Now Reading
Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – išskirtinis filmo apie miško brolius pristatymas

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – išskirtinis filmo apie miško brolius pristatymas

Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime – išskirtinis filmo apie miško brolius pristatymas

Laikas.lt

Po trijų dienų prasidėsiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime įvyks išskirtinis režisierių Jono Ohmano ir Vinco Sruoginio filmo „Nematomas frontas“ pristatymas. Filmą, kurio oficiali premjera Lietuvoje vyks rugpjūčio 15 d., verslo, kultūros, politikos ir mokslo festivalio lankytojams pristatys iš Jungtinių Amerikos Valstijų specialiai atvykęs režisierius Vincas Sruoginis, garsaus tremtinio Aniceto Simučio, buvusio Lietuvos generalinio konsulo Niujorke, anūkas.

„Senelis man visada buvo didžiausias autoritetas, šiuo filmu norėjau atiduoti jam pagarbą už viso gyvenimo darbą Lietuvos labui“, – sako Niujorke gyvenantis ir kuriantis režisierius Vincas Sruoginis. Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime režisierius taip pat dalyvaus diskusijoje apie Lietuvos kūrėjų identitetą.

Režisierių Jono Ohmano ir Vinco Sruoginio filme „Nematomas frontas“ partizanų istorijos faktai perteikiami pasitelkiant atvirus liudininkų ir amžininkų pasakojimus, poetinę atmosferą kuria ištraukos iš partizanų lyderio Juozo Lukšos dienorašcių, tuometį siaubą, kankinimus, meile ir narsą atskleidžia dar niekur nematyti archyviniai kadrai. Šilumos ir asmeniškumo suteikia fatališka Juozo Lukšos ir Nijolės Bražėnaitės meiles istorija. Filmas buvo puikiai įvertintas Vilniaus tarptautinio kino festivalio „Kino pavasaris“ žiūrovų ir gavo žiūroviškiausio lietuviško filmo apdovanojimą.

Fimo „Nematomas frontas“ anonsas:

Liepos 10-13 dienomis vyksiančiame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime taip pat vyks trumpametražių filmų seansai. Iš skirtingų pasaulio šalių į vieną vietą susirinkę lietuviai galės išvysti „Lithuanian shorts“ parengtą programą su pastarųjų dvejų metų lietuvių kurtais filmais. Režisierės Austėjos Urbaitės darbe „Etiudas“, žiūrovai išvys poetišką pasakojimą apie du jaunus aktorius, gavusius užduotį sukurti etiudą. Dokumentiniame Lino Mikutos trumpametražiame filme „Pietūs Lipovkėje“ – tuziną nesumeluotų istorijų iš tų, kurie kasdien susirenka prie Liepkalnio gatvėje esančios labdaringos valgyklos durų ir laukia karšto maisto lėkštės.

Aktualia emigracijos tema sukurtas magiškas režisieriaus Ernesto Jankausko trumpo metro filmas – „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ supažindins su maža mergaite, kuri tikėdama, kad jos tėvai pagrobti Anglijos karalienės, susikrauna daiktus ir pasiryžta didžiausiam žygdarbiui savo gyvenime – išvaduoti savo tėvus iš „karalienės gniaužtų“.

Filmo „Anglijos karalienė pagrobė mano tėvus“ anonsas:

See Also
Kaip išsirinkti tobulą piniginę? 3 patarimai

Visuomenės harmonizavimo parke susibūrę tautiečiai turės progą išvysti režisieriaus ir sensacingų reklamų kūrėjo Tado Vidmanto kūrinį – „Kadagio gatvė“, filmą apie skirtingus žmones, jų tarpusavio santykius ir vienkartinius nuotykius. Filmų programoje taip pat Darius Šilėno „Gatvės vaikai“, Eglės Žegulytės „Tapatumai“ ir kiti trumpametražiai filmai.

Tado Vidmanto filmo „Kadagio gatvė“ anonsas:

Antrajame Pasaulio lietuvių jaunimo susitikime pranešimus skaitys ir diskusijose dalyvaus daugiau kaip 150 žinomų verslo, kultūros, politikos ir mokslo atstovų. Ką reiškia gyventi XXI amžiaus pradžios Lietuvoje spektaklyje „Drąsi šalis“ savo tekstais prabils Auksiniu scenos kryžiumi apdovanoto Cezario Graužinio teatro „Cezario grupė“, Niujorke gyvenantis lietuvių menininkas Ray Bartkus iš keliasdešimties tūkstančių lempučių sukonstruos įspūdingą pakilimo taką primenančią instaliaciją, lankytojus kvies platus kūrybinių dirbtuvių spektras. Scenoje koncertus surengs Leon Somov ir Jazzu, Jurga, „Skamp“, „Golden Parazyth“, „Biplan“, „Liūdni Slibinai“, GJan, „Keymono“, „Beissoul & Einius“ ir kiti.
 

View Comments (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Visos teisės saugomos © laikas.lt

Scroll To Top