Sekmadienio burtai virtuvėje: manų kruopų pudingas iš Mumbajaus

Laikas.lt

Anushruti gyvena didžiausiame Indijos mieste Mumbajuje, drauge su vyru augina sūnų ir dieviško skonio patiekalų receptais dalijasi tinklaraštyje „Divine Taste“.

„Jau nuo paauglystės ėmiau domėtis ryšiu tarp maisto ir žmogaus kūno, proto bei dvasingumo“, - sako Anushruti. Ji ištekėjo 2003 m. ir namų virtuvė tapo jos lankomiausia vieta. Moteris maisto gaminimui atiduoda labai daug jėgų tam, kad jos mylimi žmonės jaustųsi laimingi. 

Anushruti daug keliauja, tad ir jos tinklaraštyje talpinami receptai yra įkvėpti skirtingų virtuvių, tačiau gamindama ji visuomet naudojasi Ajurvedos suformuotais principais. Tad maistas, kuriuo ji vaišina savo artimuosius, visada yra sveikas ir prisotintas teigiamos energijos.

„Šis tinklaraštis padėjo sujungti tris mano didžiausias aistras – rašymą, fotografavimą, gaminimą – ir meilę žmonėms“, - sako šio sekmadienio rubrikos dalyvė.

Šiandien norime su jumis pasidalinti Manų kruopų pudingo su mangais ir pistacijomis receptu iš Anushruti tinklaraščio „Divine Taste“.

Reikės (4–6 porcijoms):

  • 70 g arba 6 šaukštų manų kruopų;
  • 780 g arba 6 šaukštų smulkaus cukraus;
  • 1 šaukšto ghi arba tiesiog nesūdyto sviesto;
  • 1/2 vanilės ankšties arba 2 šaukštelių vanilės ekstrakto;
  • 1 l arba 4 puodelių pieno;
  • 2 prinokusių mangų (nuluptų ir supjaustytų kubeliais);
  • 2 šaukštų kapotų pistacijų.

Gaminimas

Su žirklėmis susmulkinkite vanilės ankštį ir sumaišykite su cukrumi. Jeigu nenorite, kad pudinge matytųsi juodi ankšties gabalėliai, tiesiog naudokite vanilinį cukrų.

Įkaitinkite gilesnę keptuvę ar tiesiog puodą ir išlydykite sviestą. Suberkite manų kruopas ir paskrudinkite jas 3–4 min., kol paruduos. Supilkite pieną ir užvirkite ant vidutinės ugnies. Tuomet suberkite cukrų ir dar 2 min. pavirkite.

Supilstykite paruoštą pudingą į stiklines ar puodelius, į kiekvieną jų įdėkite mangų kubelių ir pistacijų.

Pastabos: jeigu turite laiko, palaikykite pudingą šaldytuve, tačiau tai nebūtina, galite jį valgyti tik pagamintą. Taip pat galite naudoti ir kitus vaisius, uogas, riešutas. Tai priklauso nuo skonio ir metų laiko, tačiau mangų ir pistacijų derinys iš tikro išskirtinis. Skanaus!

desertai, Indija, indiška virtuvė, maisto blogai, maisto tinklaraščiai, manų kruopų pudingas, mumbajus, pudingas, vasariški desertai

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai