Nuo nėštumo testo iki laiko kapsulės – 10 keistų, bet vertingų vestuvinių dovanų

Laikas.lt

Vasara – vestuvių metas, o gavus pakvietimą, neišvengiamai kyla svarstymų, ką padovanoti jauniesiems. Vokeliai yra įprasta vestuvių dovana, bet daugeliui jie jau pabodę, ir vargu ar gautas vokelis priverčia jaunųjų širdis suspurdėti iš džiugesio ir susijaudinimo. Tereikia pasitelkti fantaziją, ir vokelius pakeis originalios bei linksmos dovanos, kurias jaunieji prisimins ilgai.

„Net jei ir patys jaunieji prašo vokelių, nereikėtų jais apsiriboti – juk tikra dovana suteikia kur kas daugiau emocijų nei pinigai. Be to, originali ir jaunuosius maloniai nustebinusi dovana gali sustiprinti šventinę nuotaiką“, – sako dovanas platinančios bendrovės „Gera dovana“ marketingo projektų vadovė Marta Paliukienė.

Artimiausioms draugų vestuvėms pasiruošti padės „Gera dovana“ sudarytas 10 ne visai įprastų, bet vertingų vestuvinių dovanų, kurios prajuokins, nustebins ir pradžiugins jaunuosius, sąrašas:
 
1. Paramos sertifikatas. Jeigu jaunieji labai myli gamtą, galite jų vardu paremti kokią nors gyvūnus gelbstinčią organizaciją, atspausdinti tai patvirtinantį sertifikatą ir įteikti jiems. Šie gyvūnų gelbėtojai neprivalo būti iš Lietuvos – paremti galima ir užsienio organizaciją, kuri, pavyzdžiui, kovoja su neteisėta dramblių medžiokle. Tokių organizacijų lengvai rasite internete.

2. Asmeninis domenas. Su kompiuteriu ir išmaniaisiais telefonais nesiskiriantiems draugams galite padovanoti interneto domeną su jaunųjų vardais arba pravardėmis, pavyzdžiui, www.ievairadomas.lt. Prieš vestuves puslapį galite užpildyti draugų sveikinimais. Kam jaunieji panaudos savo asmeninį puslapį, tai jau jų reikalas, tačiau dovana juos tikrai nustebins ir nudžiugins.

3. Unikalios dušo užuolaidos. Dar viena smagi dovana – unikalios dušo užuolaidos su specialiu piešiniu. Piešinį galite pritaikyti pagal jaunojo ar jaunosios pomėgius. Tai gali būti Supermenas arba Simpsonai, Leonardo Di Caprio ar Mendelejevo lentelė – laisvė fantazijai.

4. Nėštumo testas. Jeigu tuokiasi labai geri jūsų draugai, kuriuos puikiai pažįstate ir kurie kartu jau daug metų, galite pateikti jiems subtilią užuominą ir padovanoti nėštumo testą. Tačiau tokią dovaną dovanoti verta tik tuo atveju, jei esate tikri dėl jaunųjų humoro jausmo.

5. Kompaktinis diskas. Jauniesiems galite įrašyti į kompaktinį diską ir padovanoti savaitės, kuomet jie tuokiasi, populiariausių dainų 20-tuką. Kada nors jie paklausys šių dainų ir atsimins, kokia muzika buvo populiarumo viršūnėje, kai vyko gražiausia jų gyvenimo šventė.

6. Originalus portretas. Dovana gali būti pačių jaunųjų portretas, kuriame jie atrodytų, pavyzdžiui, kaip komiksų herojai, ar kokie nors gyvūnėliai, ar kilminga Renesanso laikų pora. Tereikia turėti jaunųjų nuotraukų ir rasti dailininką arba gerą nuotraukų redagavimo specialistą.

7. Vardiniai daiktai. Laikrodis, pagalvė, rankšluostis – net ir kasdieniai daiktai gali tapti žaviomis vestuvių dovanomis, jei ant jų užrašyti jaunųjų vardai ar inicialai. Nereikia bijoti atrodyti per daug mieliems. Juk tai vestuvės – meilės šventė.

8. Dovana dviem. Vestuvės – dviejų žmonių šventė, tad ypač puiku, kai gauta dovana jaunieji gali naudotis vienu metu. Puikus tokios dovanos pavyzdys – dvigubas skėtis. Jeigu jaunieji mėgsta keliauti, tai gali būti dviratis-tandemas ar dvivietė baidarė.

9. Laiko kapsulė. Į tuščią dėžutę galima įdėti užrašų knygelę, USB atmintinę ir nuotraukų albumą bei ją įteikti jauniesiems. Tai bus laiko kapsulė. Po šventės tegu jaunieji užpildo albumą vestuvių nuotraukomis, į atmintinę įrašo savo ir draugų sveikinimus bei mėgstamą muziką, o užrašų knygutėje parašo ir draugų paprašo parašyti įspūdžius, kaip jie jautėsi šią įsimintiną dieną. Tada laiko kapsulę reikia gerai paslėpti ir sutarti neatidaryti 20 ar 30 metų.

10. Dovana dovanoje. Bet kokia dovana atrodys visai kitaip, jei bus įdėta į kitą vertingą daiktą, kurį jaunieji galės panaudoti. Duoninė, kibiras, statinė, puodas, krepšys gyvūnams, šiukšliadėžė – pasirinkimų yra aibė. Tokią dovaną galima pritaikyti pagal jaunųjų pomėgius, poreikius bei humoro jausmą.

 

dovana, keistos, vestuvės, vestuvinės dovanos

Rašyti komentarą
Vardas* El. paštas
Komentaras*
    *privalomi laukai