Kam mokėti nuomą ar komunalines paslaugas, jei gali gyventi autobuse? (foto)

Laikas.lt
Parengta pgl. News.distractify.com

Tokį klausimą sau uždavė Hankas Butitta ir nieko negalvojęs ėmėsi savo idėjos įgyvendinimo. Architektūros studijas baigusiam vaikinui tiesiog nusibodo kas mėnesį mokėti krūvą pinigų už gyvenamojo ploto nuomą, o savam būstui jis taip pat neturėjo sutaupęs reikiamos sumos. Taigi, Hankas susikaupė ir praktiškai panaudojo žinias, kurias buvo įgijęs studijų metais. Žinoma, neapseita be šaunios idėjos - kraustytis į autobusą. 

Įsigyti ir įrengtį šią transporto priemonę jam prireikė 9 000 dolerių (~22 500 litų). Ką gi tokia suma reiškia palyginus su tuo, kiek pinigų reikia nuosavam būstui ar namui įsigyti.

Vienas iš jo tikslų projektuojant savo naujuosius namus buvo kuo praktiškiau ir kompaktiškiau išnaudoti erdvę ir joje esančius daiktus.

Autobuse yra viskas, ko gali prireikti patogiam gyvenimui - dvi lovos, su erdviomis dėžėmis daiktams, vonios kambarys, virtuvėlė, netgi grindys, kad autobusas dar labiau primintų namus. Dar nepaminėjome svetainės, kuri transformuojasi į darbo kambarį. O jei norisi romantikos, tik panorėjus galima atsidurti ant stogo po žvaigždėtu dangumi. 

Didžiulis privalumas dar ir tas, kad kiekvieną rytą galima atsibusti vis kitoje vietoje. Nes šie mobilūs namai po štai tokio remonto turi išlaikę ir vairuotojo vietą. 

Norėdamas išbandyti savo projektą, Hankas į naujus namus pasikvietė draugų, su kuriais pajudėjo į 5 000 (~8 000 km) kelionę.

„Pristatydamas pasauliui šį projektą, siekiau, kad kuo daugiau žmonių įsisavintų, kad gyventi galima ne tik tokiose erdvėse, kurios nuo seno yra įprastos, kad kuo daugiau suvoktų, jog žmogui nereikia daug vietos, o tinkamai panaudotas daiktas gali atlikti ne vieną, o keletą funkcijų“, - savo nuotaikomis keliaujant naujuose namuose kalbėjo Hankas.

autobusas, gyvenimas autobuse, idėjos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai