„Yaga Gathering 2014“: ko laukti ramybės scenoje ir idėjų erdvėje

Laikas.lt
Goodlife photography

Ketvirtadienį, liepos 31 dieną, prasideda festivalis „Yaga Gathering 2014“ – penkias dienas trunkanti magiška muzikos ir menų fiesta, praturtinta sveikatingumo užsiėmimais, įvairiomis edukacijomis ir kitais užsiėmimais. Likus dienai iki festivalio pradžios organizatoriai atskleidžia, ko laukti ramybės scenoje bei pirmą kartą pristatomoje idėjų erdvėje. 

Ramybės scenoje Lietuvos atlikėjai ir žinomi užsienio vardai

Festivalio ramybės scenoje šiemet pasirodys per 40 rinktinių Lietuvos ir užsienio atlikėjų. Pasak renginių organizatoriaus, festivalio ramybės scenos koordinatoriaus Tado Ingilevičiaus, visi į festivalį atvykstantys atlikėjai yra puikūs. Vis tik galima išskirti kelis iš jų. Pirmiausia, tai iš Olandijos atvykstantis Roel Funcken, vienas iš dviejų brolių grupės Funckarma narių. 

„Su festivaliu „Yaga Gathering“ bendradarbiauju jau 4 metus ir šiemet labai džiaugiuosi, kad pavyko pasikviesti vieną iš mano mėgiamiausių atlikėjų Roel Funcken, jo pasirodymo metu tikrai verta nemiegoti ir mėgautis muzika“ – sako renginių organizatorius. 

Pasak jo, taip pat vertėtų atkreipti dėmesį į Dtekk iš Lenkijos bei Baltarusijos atlikėją Pavel Ambient, ne tik kuriantį puikią muziką, bet ir populiarinantį Baltarusijos elektroninę kultūrą pasaulyje. 

„Šiemet ramybės scenoje bus gražių pasirodymų ir puikios muzikos. Vis tik „Yaga Gathering“ svarbi ne tik muzika, visuomet žavi vizualinė festivalio dalis. Mane čia traukia kažkokia magija, tai festivalis, kurio kasmet laukiu labiausiai ir rekomenduoju visiems draugams. Tai džiaugsmo festivalis, iš kurio nesinori išvažiuoti“ – sako Tadas Ingilevičius. 

Konferencija miške 

Viena iš šių metų festivalio „Yaga Gathering“ naujovių – idėjų erdvė. Tai maža, atskira scena, kurioje 4 valandas per dieną bus skaitomi pranešimai ir vyks diskusijos įvairiomis temomis. Su auditorija bendraus verslo kūrėjai, dizaineriai, keliautojai aplink pasaulį, kūrybinių bendruomenių katalizatoriai, rinkodaros ir kitų sričių specialistai. 

„Panašu, kad „Yaga Gathering“, iš anksto to neplanavusi, tampa kažkuo daug didesniu, nei tik festivalis – ji tampa tam tikru psichologinių, kultūrinių ir socialinių pokyčių katalizatoriumi. Žmonės atvyksta čia ir per tas kelias dienas pasisemia tiek daug vidinės laisvės, naujų patirčių, netikėtų susitikimų, žinių, įkvėpimo bei įžvalgų, kad po to tiesiog sproginėja naujomis idėjomis, vizijomis ir noru kurti aukštesnės kokybės gyvenimą tiek sau, tiek kitiems“ – teigia idėjų erdvės koordinatorius, „Super genties“ išskirtinių patyrimų gidas Linas Matulis.

Pasak jo, visi lektoriai, nors ir nešmėsčioja populiarių žurnalų viršeliuose, yra gerai žinomi savo srityse. Tarp jų bus galima išvysti ir pabendrauti su Žydrūnu Sadausku, Aurimu Ražanausku, Mindaugu Kriščiūnu. Paskaitą skaitys ir pats idėjų erdvės koordinatorius Linas Matulis. Pranešimai bus interaktyvūs ir sieks kuo didesnio auditorijos įsitraukimo.

„Yaga Gathering“ dalyviai yra išskirtinai sąmoningi. Dauguma žmonių čia atvyksta čia ne tik pailsėti, bet ir praplėsti akiratį. Be idėjų erdvės jie gali pasirinkti sąmoningo kvėpavimo užsiėmimą, aitvarų dirbtuves, šokių aikštelę ar maudynes magiškame ežere su plaukiojančia sala. Tuo ir nuostabus šis festivalis – galimybės yra gražus dalykas“ – sako Linas Matulis. 

Tradicinės festivalio pramogos ir kitos naujovės

Liepos 31 – rugpjūčio 4 dienomis vyksiančiame festivalyje „Yaga Gathering 2014“, kaip įprasta lauks dvi muzikinės scenos – pagrindinė ir ramybės. Šiemet festivalyje dalyvauja per 100 atlikėjų iš Europos, Pietų Amerikos ir Australijos. Organizatoriai paruošė plačią sveikatingumo ir amatų erdvių programą. Kaip ir kasmet svečius stebins ir žavės išskirtinės dekoracijos bei didžiulės vaizdo instaliacijos. Viena iš festivalio naujovių – naujojo cirko scena, kviesianti įsijungti į veiksmą cirko entuziastus ir išjudinsianti net labiausiai aptingusius svečius. 

Lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė. Bus galima išsinuomoti stovyklavimo reikmenis, pasmaguriauti įvairių šalių patiekalais kvies lauko kavinės.

festivaliai, vasaros festivaliai, Yaga

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai