Galvas nuo kasdienių problemų išvalanti „Mandala“ (apžvalga, fotoreportažas)

Laikas.lt
Daiva Pašukonienė
Manto Pašukonio nuotr.

„Psichologinių, dvasinių, kūrybinių ir kūno praktikų sintezė“ – tokią žinutę apie save siuntė trijų dienų festivalis „Mandala“. Paskutinį, karščiu alsuojantį, liepos mėnesio savaitgalį ant Merkio upės kranto jis kvietė rinktis propaguojančiuosius sveiką gyvenimo būdą ar tiesiog nusprendusius ramiai ir blaiviai praleisti karštą vasaros savaitgalį.

Pro mandalomis puoštus medinius vartus galėjai patekti į renginio teritoriją, kur skleidėsi ramybės, lengvumo, atsipalaidavimo, susikaupimo dvasia. Kas šnekučiavosi, kas tiesiog vaikštinėjo, stumdė kūdikių vežimėlius. Tylą kartas nuo karto nustelbdavo iš už kampo išbėgę krykštaujantys vaikai ar netikėtai pasigirdę plojimai, skirti, ne kaip įprasta, festivaliams, kokiai muzikos žvaigždei, tačiau kvalifikuotam ir klausytojų padėkos sulaukusiam lektoriui. Niekur nesijautė lėkimo, skubėjimo. Visi tarsi be tikslo, bet tuo pačiu ir su juo – kuo daugiau išgirsti, pasisemti patirties, žinių, atsipalaiduoti dvasiškai ir tiesiog pailsėti.

O kur sudalyvauti ir ką pamatyti tikrai netrūko. Visa renginio teritorija buvo suskirstyta į keturias erdves, kuriose vienu metu vyko lavinamieji užsiėmimai. Tad reikėjo gerai pasvarstyti, ką pasirinkti, kadangi seminarų temos tikrai viliojo. Jau nuo pat aštuntos valandos ryto dieną visi norėjusieji galėjo pradėti jogos mankšta ir gerai nusiteikus ją pratęsti Dvasinėje, Kūrybinėje, Kūno ar Psichologinėje erdvėse. Vienos erdvės skirtos labiau praktikams, kitos – teorijos mėgėjams. Tai ir joga, įvairios terapijos, masažo pamokos, emocijų paleidimo technikos, jų harmonizavimas, konfliktų sprendimo būdai, paskaitos apie visatos dėsnius, holografinę atmintį, pinigus, tantrinę meilę, sveiką mitybą, žoleles ir dar daug daug kitų. Visur girdėjosi tarpusavio diskusijos psichologinėmis, dvasinėmis temomis, paskaitų aptarimai, o tuo tarpu lektoriai taip įtraukdavo klausytoją, kad net pasibaigus paskaitos laikui atsirasdavo norinčiųjų susėdus ant žolės pratęsti temą. Šilumos mėgėjus džiugino pirtis, sugriovusi mitą, jog tai šaltojo sezono malonumas. Net ir ten netilo filosofinės kalbos, o vėsus Merkio vanduo buvo nuostabiausia atgaiva kūnui ir mintims.

Festivalyje nebuvo užmiršti ir mažiausieji, kurių buvo apstu. Tėveliai juos kuo ramiausiai galėjo palikti profesionalių pedagogų priežiūroje ir džiaugtis vaikų kūrybiniais gebėjimais. Išalkusieji galėjo paragauti vegetariškų ir veganiškų patiekalų, o norėjusieji įsigyti smulkmenėlę, primenančią festivalį, rasti net ir tai.

Taigi, tiek ir dar daug visko šį savaitgalį vyko „Aukštupio“ sodyboje. Norėjusiems pabėgti nuo miesto šurmulio, prasmingai praleisti keletą dienų, „pravalyti“ galvas nuo kasdienių problemų ir tapti dar truputį laimingesniais turėjo puikiai pavykti.

Daugiau nuotraukų - galerijoje.

dvasingumas, mandala, savęs pažinimas, sveika gyvensena, sveikatingumas, vasaros festivaliai

Naujausi komentarai
2014-07-30, 08:18
Nuostabus festivalis :) ačiū organizatorei ir visiems prisidėjusiems prie šio gėrio :)
Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai