausius reikalavimus. Staltiesės spalva atitiks indų spalvą, o servetėlės bus susuktos ar sulankstytos taip, kad gaila bus išlankstyti.

Ką valgyti?

Skorpionams, kad ir kaip mėgtų, negalima piktnaudžiauti krienais, garstyčiomis ir kitais aštriais skanumynais. Geriausi jų meniu produktai – ropės, burokėliai, kopūstai, morkos. Pieno produktai naudingi tik labai mažais kiekiais. Pasilepinti gali jūros produktais ir žuvies delikatesais.

Jei Skorpionas – jūsų svečias...

Jiems patinka pikantiški patiekalai su ryškiai išreikštu skoniu. Neišsigąskite, jei nuo jūsų patiekalų Skorpionas pravirks – jis dievina garstyčias, krienus, actą. Skorpioną sužavėsite, jei patieksite jam sraigių sriubą ar moliuskų užkepėlę. Vietoje deserto pasiūlykite kepto sūrio.

Produktai

Mėsa, žuvis: tinka jūrų gėrybės, ypač moliuskai.

Vaisiai: greipfrutai, arbūzai.

Daržovės: morkos, svogūnai, pipirai, moliūgai, ridikai.

Prieskoniai: bazilikai, kalendra, kardamonas, šalavijas, vanilė, ženšenis.

ŠAULYS

Stilius

Kai jis ką nors gamina, tai į virimo, kepimo ar pjaustymo procesus įdeda visas savo jėgas. Šauliai – tikrieji gurmanai. Ir, jei jau prisikviečia svečių, tai vakarėlis ar pietūs taps tikra puota ir ilgai nepasimirš.

Ką valgyti?

Šauliams labai naudingas yra mineralinis vanduo. Dėl geros savijautos jie privalo išgerti vieną–du litrus per dieną. Jiems, kaip niekam kitam, reikia valgyti labai daug pupelių, žirnių, pupų. Mėsą geriau pakeisti soja – galvokite ne apie skonį, o apie sveikatą. Be apribojimų galima valgyti žalėsius, ypatingai krapus ir salierą.

Jei Šaulys – jūsų svečias...

Jie yra tikri gurnamai, vienodai mėgsta visas pasaulio virtuves, dievina kulinarines keliones. Pagaminkite jiems kiaulieną su saldžiarūgščiu padažu. O desertui – namuose keptą pyragą.

Produktai


Mėsa, žuvis: kiauliena.

Vaisiai: figos, datulės, mangai.

Daržovės: artišokai, Briuselio kopūstai, baltagūžiai kopūstai.

Prieskoniai: kmynai, mėta, petražolės, bazilikai, česnakai, ženšenis.

OŽIARAGIS

Stilius


Kokybė pranoksta kiekybę. Todėl ant jų stalo visada gausu įvairiausių skanumynų, išdėliotų ant mažučių lėkštelių. Jei jau svečias nespėjo paragauti moliuskų užkepėlės – atsiprašome, pats kaltas, rinkitės kitą mažytę lėkštelę.

Ką valgyti?


Ožiaragiai mėgsta išskirtinumą – graži staltiesė, sidabriniai stalo įrankiai, indai ir serviravimas – be priekaištų.
Tačiau daugelis Ožiaragių kamuojasi dėl sutrikusios medžiagų apykaitos, todėl jiems reikia savo mitybai skirti ypatingą dėmesį. Negalima maišyti baltymų ir riebalų. Tačiau Ožiaragiai neišrankūs – jiems skanu absoliučiai viskas.

Jeigu Ožiaragis – jūsų svečias...

Ožiaragiai turi tik vieną reikalavimą: maistas turi būti skanus. Palepinkite jį avienos patiekalu ir tiršta daržovių sriuba. O desertui jiems ypatingai patiks virtinukai su vyšniomis.

Produktai


Mėsa, žuvis: ėriena.

Vaisiai: melionas (kantalupė), moliūgas, svarainiai.

Daržovės: burokėliai, baklažanai.

Prieskoniai: anyžius, gvazdikėliai, šalavijas, muskatas, mėta, bazilikas.

VANDENIS

Stilius

Jo stichija – demokratinis furšetas. Vandenis įsitikinęs: į svečius einama ne pavalgyti, o pabendrauti. Pats dievina mažyčius skanius užkandukus arba traškučius, kurie nenutraukia įdomaus pokalbio ir numalšina apetitą.

Ką valgyti?


Vandeniai priklauso tiems žmonėms, kuriems, kaip bebūtų gaila, reikia atsisakyti saldžių patiekalų: tortų, bandelių, saldainių ir pyragėlių. Pats naudingiausias vaisius jiems – granatas. Pieno produktai puikiai tinka pusryčiams, o stiklinė kefyro gali pakeisti vakarienę. Niekada neatsisakykite daržovių salotų.

Jei Vandenis – jūsų svečias...


Jam labiau patiks neįpareigojantis vakarėlis, o ne kviestinė vakarienė. Kulinarinių pageidavimų Vandenis neturi – valgo viską. Pasiūlykite jam skanių užkandžių, jūros gėrybių ir lengvų daržovių salotų.

Produktai

Mėsa, žuvis: labiausiai tinka jūrų gėrybės.

Vaisiai: melionas, moliūgas, svarainis.

Daržovės: burokėliai, baklažanai.

Prieskoniai: kardamonas, saldymedis, kmynai, mėta, šalavijas, vanilė, petražolės.

ŽUVYS


Stilius


Jų stichija – romantiškos vakarienės. Netgi jei pas jas svečiuojasi ne mylimasis, o dvi dešimtys draugų, vis tiek visur degs begalė žvakių, skaniai kvepės ir skambės rami muzika.

Ką valgyti?


Nežinia, kodėl, bet būtent Žuvys daugiausia apsinuodija maistu. Joms negalima valgyti konservų, aštrių prieskonių ir keptų patiekalų, ypatingai riebių.

Jei Žuvys – jūsų svečias...

Žinoma, Žuvys mėgsta žuvį. Tačiau joms patinka tos žuvys, kurios žadina svajones apie egzotines šalis. Pagaminkite joms žuvies patiekalą iš Azijos šalių virtuvės.

Produktai

Mėsa, žuvis: įvairi žuvis.

Vaisiai: figos, datulės, mangai.

Daržovės: artišokai, Briuselio kopūstai, kopūstai.

Prieskoniai: peletrūnai, kmynai, karis, imbieras, česnakai, pipirai, citrinos žievė.


astrologija, gaminimas, horoskopas, kulinarija

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai