Now Reading
Atrask savo spalvinį tipą!

Atrask savo spalvinį tipą!

Atrask savo spalvinį tipą!

Aušrinė Skėrytė
Jaunimogidas.lt

Kiekvieną mūsų gamta apdovanojo tam tikros spalvos plaukais, akimis, odos koloritu. Pagal šiuos bruožus dažniausiai ir skirstomi žmonės: nusakomas jų charakteris, gyvenimo būdas, daug ką galima pasakyti net apie draugus. Tačiau šį kartą siūlome susipažinti su metų laikų tipų grupuote. Kas jūs – vasara, ruduo, pavasaris ar žiema? Koks makiažas jums labiausiai tinka, o kokių spalvų drabužių reikėtų vengti?

Koks metų laikas esi tu?

Norint pradėti gilintis į prigimtinio grožio paryškinimo subtilumus, pirmiausia reikia nusistatyti savo metų laikų tipą. Žvelgdama į veidrodį ir skaitydama sezonų apibūdinimus suprasi, kuris tiksliausiai apibūdina tave!

ŽIEMA – pats šalčiausias metų laikas, tad šio tipo žmonės pasižymi kontrastingumu.  Oda  dažniausiai pablyškusi į melsvumą arba gelsvai alyvinė.  Plaukai tamsūs – vyrauja tamsiai rudos bei juodos atspalvių paletė, tačiau vos ne baltos spalvos plaukų savininkės taip pat priskiriamos žiemos tipui. Šio sezono žmonės turi itin išraiškingas akis: būdingos juodos, ryškiai rudos arba skaidriai žalios.

VASARA, priešingai nei žiema, laikoma pačiu šilčiausiu metų laiku, tačiau šio tipo žmonių oda taip pat pablyškusi į melsvumą. Akys dažniau rusvos arba šviesiai mėlynos, tačiau pasitaiko ir riešuto spalvos bei tamsiai rudos. Esi tipiška vasaros mergaitė, jei turi šviesius plaukus ir akis, nes šio metų laiko žmonės nepasižymi kontrastingumu – visų anksčiau minėtų bruožų atspalviai yra panašūs.

RUDUO – šiltų tonų metų laikas, tad šiam tipui priskiriamų žmonių odoje vyrauja aukso, persiko bei smėlio atspalviai. Akys būtinai išraiškingos ir ryškios, dažniausiai tamsiai mėlynos, gelsvai žalsvos, žalios. Lietingojo sezono žmonės turi beveik raudonus plaukus ar nors keletą minėtos spalvos sruogų.

Vienas iš PAVASARIO tipo bruožų yra šviesus, gelsvas arba persikinis odos koloritas. Šio sezono žmonių oda, besimėgaudama kaitrios saulės spinduliais, greitai įgauna medaus atspalvį. Pavasario merginos pasižymi be galo šviesios spalvos plaukais, dažniausiai jų veidą puošia strazdanėlės arba visuomet rausvi skruostai. Šviesa tviska ir akys – būdingos melsvos bei žalsvos akių rainelės.

Spalvų paletė

Kai jau išsiaiškinai savo metų laikų tipą, metas susipažinti su tau tinkančiomis spalvomis. Kokių drabužių atspalviai tau tinka labiausiai, o kokių vertėtų vengti? Pateikiame grožio specialistų bei geriausių užsienio stilistų atsakymus:

    Žiemos atstovės geriausiai atrodo su baltos, juodos, raudonos, ryškiai rožinės, tamsiai mėlynos, bordo ir sidabrinės spalvos drabužiais. Blogiausiu pasirinkimu laikomi visi žemės atspalviai, taip pat oranžinė, auksinė.

    Vasaros mergaitėms itin tinka pastelinės ir neutralios spalvos. Šviesiai melsva, rožinė, geltona, rausvai violetinė, levandų, slyvų ir rožių atspalviai – štai kokį sąrašą turėtum pasiimti su savimi, kai keliausi apsipirkti. O ko vertėtų vengti? Derėtų visiems laikams užmiršti ryškias, intensyvias spalvas, ypač juodą ir tamsiai rudą.

    Rudens merginų spintose turėtų vyrauti  turtingos, šiltos spalvos, sutinkamos krintančiuose lapuose bei svaiginamai kvepiančiuose prieskoniuose. Tai visų atspalvių ruda, oranžinė, raudona ir auksinė. Blogiausiu deriniu laikoma klasika: juoda ir balta itin netinka prie jūsų įgimtų bruožų, su tokiu aprangos variantu aplinkinių akimis atrodysite pavargusios, nusilpusios.  Taip pat neverta puoštis  pasteliniais, mėlynos spalvos drabužiais, nes atrodysite išblyškusios.

    O kas tinka pavasario sezono panelėms? Grožio specialistai teigia, jog šio tipo žmonės stulbinamai atrodo su šviesiomis, pastelinėmis spalvomis: aukso geltona, persikine, akvamarino, šviesiai žalia, koraline, melsva. Derėtų vengti juodos ir baltos, nes šios spalvos pernelyg kontrastingos. Laikykitės atokiau nuo tamsių, niūrių atspalvių.

Makiažo subtilybės

Su drabužių spalvomis išsiaiškinta – belieka susipažinti su spalvinių tipų makiažo subtilybėmis ir galėsite nustebinti aplinkinius savo nauju, nepakartojamu ir vien tik jums tobulai tinkančiu įvaizdžiu!

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

    Žiemos sezono merginų akių grožį nuostabiai pabrėš šaltų tonų akių šešėliai: tinka kakavos rudumo, balta, mėlyna, žalia. Lūpų dažų paletė stulbina savo raudoniu, tačiau neprašausite pasirinkusi ir ryškesnį lūpų blizgį. Šaltymečio karalienių prigimtinį grožį paryškina sidabro ir platinos papuošalai, baltos spalvos aksesuarai.

    Vasarotojoms siūloma rinktis pastelinių spalvų šešėlius, o lūpytes patepti arbūzo, avietės atspalvio blizgiu. Pirmuoju smuiku griežia stikliniai ir baltojo metalo juvelyriniai

    Rudens tipo merginoms tinka šiltų žemės atspalvių akių šešėliai, rudas tušas, bronzinės, koralinės spalvos lūpų dažai. Pirmenybę teikite aukso, vario papuošalams.

    Pavasario mergaitėms patariama rinktis koralo, persiko, cinamono atspalvių šešėlius, o lūpas padengti natūralios spalvos blizgiu. Kaip jau pastebėjai, šiltųjų sezonų merginoms patariama pernelyg nepiktnaudžiauti kosmetika. O papuošalai lygiai tokie pat, kokie siūlomi rudens tipui – vyrauja aukso bei  brangakmenių natos.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top