Festivalis „Yaga Gathering 2014“ pristato naujojo cirko sceną

Laikas.lt
Goodlife photography nuotr.

Liepos 31 – rugpjūčio 4 dienomis vyksiantis muzikos, menų ir alternatyvaus gyvenimo būdo festivalis „Yaga Gathering 2014“ pristato naują tematinę erdvę – naujojo cirko sceną, kurioje vyks cirko meno pamokos, spektaklis ir kitos veiklos. 

Pasak naujojo cirko scenos koordinatoriaus, žonglieriaus Manto Markevičiaus, cirko elementų galima pamatyti daugelyje festivalių, tačiau atskira erdvė skirta būtent šiam menui bus pristatyta pirmą kartą. „Pristatysime ne tik ugnies šou, žongliravimą bei manipuliavimą įvairiais įrankiais, bet ir vaikščiojimą lynu, važiavimą vienaračiu, vaikščiojimą kojūkais, akro jogą, oro akrobatiką – iš viso apie 13 skirtingų cirko disciplinų“ – teigia Mantas Markevičius. 

Į veiksmą įtrauks žiūrovus ir cirko entuziastus 

Naujojo cirko artistų pasirodymai ketvirtadienio vakarą prasidės festivalio atidarymu. „Šioje šventėje dalyvaujame jau 7 kartą. Pastaraisiais metais organizuojame festivalio atidarymą. Kiekvienais metais stengiamės jį daryti vis stipresnį, vis galingesnį ir šiemet nustebinsim visus susirinkusius papildomais efektais, kurių anksčiau nėra buvę“, – sako Mantas Markevičius. 

Pilnu pajėgumu naujojo cirko scena pradės veikti penktadienį, kai iš cirko erdvės pajudės artistų eisena. Apkeliavę pagrindines festivalio erdves jie kvies lankytojus į naujojo cirko scenos atidarymą, po kurio iš karto prasidės įvairiausių cirko disciplinų paskaitos ir pamokos. „Labai kviečiame visus žonglierius, akrobatus, fakyrus ir kitus cirko menų mėgėjus prisijungti ir į festivalį atvykti su savo įrankiais bei taip prisidėti prie šventės kūrimo“ – sako Mantas Markevičius. 

Spektaklis ir improvizacijos 

„Yaga Gathering 2014“ metu bus pristatytas šiuolaikinio cirko trupės „Antigravitacija“ spektaklis „Kelionė“. Tai linksmas ir nuotaikingas gatvės cirko spektaklis apie tris draugus, keliaujančius į pasaulį ieškoti laimės. Jie visi skirtingai supranta, kas yra pasaulis, kelionė ir laimė. Kaip seksis spektaklio herojams, galės pamatyti visi norintys. 

Netrukus po spektaklio muzikantai, šokėjai, žonglieriai, fakyrai, akrobatai kartu surengs jam'ą, į kurį kviečiami įsijungti cirko entuziastai ir festivalio svečiai. Grojant gyvai muzikai judės visi norintys. Po kelių valandų improvizacijos artistai keliaus link pagrindinės scenos, kurią apglėbs ugnies ratu ir surengs vakaro šou. 

Festivalis „Yaga gathering 2014“ vyks liepos 31 – rugpjūčio 4 dienomis Ežeraičio miške, prie Spenglos ežero (Valkininkų raj.). Festivalyje tradiciškai veiks pagrindinė ir ramybės scenos, amatų bei sveikatingumo erdvės. Festivalio naujiena – naujojo cirko scena bei paskaitų erdvė. Pasirodys reggae, dub ir elektroninės muzikos atlikėjai, koncertuos grupės. Dekoracijas rengia meistrai iš Suomijos, Vokietijos, Ukrainos ir Lietuvos, vyks kelios parodos po atviru dangumi. Festivalio dalyviai šiemet atvyksta iš daugiau nei 20 pasaulio šalių. Specialiai lankytojų patogumui veiks vaikų darželis, lauko dušai, pirtis, saugoma automobilių stovėjimo aikštelė, bus galima išsinuomoti visą stovyklavimui reikiamą įrangą, veiks įvairių šalių virtuvės.

festivaliai, vasaros festivaliai, Yaga

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai