Įspūdžiai ir patarimai iš vis neatsibostančių mergvakarių (foto)

Laikas.lt
Greta Kojutytė

Kai gauni kvietimą į geriausios draugės vestuves, pradedi sukti galvą, kaip suorganizuoti kuo įspūdingesnį mergvakarį. Taigi keletas patarimų, į kuriuos patartina atsižvelgti prieš pradedant jį organizuoti, bei įspūdžiai, iš dalyvių nuomone, nusisekusių“ mergvakarių.

Jolita

Mano draugė labai švelni mergina. Šventei reikėjo tikrai ramios, bet prasmingos temos, todėl pasirinkome būti lemtingomis laumėmis, kurios išburs jai gražų gyvenimą. Viena iš kertinių mergvakario idėjų – būsimos nuotakos pagrobimas. Mergvakario kaltininkė buvo pagrobta eilinio apsipirkinėjimo metu, užsodinta ant motociklo, pavėžinta po Kauną ir pristatyta į laumių „buveinę“. Po stebuklingų užduočių visos laumės pajudėjo į fotosesiją. Tuomet savo gimtuose namuose – Dubruvos pelkėje – vyko „viešnagė“ . Pabaigusios ritualines apeigas pajudėjome į žirgyną, kuriame mūsų laumė išsirinko žirgą ir apjojo Kadugių slėnio platybes. Tai simbolizavo paskutines laisvo gyvenimo akimirkas, kai laisva kaip vėjas gali pasileidus plaukus lėkti kloniais ir laukais. Vakarop visos susirinkome pas vieną iš draugių sodo namelyje, kur įvairiomis juokingomis užduotimis „kankinome“ savo pagrindinę laumę. 

Greta

Mums teko subtilumą ir eleganciją propaguojanti nuotaka, todėl turėjome ieškoti gracija „kvepiančios“ temos. Ilgų diskusijų metu gimė idėja – būsima nuotaika atliks meilės deivės Afroditės vaidmenį, o mes būsime jos palydovės. Ilgai kūrėme dievišką aprangą, o pagrindinis akcentas – plaukiojimas jachta. Mergvakario metu viskas ėjo, kaip sakoma, tarsi sviestu patepta: oras nuostabus, meilės deivė atliko subtilias užduotis, mėgavomės dievišku maistu bei stebuklingais gėrimais, puikūs gamtos vaizdai, kapitono grožis – ne vienos palydovės širdį suvirpino. Mano nuomone, svarbiausia brandi idėja, temos pasirinkimas atsižvelgiant į mergvakario kaltininkės charakterį, išankstinis pasiruošimas bei geros atmosferos kūrimas.

Aistė

Visos havajų, policininkių, barbių, zuikučių, vienuolių ir velnių temos mums pasirodė nusibodusios. Norėjome būti mergaitiškos, skoningos, kad nereikėtų lakstyti pusnuogėms po gatves. Taip pat nepirkome ir torto su vyriškais organais, kas pasirodo šiais laikais vis dar populiaru. Vietoj to, darėmės šukuosenas, makiažus, plepėjome, dovanojome jaunajai dovanas. Būsima nuotaka turėjo atlikti įvairias užduotis: išlyginti vyriškus marškinius, siūti sagas, iškepti vyro siluetą, įrodyti, kad moka šokti valsą, atlikti mergvakario priesaiką. Vakare, susitikusios su jaunuoju ir pabroliais, linksmybes pratęsėme sodyboje.

Gintarė

Mergvakarį reikia daryti tokį, kad būtų linksma ir jaunajai, ir pačioms. Nedaryti užduočių, kurių pačios nenorėtumėte atlikti. Ir jei tik fantazija išgali, nesivadovauti nuvalkiotomis temomis. Mūsų pagrindinė idėja – kaimas ir melžėjos. Jaunosios pagrobimas, kelionė traukiniu į Trakus, įvairios užduotys, išvyka su arkliu, plaukimas su jachta į sodybą. Vakare vyko orientacinis su raganų užkeikimais ir išsigelbėjimais nuo prakeiksmo. Šis mergvakaris buvo išskirtinis ne tik tema, bet ir merginų skaičiumi (17 su jaunąja ir fotografe, o dar įvairūs pašaliečiai). Jaunoji neabejotinai liko nustebinta vakarine dalimi – vaidyba, apranga (raganos, fėjos, zuikiai, aborigenai ir įspūdingas jų šokis).

Ieva

Skrydis... Tokią temą pasirinkome, norėdamos klasikos ir moteriškumo. Mergvakaris buvo tarsi jaunosios išlydėjimas į santuokinį gyvenimą. Būdamos pamergėmis esame jos palydovės, atrama, komanda, todėl pačios buvome stiuardesės, o ji mūsų pilotė. Ryte jaunajai buvo nunešti pusryčiai su laiškeliu, ką turi vilkėti, kada būti pasiruošus. Vakare jaunąją nusivežėme į aerodromą, kuriame laukė pilotas – buvome užsakę skrydį. Vėliau aerodrome ir Kauno senamiestyje vyko fotosesija. Iš tikrųjų atrodėme klasiškai. Daug kas pamatę nuotraukas pavydėjo ir vadino damomis. Linksmybes vainikavome viename iš senamiesčio barų. Galiu duoti patarimą – mergvakarius reikėtų organizuoti iš anksto ir būti pasiruošusioms, kad tai kainuos nemažai kaštų.

Taigi, keletas patarimų ko reikia, norint suorganizuoti gerą mergvakarį:

  • Gerai apgalvoti, kokia yra būsima nuotaka: kuo ji gyvena, kokie jos pomėgiai, kas ją galėtų pradžiuginti ir ko nereikėtų jai siūlyti mergvakario metu.
  • Rinktis temą ne pagal savo norus, o pagal būsimos nuotakos charakterį.
  • Mergvakarį pradėti organizuoti, kuo įmanoma anksčiau.
  • Gerai apsvarstyti įvaizdį – kaip jūs norite atrodyti mergvakario metu.
  • Nedaryti tokių užduočių, kurių pačios nenorėtumėte atlikti.
  • Vengti „pošlybių“.
  • Nusiteikti, kad tai kainuos nemažai kaštų (merginų teigimu, mergvakariui išleista apie 200 Lt)
  • Apgalvoti dalyvių užimtumą. Kol nuotaka vykdo įvairias užduotis, likusios taip pat turėtų būti įtrauktos į tam tikrą veiklą.
  • Jei tenka važiuoti ilgesnes distancijas, derėtų pagalvoti, ką įdomaus galima nuveikti mašinoje
  • Turėti fotografą, kuris įamžintų jūsų akimirkas
  • Vakaro linksmybes derinti su nuotaka (šėlionės arba ramesnis pasisėdėjimo turi būti aptariamas su vakaro šeimininke, taip išvengsite nesusipratimų).

Greta Kojutytė, mergvakariai, mergvakarių idėjos, mergvakarių temos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai