Įspūdžiai ir nuotraukos iš „Karklės“: kiaulių sąlygos ir pozityvios nuotaikos

Laikas.lt
Greta Kojutytė
Andriaus Lukoševičiaus nuotr.

Tai, ko laukė daugiau nei 15 tūkst. širdžių, įvyko jau šį savaitgalį, rugpjūčio 15–17 d. ,,Karklė Live Music Beach“ – didžiausias tarptautinis muzikos ir menų festivalis – Lietuvoje vertinamas dviprasmiškai.

Niekas negali paneigti faktų, kad 6 scenose pasirodė daugiau nei 70 Lietuvos ir užsienio atlikėjų, pramogų ir meno erdvės patenkino ir kritiškiausių lankytojų lūkesčius, 8 km spūstys kelyje bei 4 val. prie kasų išvedė ir pakančiausius festivalininkus iš kantrybės, nesibaigiančios liūtys išgynė ne vieną lankytoją namo, festivaliui net neįpusėjus, o organizatorių aplaidumas piktino minias. Vis dėlto, geriausi teisėjai yra tie, kurie šį savaitgalį tai ir matė ir jautė. Taigi vertinimai, emocijos, mintys tiesiai iš ,,Karklės“.

Justinas

Tai mano antra ,,Karklė“. Žinoma, šiais metais viską pagadino oras. Bet kadangi geri draugai, gera muzika – viskas puiku. Žiauriai patiko Mikutavičius, ,,special guest“ – Mamontovas – taip pat nustebino. ,,Karklė“ – neabejotinai geros muzikos festivalis.

Simona

Lietus, purvas, muzika, žmonės, gera atmosfera. Asmeniškai man, lietus nieko nesugadino. Tikrai dalyvausiu ir kitais metais.

Asta

Esu pasipiktinusi. Toks vaizdas, kad organizatoriai orientavosi tik į komerciją. Tokia žmonių minia, o nepagalvota, kaip ją suvaldyti: aštuonių kilometrų eilės iki Karklės, keturios valandos praleistos laukiant prie kasų, o po atlikėjų pasirodymų bijojau, kad manęs minia nesutryptų.

Andrius Mamontovas

Šis festivalis yra galimybė pamatyti daug gerų atlikėjų, išgirsti daug gyvos muzikos. Man, kaip muzikantui, tai yra galimybė pamatyti kitus atlikėjus. Manau, labai gerai, kad Lietuvoje atsirado daug festivalių, tai tikrai padeda augti lietuviškai muzikai.

Nikolė

Penktadienis buvo apskritai geriausia diena šiais metais.

Inesa

Jau ketverius metus čia važiuoju. Tokių festivalių net oras sugadinti negali.

Laura

Tai mano pirmasis festivalis. Ką galiu pasakyti: džiaugiausi muzikos gausa – užskaitau ,,Dune Stage“. Man labai nepatiko maistas – labai prasta kokybė. Esu pati laimingiausia, kad gyvenu Klaipėdoje, tad neteko miegoti kiaulių sąlygomis.

Donata

Šiaip ,,Karklė“ iki šiol buvo mano mylimiausias festivalis. Dabar jau nekomentuosiu organizatorių darbo, bet mane ypatingai nuvylė savanoriai. Jie itin nepasiruošę, per daug atsipalaidavę bei per mažai informuoti – ko paklausi, to negausi.

Marijonas Mikutavičius

Būdamas čia jaučiuosi laimingesnis nei būčiau gimęs milijonierių šeimoje. Aš buvau laimingas jau stovėdamas ant scenos, laimingas – nulipdamas nuo jos, esu laimingas dabar ir būsiu laimingas grįžęs namo.

Karolina


Man lietus tikrai nepamaišė. Čia atšvenčiau gimtadienį – tobuliausias, koks tik galėjo būti. Savanoriaujant pastarosiomis dienomis, ne kartą teko išeiti iš savo komforto zonos ir suvokiau, koks aš tolerantiškas žmogus.

Sandra

Kai mes stovėjome eilėje tas šešias valandas, supratome, kad organizatoriai buvo žiauriai nepasiruošę tokiam žmonių antplūdžiui. Parduota 15 000 bilietų, o nėra nei kur mašinų pasistatyti. Kita vertus, grupės labai fainos, su pramogomis taip pat labai pasistengta, tačiau, nepagalvota apie žmonių patogumą – ypatingai kas susiję su transportu ir eilėmis.

Julija

Žiauriai smagu, kadangi susirenka daug pažįstamų, nereali muzika.

Greta

Kokie įspūdžiai? Žinoma, purvas, jūra, puikūs atlikėjai ir kaip gi ,,Karklė“ be lietpalčių.

Edvardas

Man šis festivalis yra vienybė. Faina, kad susirinkę tiek daug žmonių, kurie tarpusavyje bendrauja, padeda vieni kitiems – atsiranda toks supratingumas. Muzika vienija žmones.

Deividas

Patirtis. Nauji draugai. Tūsas.

Justina

Apart tokio nelabai festivališko oro – viską gelbėjo koncertai ir geri žmonės aplinkui. Nors lietus ir tos balos diktavo tokį prieskoniuką. Pavyzdžiui, vakar klausydami Mikutavičiaus koncerto, stovėjome baloje iki kelių ir, tiesiogine žodžio, prasme taškėmės – buvo žiauriai smagu. Puiku, kad tiek daug skirtingų scenų, tiek daug skirtingų pasirinkimų.

Greta Kojutytė, įspūdžiai iš karklės, karklė

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai